OVER TWEE FASEN EN DIRECT OP TIJD IN KLASSE Z HIPPISCH GEESTEREN

Dubbele zege voor Bas van der Aa

GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met Evira’s Uno (foto boven) in de klasse Z zowel over twee fasen als op het parcours direct op tijd.

Over twee fasen ging Van der Aa Nadieh Plegt met Freak BS en Rob Wiefferink met Ghianula A vooraf. Lieke Reinders-Ophof werd vierde met Imago, Caroline Müller vijfde met Helena.
Sjaak Sleiderink was met Iron Man de runner-up in de tweede rubriek, waarin Gerben Morsink met Galina beslag legde op de derde plek. Willy van der Ham met Gentleman en Ben Anholts met Impala completeerden de top vijf.

Rob Wiefferink (rechts) troefde in de klasse M met Happy over twee fasen de voltallige concurrentie af. Iris Zwienenberg met Gravin BZ en Manon Veerman met Hanneke D bezetten de posities twee en drie. Op tijd was Iris Zwijnenberg wel de beste, gevolgd door Bas van der Aa met E. Guriel en Emilia Kerimaa met Ibiza Girl.

Judith Vetker trok met June WV de zege naar zich toe over twee fasen in de klasse L. Ze hield Rosanne Maathuis met High Score en Annelie ’t Hout met Agranta van de eerste prijs af. In de rit tegen de klok zegevierde Caroline Müller met Jack Daniels, voor Lisanne Kamphuis met Promiss en Britt ter Harmsel met Buter-Flower E.

Britt ter Harmsel pakte met Donkosack wel de winst in de eerste proef van de klasse B. Rachel Scheurewater met Hera van Veecaten en Anne-Britt Doornbos met Casanova Uitgees bezetten de tweede en derde plaats. In de wedstrijd op tijd was Daan Reuvekamp succesvol met Albion QC en eindigden Nina ter Harmsel met The Grasshopper en Indy ten Hag met Jackpot als tweede en derde.

Foto's © Loes Wielheesen/Met Pit Mediaproductie

Meer Springen

AKEN – Een dag na de wat teleurstellend verlopen wedstrijd om de landenprijs, maakte Willem Greve een prima indruk tijdens het CHIO in Aken. (19-07-2019)
AKEN – Willem Greve en met hem de rest van de springploeg van Oranje hebben niet kunnen overtuigen in de landenwedstrijd in Aken. Het kwartet van... (18-07-2019)
VEENINGEN – Frank Buitenhuis tekende donderdag voor de enige Twentse zege tijdens CH De Wolden. De ruiter Holten zegevierde met zijn  bruine hengst... (18-07-2019)
DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en... (17-07-2019)
Willem Greve is de Twentse hoop tijdens het CHIO Aken en voor het naderende EK in Rotterdam. De 36-jarige Markeloër mag dan momenteel de meest... (15-07-2019)
FALSTERBO (KNHS) - De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te... (14-07-2019)
VEENINGEN – De zevende positie na de landenwedstrijd van vrijdag leek perspectief te bieden voor Veronique Morsink, maar op de slotdag van het EK... (14-07-2019)
VEENINGEN – In navolging van de children veroverde Veronique Morsink vrijdag samen met Lars Kersten, Bas Moerings, Tom Schellekens en Rowen van de... (13-07-2019)
VEENINGEN – Thijmen Vos is met de Nederlandse equipe Europees kampioen bij de children geworden. In Veeningen klopte Oranje het na twee manches... (11-07-2019)
GEESTEREN – Pia-Luise Aufrecht (bovenste foto) was donderdag prima op dreef tijdens Jumping Twente. Op het Erve Maathuis won ze de klasse ZZ met... (11-07-2019)
VEENINGEN – Veronique en Elike Morsink zijn het EK voor de jeugd uitstekend begonnen. De twee zussen uit De Lutte bleven allebei foutloos op de... (10-07-2019)
ENSCHEDE - Jeroen Dubbeldam is op 29 oktober te gast in het Twents theatercollege. Presentator en interviewer Eddy van der Ley neemt de ‘Cruijff van... (09-07-2019)
ARNHEM - Er zijn niet veel Grote Prijzen in de paardensport die door Japanners gewonnen worden. Maar tijdens Outdoor Gelderland werd het land met de... (07-07-2019)
ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor... (07-07-2019)
ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een... (07-07-2019)
ALMELO - Bas van der Aa (op archieffoto) liet zich vrijdag nadrukkelijk zien tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Albergenaar won een rubriek, werd... (06-07-2019)
RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar... (01-07-2019)
GEESTEREN – Linda Klaassen (foto) mag zich een jaar lang kampioene springen in de klasse Z/ZZ van Kring Twente noemen. (30-06-2019)
ALMELO - Zo’n 2250 pony- en paardenruiters Almelo bevolken vanaf vrijdag tien dagen lang weer het Twents Hippisch Centrum om deel te nemen aan de... (28-06-2019)
GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)