OVER TWEE FASEN EN DIRECT OP TIJD IN KLASSE Z HIPPISCH GEESTEREN

Dubbele zege voor Bas van der Aa

GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met Evira’s Uno (foto boven) in de klasse Z zowel over twee fasen als op het parcours direct op tijd.

Over twee fasen ging Van der Aa Nadieh Plegt met Freak BS en Rob Wiefferink met Ghianula A vooraf. Lieke Reinders-Ophof werd vierde met Imago, Caroline Müller vijfde met Helena.
Sjaak Sleiderink was met Iron Man de runner-up in de tweede rubriek, waarin Gerben Morsink met Galina beslag legde op de derde plek. Willy van der Ham met Gentleman en Ben Anholts met Impala completeerden de top vijf.

Rob Wiefferink (rechts) troefde in de klasse M met Happy over twee fasen de voltallige concurrentie af. Iris Zwienenberg met Gravin BZ en Manon Veerman met Hanneke D bezetten de posities twee en drie. Op tijd was Iris Zwijnenberg wel de beste, gevolgd door Bas van der Aa met E. Guriel en Emilia Kerimaa met Ibiza Girl.

Judith Vetker trok met June WV de zege naar zich toe over twee fasen in de klasse L. Ze hield Rosanne Maathuis met High Score en Annelie ’t Hout met Agranta van de eerste prijs af. In de rit tegen de klok zegevierde Caroline Müller met Jack Daniels, voor Lisanne Kamphuis met Promiss en Britt ter Harmsel met Buter-Flower E.

Britt ter Harmsel pakte met Donkosack wel de winst in de eerste proef van de klasse B. Rachel Scheurewater met Hera van Veecaten en Anne-Britt Doornbos met Casanova Uitgees bezetten de tweede en derde plaats. In de wedstrijd op tijd was Daan Reuvekamp succesvol met Albion QC en eindigden Nina ter Harmsel met The Grasshopper en Indy ten Hag met Jackpot als tweede en derde.

Foto's © Loes Wielheesen/Met Pit Mediaproductie

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)