RUITER UIT GEESTEREN PAKT MET VOSMERRIE FHERA ZEGES IN KLASSE Z EN ZZ

Dubbelslag voor Jarno Hesselink

AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van de Zuurhoek) was de 40-jarige ruiter uit Geesteren zowel in de klasse Z als de klasse ZZ de concurrentie de baas.

“Het lukte allemaal wel aardig goed”, aldus een altijd nuchtere Hesselink. “Het moet natuurlijk ook allemaal mee zitten. Als je een keer in de flow zit, kan het zo maar een paar keer achter elkaar goed gaan. In Saasveld liep het laatst ook al prima. Ik had vandaag met Jarusa al in de M gereden en omdat er aardig wat in de ZZ zaten, ben ik eerst ook maar in de Z gestart. Anders had ik zo lang moeten wachten. Er deden behoorlijk wat mooie namen mee. Ambt-Delden is altijd mooi georganiseerd en heeft een grote aantrekkingskracht. De ruiters komen altijd uit het hele land. Het is hier ook altijd super netjes voor elkaar en er heerst een heel fijne sfeer. Dan is het mooi dat het hier lukt.”

In de klasse Z was Jarno Hesselink zelfs superieur. Met zijn tijd van 29,32 bleef hij nummer twee Sanne Thijssen met Inventa d’Or bijna 1,8 seconde voor. Achter Robbin Robijn met Galiandra en Renate Beuving met Inzell legde Aileen Menneken met Zingaro beslag op een keurige vijfde plek.

Meer tegenstand
Hesselink ondervond meer tegenstand in de klasse ZZ, maar uiteindelijk hield hij iets meer dan een kwart seconde voorsprong over op Renate Beuving die opnieuw Inzell in de ring bracht. Remco Been nam met Joris van de Bisschop de derde positie voor zijn rekening en werd gevolgd door Claudia Morsink met Zabab Z en Steven Veldhuis met Grandia’s Elima.

Jarno Hesselink heeft Fhera nu een jaar of vier onder het zadel. “Ze was wel dressuurmatig aangereden, maar had nog niet echt een parcours gelopen. In het begin hebben we wat oefenparcoursen gedaan en langzaam maar zeker zijn we een combinatie geworden. De laatste 2,5 jaar rijden we in de Z en ZZ, waarvoor we alle punten hebben. Binnenkort ga ik wel weer een keer een 1,40 meter rijden, maar daarvoor moet je ook zelf een beetje in het ritme zitten.”

Met pijn en moeite
En dat laatste is nog wel eens lastig voor Jarno Hesselink, domweg omdat hem daarvoor de tijd ontbreekt. “Ik kan met pijn en moeite twee paarden per dag trainen. Als accountmanager bij de Rabobank Groningen-Drenthe zit ik veel op de weg. Ik ga ’s morgens om zeven uur van huis en ben ’s avonds om zeven uur terug. Ik begeleid bedrijven, vaak in de agrarische sector, die het moeilijk hebben en probeer te helpen die weer op de rit te krijgen. Het is mooi en dankbaar werk, vooral als je resultaat ziet. Dan heb je het niet voor niets gedaan.”

Bovendien werd Jarno Hesselink in juli vader. “Die kleine is het mooiste wat er is en daar wil je natuurlijk ook aandacht aan besteden. Meer dan twee paarden wil ik daarom ook niet rijden. Het is heel plezierig dat mijn oom Theo Oude Nijhuis geregeld de jonge paarden doet.”

Remco Been en Steven Veldhuis
Remco Been kwam in de Grote Prijs van Ambt-Delden over 1,40 meter 0,26 seconde te laat door de finish om Elise van de Craats met Calico Z van de overwinning te kunnen afhouden. Met Fitou Eurocoolk’s Apple voerde de Wierdenaar wel een flink contingent Twentse combinaties aan, dat de rest van de top tien vormde. Seven Veldhuis met Grandia’s Elima, Bas van der Aa met Evira’s Uno en Gerbert te Koppele completeerden het eerste vijftal.

De klasse M was voor Jessie Wiefferink met Fay. Ze verwees Thomas Arendsen Raedt met Just in Time en Renate Beuving met Index S naar de tweede en derde plaats. Thijmen Vos had op Calgary 56 aan de zevende plaats voldoende om zich kampioen van Kring Reggedal te mogen noemen. In de titelstrijd eindigden Chanel van der Wal met Fiësta en Sanne Timmer als tweede en derde. Donderdag was Nathalie Janssen met Zalottey al gekroond tot kringkampioene in de klasse L. Ze verwees Frank Buitenhuis met Kessel Hx en Kristel Brok met Heaven naar de tweede en derde prijs. In de klasse B troefde Loes Bronsvoort met Easy de concurrentie af. Ze kreeg 75,5 stijlpunt. Romy Drees met Indy John B (70) en Joep Bronsvoort met Belle Fiore (69) pakten zilver en brons.

Foto's Jarno Hesselink met Fhera © Ashley Claus

 

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)