MEESTE OUD-WINNAARS VAN PARTIJ OP TWINTIGSTE VERJAARDAG SCHRÖDER MASTERCLASS

Een weerzien met oude bekenden

TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren.

Ze is al enkele maanden druk bezig om van deze editie een hele bijzondere te maken door flink uit te pakken bij diverse rubrieken. Zo wordt het alom bekende masterspringen op dinsdag, de rubriek waar het allemaal mee begon, een weerzien met oude bekenden.

Gouden randje
Het bestuur wilde een gouden randje geven aan dit jubileumjaar. Daarom ontstond het idee om alle winnaars van de afgelopen negentien edities uit te nodigen voor het masterspringen op dinsdagavond. Pieter Jan Berkers, winnaar in 2008: “Wat een leuk idee! Al mag ik dan wel weer snel gaan trainen, want ik heb in jaren niet meer zo’n hoog parcours gesprongen.” Ook Wim Schröder, winnaar in 2012 en inmiddels bondscoach van het Japanse springteam, zal voor deze gelegenheid weer in het zadel kruipen. Omdat enkele winnaars de Schröder Masterclass meer dan eens op hun schreven -zoals Eric ten Cate, Tom Brinkman en Jesper Romp- zijn ook de nummers twee van harte uitgenodigd om revanche te nemen op hun oude ‘rivalen’ en zijn enkele gastruiters geïnviteerd. Twee nummers één uit het verleden, Ger Visser jr en de geblesseerde Gert-Jan Bruggink zijn er niet bij.

Op dit moment telt de startlijst vijftien namen: Pieter Jan Berkers, Tom Brinkman, Eric ten Cate, Conor Drain, Mareille van Geel-Schröder, Sander Geerink, Willem Greve, Peter Olthof, Jesper Romp, Rob Scherphof, Rob Schipper, Ben, Gerco en Wim Schröder en Sjaak Sleiderink. De Masterclass begint om 19.00 uur.

Hippische miniarena
In de laatste week van de bouwvak wordt het centrumplein van Tubbergen traditiegetrouw weer omgetoverd tot een hippische miniarena. Het carré van Tubbergen is dan de plek waar diversiteit de boventoon voert. Verschillende takken van de hippische sport maken er hun opwachting. Van de allerkleinsten tijdens de bixie tot aan de topruiters uit de regio en de 40-plus. Maar ook de menavond op de maandagavond zit altijd vol spektakel.

Wat twintig jaar geleden begon als een leuk idee om de paardensport dichter bij de mensen te brengen is ondertussen uitgegroeid tot een meerdaags evenement én publiekstrekker voor de gemeente Tubbergen.

Ladies Cup by Night
 Mannen en vrouwen zijn in de paardensport doorgaans volstrekt gelijkwaardig. Op sommige concoursen krijgen de vrouwen echter een eigen wedstrijd. Vorig jaar was het centrumplein van Tubbergen voor het eerst het decor voor de Ladies Cup op de zaterdagavond. Doordat de bouwvak vorig jaar laat viel en de schemer al begon in te vallen is deze wedstrijd onder kunstlicht verreden, en dat zorgde juist voor nog meer spanning en sfeer. De vrouwelijke deelnemers en het massaal toegestroomde publiek waren na afloop zo enthousiast dat ook dit jaar de Ladies Cup onder kunstlicht wordt verreden. Deze Ladies Cup heeft bovendien een eigen formule: de deelneemsters vormen teams van twee personen die om beurten in het strijdperk treden.

“Wij hebben vorig jaar reeds enkele nieuwe rubrieken toegevoegd en gaan er dit jaar alles aan doen om deze wedstrijden nog mooier, spannender en spectaculairder te laten worden. Daarnaast gaan we ook echt uitpakken met de feestavonden, want de feestjes na de wedstrijden op het terras van ’t Oale Roadhoes vervelen ons nog steeds niet”, aldus het zeer tevreden bestuurslid Jort de Wit.

De Schröder Masterclass vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 13 augustus op het centrumplein in Tubbergen tussen het gemeentehuis en de Sint Pancratiusbasiliek. Het volledige programma is te vinden op www.schrodermasterclass.nl  of www.facebook.com/schrodermasterclass

Bij de foto's
Boven: Willem Greve tijdens zijn ereronde na zijn overwinning met Carewitz in 2018.
Onder: Hendrik Jan Schuttert laat de champagne bruizen voor Eric ten Cate, onder meer winnaar in 2017. Foto © www.fototrailer.nl 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)