MEESTE OUD-WINNAARS VAN PARTIJ OP TWINTIGSTE VERJAARDAG SCHRÖDER MASTERCLASS

Een weerzien met oude bekenden

TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren.

Ze is al enkele maanden druk bezig om van deze editie een hele bijzondere te maken door flink uit te pakken bij diverse rubrieken. Zo wordt het alom bekende masterspringen op dinsdag, de rubriek waar het allemaal mee begon, een weerzien met oude bekenden.

Gouden randje
Het bestuur wilde een gouden randje geven aan dit jubileumjaar. Daarom ontstond het idee om alle winnaars van de afgelopen negentien edities uit te nodigen voor het masterspringen op dinsdagavond. Pieter Jan Berkers, winnaar in 2008: “Wat een leuk idee! Al mag ik dan wel weer snel gaan trainen, want ik heb in jaren niet meer zo’n hoog parcours gesprongen.” Ook Wim Schröder, winnaar in 2012 en inmiddels bondscoach van het Japanse springteam, zal voor deze gelegenheid weer in het zadel kruipen. Omdat enkele winnaars de Schröder Masterclass meer dan eens op hun schreven -zoals Eric ten Cate, Tom Brinkman en Jesper Romp- zijn ook de nummers twee van harte uitgenodigd om revanche te nemen op hun oude ‘rivalen’ en zijn enkele gastruiters geïnviteerd. Twee nummers één uit het verleden, Ger Visser jr en de geblesseerde Gert-Jan Bruggink zijn er niet bij.

Op dit moment telt de startlijst vijftien namen: Pieter Jan Berkers, Tom Brinkman, Eric ten Cate, Conor Drain, Mareille van Geel-Schröder, Sander Geerink, Willem Greve, Peter Olthof, Jesper Romp, Rob Scherphof, Rob Schipper, Ben, Gerco en Wim Schröder en Sjaak Sleiderink. De Masterclass begint om 19.00 uur.

Hippische miniarena
In de laatste week van de bouwvak wordt het centrumplein van Tubbergen traditiegetrouw weer omgetoverd tot een hippische miniarena. Het carré van Tubbergen is dan de plek waar diversiteit de boventoon voert. Verschillende takken van de hippische sport maken er hun opwachting. Van de allerkleinsten tijdens de bixie tot aan de topruiters uit de regio en de 40-plus. Maar ook de menavond op de maandagavond zit altijd vol spektakel.

Wat twintig jaar geleden begon als een leuk idee om de paardensport dichter bij de mensen te brengen is ondertussen uitgegroeid tot een meerdaags evenement én publiekstrekker voor de gemeente Tubbergen.

Ladies Cup by Night
 Mannen en vrouwen zijn in de paardensport doorgaans volstrekt gelijkwaardig. Op sommige concoursen krijgen de vrouwen echter een eigen wedstrijd. Vorig jaar was het centrumplein van Tubbergen voor het eerst het decor voor de Ladies Cup op de zaterdagavond. Doordat de bouwvak vorig jaar laat viel en de schemer al begon in te vallen is deze wedstrijd onder kunstlicht verreden, en dat zorgde juist voor nog meer spanning en sfeer. De vrouwelijke deelnemers en het massaal toegestroomde publiek waren na afloop zo enthousiast dat ook dit jaar de Ladies Cup onder kunstlicht wordt verreden. Deze Ladies Cup heeft bovendien een eigen formule: de deelneemsters vormen teams van twee personen die om beurten in het strijdperk treden.

“Wij hebben vorig jaar reeds enkele nieuwe rubrieken toegevoegd en gaan er dit jaar alles aan doen om deze wedstrijden nog mooier, spannender en spectaculairder te laten worden. Daarnaast gaan we ook echt uitpakken met de feestavonden, want de feestjes na de wedstrijden op het terras van ’t Oale Roadhoes vervelen ons nog steeds niet”, aldus het zeer tevreden bestuurslid Jort de Wit.

De Schröder Masterclass vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 13 augustus op het centrumplein in Tubbergen tussen het gemeentehuis en de Sint Pancratiusbasiliek. Het volledige programma is te vinden op www.schrodermasterclass.nl  of www.facebook.com/schrodermasterclass

Bij de foto's
Boven: Willem Greve tijdens zijn ereronde na zijn overwinning met Carewitz in 2018.
Onder: Hendrik Jan Schuttert laat de champagne bruizen voor Eric ten Cate, onder meer winnaar in 2017. Foto © www.fototrailer.nl 

Meer Springen

KROONENBERG – Wilton Porter (op archieffoto) greep zondag de hoofdprijs in de afsluitende rubriek van de eerste week van het concours hippique in... (17-11-2019)
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)