RUITER UIT GEESTEREN PAKT MET VOSMERRIE FHERA ZEGES IN KLASSE Z EN ZZ

Dubbelslag voor Jarno Hesselink

AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van de Zuurhoek) was de 40-jarige ruiter uit Geesteren zowel in de klasse Z als de klasse ZZ de concurrentie de baas.

“Het lukte allemaal wel aardig goed”, aldus een altijd nuchtere Hesselink. “Het moet natuurlijk ook allemaal mee zitten. Als je een keer in de flow zit, kan het zo maar een paar keer achter elkaar goed gaan. In Saasveld liep het laatst ook al prima. Ik had vandaag met Jarusa al in de M gereden en omdat er aardig wat in de ZZ zaten, ben ik eerst ook maar in de Z gestart. Anders had ik zo lang moeten wachten. Er deden behoorlijk wat mooie namen mee. Ambt-Delden is altijd mooi georganiseerd en heeft een grote aantrekkingskracht. De ruiters komen altijd uit het hele land. Het is hier ook altijd super netjes voor elkaar en er heerst een heel fijne sfeer. Dan is het mooi dat het hier lukt.”

In de klasse Z was Jarno Hesselink zelfs superieur. Met zijn tijd van 29,32 bleef hij nummer twee Sanne Thijssen met Inventa d’Or bijna 1,8 seconde voor. Achter Robbin Robijn met Galiandra en Renate Beuving met Inzell legde Aileen Menneken met Zingaro beslag op een keurige vijfde plek.

Meer tegenstand
Hesselink ondervond meer tegenstand in de klasse ZZ, maar uiteindelijk hield hij iets meer dan een kwart seconde voorsprong over op Renate Beuving die opnieuw Inzell in de ring bracht. Remco Been nam met Joris van de Bisschop de derde positie voor zijn rekening en werd gevolgd door Claudia Morsink met Zabab Z en Steven Veldhuis met Grandia’s Elima.

Jarno Hesselink heeft Fhera nu een jaar of vier onder het zadel. “Ze was wel dressuurmatig aangereden, maar had nog niet echt een parcours gelopen. In het begin hebben we wat oefenparcoursen gedaan en langzaam maar zeker zijn we een combinatie geworden. De laatste 2,5 jaar rijden we in de Z en ZZ, waarvoor we alle punten hebben. Binnenkort ga ik wel weer een keer een 1,40 meter rijden, maar daarvoor moet je ook zelf een beetje in het ritme zitten.”

Met pijn en moeite
En dat laatste is nog wel eens lastig voor Jarno Hesselink, domweg omdat hem daarvoor de tijd ontbreekt. “Ik kan met pijn en moeite twee paarden per dag trainen. Als accountmanager bij de Rabobank Groningen-Drenthe zit ik veel op de weg. Ik ga ’s morgens om zeven uur van huis en ben ’s avonds om zeven uur terug. Ik begeleid bedrijven, vaak in de agrarische sector, die het moeilijk hebben en probeer te helpen die weer op de rit te krijgen. Het is mooi en dankbaar werk, vooral als je resultaat ziet. Dan heb je het niet voor niets gedaan.”

Bovendien werd Jarno Hesselink in juli vader. “Die kleine is het mooiste wat er is en daar wil je natuurlijk ook aandacht aan besteden. Meer dan twee paarden wil ik daarom ook niet rijden. Het is heel plezierig dat mijn oom Theo Oude Nijhuis geregeld de jonge paarden doet.”

Remco Been en Steven Veldhuis
Remco Been kwam in de Grote Prijs van Ambt-Delden over 1,40 meter 0,26 seconde te laat door de finish om Elise van de Craats met Calico Z van de overwinning te kunnen afhouden. Met Fitou Eurocoolk’s Apple voerde de Wierdenaar wel een flink contingent Twentse combinaties aan, dat de rest van de top tien vormde. Seven Veldhuis met Grandia’s Elima, Bas van der Aa met Evira’s Uno en Gerbert te Koppele completeerden het eerste vijftal.

De klasse M was voor Jessie Wiefferink met Fay. Ze verwees Thomas Arendsen Raedt met Just in Time en Renate Beuving met Index S naar de tweede en derde plaats. Thijmen Vos had op Calgary 56 aan de zevende plaats voldoende om zich kampioen van Kring Reggedal te mogen noemen. In de titelstrijd eindigden Chanel van der Wal met Fiësta en Sanne Timmer als tweede en derde. Donderdag was Nathalie Janssen met Zalottey al gekroond tot kringkampioene in de klasse L. Ze verwees Frank Buitenhuis met Kessel Hx en Kristel Brok met Heaven naar de tweede en derde prijs. In de klasse B troefde Loes Bronsvoort met Easy de concurrentie af. Ze kreeg 75,5 stijlpunt. Romy Drees met Indy John B (70) en Joep Bronsvoort met Belle Fiore (69) pakten zilver en brons.

Foto's Jarno Hesselink met Fhera © Ashley Claus

 

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)