LIEKE REINDERS-OPHOF NA TIEN JAAR WEER REGIOKAMPIOEN, NU MET ZOON VAN IMAGO VAN UMATILLA

Een titel met een bijzonder tintje

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een bijzonder tintje. Want het winnende paard Imago is een dochter van Umatilla, waarmee ze precies tien jaar geleden ook in Ambt Delden de beste van Overijssel was in de klasse M.

“Grappig”, vond Lieke Reinders, “dat maakte het wel extra leuk. Imago hebben we zelf gefokt en opgeleid. Hij lijkt ook wel op zijn moeder. Ook die was heel snel en net als zij kan Imago super kort draaien. Hij denkt altijd mee en wil altijd voor me werken.”

Drie foutloze rondjes
Het leverde haar zaterdag drie foutloze rondjes op in de Hoffmeijer. “Het ging zoals het moest. Het voelde heel goed en het liep lekker. Voor de barrage twijfelde ik nog even waar ik langs moest, maar nadat ik paar ritten van anderen had gekeken, was dat wel duidelijk.”

De 27-jarige amazone uit Geesteren was veruit de snelste en had nog het meest te duchten van Janine van den Berg met Ivanho. Enola Mulder met Ibiza van het Drienerwolde, Gerben Morsink met Jentle en Lisa Everts met Oakingham Riyal bezetten de posities drie tot en met vijf.

Lieke Reinders-Ophof maakte haar prima weekend compleet door zaterdag in de klasse M ook nog eens tweede te worden met Illinois VDL. “Vooraf zou ik voor deze resultaten hebben getekend. Ik ben dik tevreden.” Lieke Reinders-Ophof is in het dagelijks leven fulltime apothekersassistente. Thuis in Geesteren staan drie paarden op stal. “Het is mijn ambitie mooie jonge paarden op te leiden en hoever ze dan komen of dat ze verkocht worden vind ik niet zo van belang. Als het maar goed gaat. Een paard hoeft voor mij niet per se 1,40 meter te kunnen springen. Als we maar plezier hebben samen.”

Zo gaat ze over anderhalve maand ook het NK in Ermelo in. “Dat duurt nog even en er kan altijd van alles gebeuren. Sowieso proberen goed te presteren en mijn best doen, dan zien we het wel.”

Thijmen Vos andere uitblinker
In de klasse M hoefde Lieke Reinders-Ophof alleen haar meerdere te erkennen in Thijmen Vos met Calgary (rechts). Met de Wierdenaar is de andere uitblinker van de strijd om de regiotitels genoemd. Het aanstormende talent won namelijk ook de klasse ZZ met Theo. De zoon van Robert Vos en Annet Willems verraste in de ZZ Claudia Morsink met Zabab Z, Michel Priemis met Incanto VDL, Sarah Koppelman met Gillenia en Maud Wiefferink op Agono.

Nikki Meenderink was met Newyork Grandia Z goed voor de tweede plek en Kim Loman werd met Meyboom’s Fleut derde in de klasse L. De titel was voor Donna Timmerman met Dark & Bright.

Kim Loman veroverde wel de titel in de klasse B. Op Meyboom’s Sirocco was ze met 82,5 punt niet te kloppen. Esme Ekkelkamp werd tweede met Jabulani M, Daan Veldhuis derde met Zarelza.

Foto's © Ashley Claus

 

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)