RUITER UIT GEESTEREN PAKT MET VOSMERRIE FHERA ZEGES IN KLASSE Z EN ZZ

Dubbelslag voor Jarno Hesselink

AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van de Zuurhoek) was de 40-jarige ruiter uit Geesteren zowel in de klasse Z als de klasse ZZ de concurrentie de baas.

“Het lukte allemaal wel aardig goed”, aldus een altijd nuchtere Hesselink. “Het moet natuurlijk ook allemaal mee zitten. Als je een keer in de flow zit, kan het zo maar een paar keer achter elkaar goed gaan. In Saasveld liep het laatst ook al prima. Ik had vandaag met Jarusa al in de M gereden en omdat er aardig wat in de ZZ zaten, ben ik eerst ook maar in de Z gestart. Anders had ik zo lang moeten wachten. Er deden behoorlijk wat mooie namen mee. Ambt-Delden is altijd mooi georganiseerd en heeft een grote aantrekkingskracht. De ruiters komen altijd uit het hele land. Het is hier ook altijd super netjes voor elkaar en er heerst een heel fijne sfeer. Dan is het mooi dat het hier lukt.”

In de klasse Z was Jarno Hesselink zelfs superieur. Met zijn tijd van 29,32 bleef hij nummer twee Sanne Thijssen met Inventa d’Or bijna 1,8 seconde voor. Achter Robbin Robijn met Galiandra en Renate Beuving met Inzell legde Aileen Menneken met Zingaro beslag op een keurige vijfde plek.

Meer tegenstand
Hesselink ondervond meer tegenstand in de klasse ZZ, maar uiteindelijk hield hij iets meer dan een kwart seconde voorsprong over op Renate Beuving die opnieuw Inzell in de ring bracht. Remco Been nam met Joris van de Bisschop de derde positie voor zijn rekening en werd gevolgd door Claudia Morsink met Zabab Z en Steven Veldhuis met Grandia’s Elima.

Jarno Hesselink heeft Fhera nu een jaar of vier onder het zadel. “Ze was wel dressuurmatig aangereden, maar had nog niet echt een parcours gelopen. In het begin hebben we wat oefenparcoursen gedaan en langzaam maar zeker zijn we een combinatie geworden. De laatste 2,5 jaar rijden we in de Z en ZZ, waarvoor we alle punten hebben. Binnenkort ga ik wel weer een keer een 1,40 meter rijden, maar daarvoor moet je ook zelf een beetje in het ritme zitten.”

Met pijn en moeite
En dat laatste is nog wel eens lastig voor Jarno Hesselink, domweg omdat hem daarvoor de tijd ontbreekt. “Ik kan met pijn en moeite twee paarden per dag trainen. Als accountmanager bij de Rabobank Groningen-Drenthe zit ik veel op de weg. Ik ga ’s morgens om zeven uur van huis en ben ’s avonds om zeven uur terug. Ik begeleid bedrijven, vaak in de agrarische sector, die het moeilijk hebben en probeer te helpen die weer op de rit te krijgen. Het is mooi en dankbaar werk, vooral als je resultaat ziet. Dan heb je het niet voor niets gedaan.”

Bovendien werd Jarno Hesselink in juli vader. “Die kleine is het mooiste wat er is en daar wil je natuurlijk ook aandacht aan besteden. Meer dan twee paarden wil ik daarom ook niet rijden. Het is heel plezierig dat mijn oom Theo Oude Nijhuis geregeld de jonge paarden doet.”

Remco Been en Steven Veldhuis
Remco Been kwam in de Grote Prijs van Ambt-Delden over 1,40 meter 0,26 seconde te laat door de finish om Elise van de Craats met Calico Z van de overwinning te kunnen afhouden. Met Fitou Eurocoolk’s Apple voerde de Wierdenaar wel een flink contingent Twentse combinaties aan, dat de rest van de top tien vormde. Seven Veldhuis met Grandia’s Elima, Bas van der Aa met Evira’s Uno en Gerbert te Koppele completeerden het eerste vijftal.

De klasse M was voor Jessie Wiefferink met Fay. Ze verwees Thomas Arendsen Raedt met Just in Time en Renate Beuving met Index S naar de tweede en derde plaats. Thijmen Vos had op Calgary 56 aan de zevende plaats voldoende om zich kampioen van Kring Reggedal te mogen noemen. In de titelstrijd eindigden Chanel van der Wal met Fiësta en Sanne Timmer als tweede en derde. Donderdag was Nathalie Janssen met Zalottey al gekroond tot kringkampioene in de klasse L. Ze verwees Frank Buitenhuis met Kessel Hx en Kristel Brok met Heaven naar de tweede en derde prijs. In de klasse B troefde Loes Bronsvoort met Easy de concurrentie af. Ze kreeg 75,5 stijlpunt. Romy Drees met Indy John B (70) en Joep Bronsvoort met Belle Fiore (69) pakten zilver en brons.

Foto's Jarno Hesselink met Fhera © Ashley Claus

 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)