RUITER UIT GEESTEREN PAKT MET VOSMERRIE FHERA ZEGES IN KLASSE Z EN ZZ

Dubbelslag voor Jarno Hesselink

AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van de Zuurhoek) was de 40-jarige ruiter uit Geesteren zowel in de klasse Z als de klasse ZZ de concurrentie de baas.

“Het lukte allemaal wel aardig goed”, aldus een altijd nuchtere Hesselink. “Het moet natuurlijk ook allemaal mee zitten. Als je een keer in de flow zit, kan het zo maar een paar keer achter elkaar goed gaan. In Saasveld liep het laatst ook al prima. Ik had vandaag met Jarusa al in de M gereden en omdat er aardig wat in de ZZ zaten, ben ik eerst ook maar in de Z gestart. Anders had ik zo lang moeten wachten. Er deden behoorlijk wat mooie namen mee. Ambt-Delden is altijd mooi georganiseerd en heeft een grote aantrekkingskracht. De ruiters komen altijd uit het hele land. Het is hier ook altijd super netjes voor elkaar en er heerst een heel fijne sfeer. Dan is het mooi dat het hier lukt.”

In de klasse Z was Jarno Hesselink zelfs superieur. Met zijn tijd van 29,32 bleef hij nummer twee Sanne Thijssen met Inventa d’Or bijna 1,8 seconde voor. Achter Robbin Robijn met Galiandra en Renate Beuving met Inzell legde Aileen Menneken met Zingaro beslag op een keurige vijfde plek.

Meer tegenstand
Hesselink ondervond meer tegenstand in de klasse ZZ, maar uiteindelijk hield hij iets meer dan een kwart seconde voorsprong over op Renate Beuving die opnieuw Inzell in de ring bracht. Remco Been nam met Joris van de Bisschop de derde positie voor zijn rekening en werd gevolgd door Claudia Morsink met Zabab Z en Steven Veldhuis met Grandia’s Elima.

Jarno Hesselink heeft Fhera nu een jaar of vier onder het zadel. “Ze was wel dressuurmatig aangereden, maar had nog niet echt een parcours gelopen. In het begin hebben we wat oefenparcoursen gedaan en langzaam maar zeker zijn we een combinatie geworden. De laatste 2,5 jaar rijden we in de Z en ZZ, waarvoor we alle punten hebben. Binnenkort ga ik wel weer een keer een 1,40 meter rijden, maar daarvoor moet je ook zelf een beetje in het ritme zitten.”

Met pijn en moeite
En dat laatste is nog wel eens lastig voor Jarno Hesselink, domweg omdat hem daarvoor de tijd ontbreekt. “Ik kan met pijn en moeite twee paarden per dag trainen. Als accountmanager bij de Rabobank Groningen-Drenthe zit ik veel op de weg. Ik ga ’s morgens om zeven uur van huis en ben ’s avonds om zeven uur terug. Ik begeleid bedrijven, vaak in de agrarische sector, die het moeilijk hebben en probeer te helpen die weer op de rit te krijgen. Het is mooi en dankbaar werk, vooral als je resultaat ziet. Dan heb je het niet voor niets gedaan.”

Bovendien werd Jarno Hesselink in juli vader. “Die kleine is het mooiste wat er is en daar wil je natuurlijk ook aandacht aan besteden. Meer dan twee paarden wil ik daarom ook niet rijden. Het is heel plezierig dat mijn oom Theo Oude Nijhuis geregeld de jonge paarden doet.”

Remco Been en Steven Veldhuis
Remco Been kwam in de Grote Prijs van Ambt-Delden over 1,40 meter 0,26 seconde te laat door de finish om Elise van de Craats met Calico Z van de overwinning te kunnen afhouden. Met Fitou Eurocoolk’s Apple voerde de Wierdenaar wel een flink contingent Twentse combinaties aan, dat de rest van de top tien vormde. Seven Veldhuis met Grandia’s Elima, Bas van der Aa met Evira’s Uno en Gerbert te Koppele completeerden het eerste vijftal.

De klasse M was voor Jessie Wiefferink met Fay. Ze verwees Thomas Arendsen Raedt met Just in Time en Renate Beuving met Index S naar de tweede en derde plaats. Thijmen Vos had op Calgary 56 aan de zevende plaats voldoende om zich kampioen van Kring Reggedal te mogen noemen. In de titelstrijd eindigden Chanel van der Wal met Fiësta en Sanne Timmer als tweede en derde. Donderdag was Nathalie Janssen met Zalottey al gekroond tot kringkampioene in de klasse L. Ze verwees Frank Buitenhuis met Kessel Hx en Kristel Brok met Heaven naar de tweede en derde prijs. In de klasse B troefde Loes Bronsvoort met Easy de concurrentie af. Ze kreeg 75,5 stijlpunt. Romy Drees met Indy John B (70) en Joep Bronsvoort met Belle Fiore (69) pakten zilver en brons.

Foto's Jarno Hesselink met Fhera © Ashley Claus

 

Meer Springen

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)