LIEKE REINDERS-OPHOF NA TIEN JAAR WEER REGIOKAMPIOEN, NU MET ZOON VAN IMAGO VAN UMATILLA

Een titel met een bijzonder tintje

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een bijzonder tintje. Want het winnende paard Imago is een dochter van Umatilla, waarmee ze precies tien jaar geleden ook in Ambt Delden de beste van Overijssel was in de klasse M.

“Grappig”, vond Lieke Reinders, “dat maakte het wel extra leuk. Imago hebben we zelf gefokt en opgeleid. Hij lijkt ook wel op zijn moeder. Ook die was heel snel en net als zij kan Imago super kort draaien. Hij denkt altijd mee en wil altijd voor me werken.”

Drie foutloze rondjes
Het leverde haar zaterdag drie foutloze rondjes op in de Hoffmeijer. “Het ging zoals het moest. Het voelde heel goed en het liep lekker. Voor de barrage twijfelde ik nog even waar ik langs moest, maar nadat ik paar ritten van anderen had gekeken, was dat wel duidelijk.”

De 27-jarige amazone uit Geesteren was veruit de snelste en had nog het meest te duchten van Janine van den Berg met Ivanho. Enola Mulder met Ibiza van het Drienerwolde, Gerben Morsink met Jentle en Lisa Everts met Oakingham Riyal bezetten de posities drie tot en met vijf.

Lieke Reinders-Ophof maakte haar prima weekend compleet door zaterdag in de klasse M ook nog eens tweede te worden met Illinois VDL. “Vooraf zou ik voor deze resultaten hebben getekend. Ik ben dik tevreden.” Lieke Reinders-Ophof is in het dagelijks leven fulltime apothekersassistente. Thuis in Geesteren staan drie paarden op stal. “Het is mijn ambitie mooie jonge paarden op te leiden en hoever ze dan komen of dat ze verkocht worden vind ik niet zo van belang. Als het maar goed gaat. Een paard hoeft voor mij niet per se 1,40 meter te kunnen springen. Als we maar plezier hebben samen.”

Zo gaat ze over anderhalve maand ook het NK in Ermelo in. “Dat duurt nog even en er kan altijd van alles gebeuren. Sowieso proberen goed te presteren en mijn best doen, dan zien we het wel.”

Thijmen Vos andere uitblinker
In de klasse M hoefde Lieke Reinders-Ophof alleen haar meerdere te erkennen in Thijmen Vos met Calgary (rechts). Met de Wierdenaar is de andere uitblinker van de strijd om de regiotitels genoemd. Het aanstormende talent won namelijk ook de klasse ZZ met Theo. De zoon van Robert Vos en Annet Willems verraste in de ZZ Claudia Morsink met Zabab Z, Michel Priemis met Incanto VDL, Sarah Koppelman met Gillenia en Maud Wiefferink op Agono.

Nikki Meenderink was met Newyork Grandia Z goed voor de tweede plek en Kim Loman werd met Meyboom’s Fleut derde in de klasse L. De titel was voor Donna Timmerman met Dark & Bright.

Kim Loman veroverde wel de titel in de klasse B. Op Meyboom’s Sirocco was ze met 82,5 punt niet te kloppen. Esme Ekkelkamp werd tweede met Jabulani M, Daan Veldhuis derde met Zarelza.

Foto's © Ashley Claus

 

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)