OVER TWEE FASEN EN DIRECT OP TIJD IN KLASSE Z HIPPISCH GEESTEREN

Dubbele zege voor Bas van der Aa

GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met Evira’s Uno (foto boven) in de klasse Z zowel over twee fasen als op het parcours direct op tijd.

Over twee fasen ging Van der Aa Nadieh Plegt met Freak BS en Rob Wiefferink met Ghianula A vooraf. Lieke Reinders-Ophof werd vierde met Imago, Caroline Müller vijfde met Helena.
Sjaak Sleiderink was met Iron Man de runner-up in de tweede rubriek, waarin Gerben Morsink met Galina beslag legde op de derde plek. Willy van der Ham met Gentleman en Ben Anholts met Impala completeerden de top vijf.

Rob Wiefferink (rechts) troefde in de klasse M met Happy over twee fasen de voltallige concurrentie af. Iris Zwienenberg met Gravin BZ en Manon Veerman met Hanneke D bezetten de posities twee en drie. Op tijd was Iris Zwijnenberg wel de beste, gevolgd door Bas van der Aa met E. Guriel en Emilia Kerimaa met Ibiza Girl.

Judith Vetker trok met June WV de zege naar zich toe over twee fasen in de klasse L. Ze hield Rosanne Maathuis met High Score en Annelie ’t Hout met Agranta van de eerste prijs af. In de rit tegen de klok zegevierde Caroline Müller met Jack Daniels, voor Lisanne Kamphuis met Promiss en Britt ter Harmsel met Buter-Flower E.

Britt ter Harmsel pakte met Donkosack wel de winst in de eerste proef van de klasse B. Rachel Scheurewater met Hera van Veecaten en Anne-Britt Doornbos met Casanova Uitgees bezetten de tweede en derde plaats. In de wedstrijd op tijd was Daan Reuvekamp succesvol met Albion QC en eindigden Nina ter Harmsel met The Grasshopper en Indy ten Hag met Jackpot als tweede en derde.

Foto's © Loes Wielheesen/Met Pit Mediaproductie

Meer Springen

TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)
TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De... (24-05-2019)
TUBBERGEN – De paardensport is een wereld vol uitersten. Vraag maar aan Madée Schuttenbeld. Tijdens Jumping Schröder reed ze op de openingsdag met... (24-05-2019)
TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40... (23-05-2019)
TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie... (23-05-2019)
MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40... (05-05-2019)
GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone... (04-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst... (27-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)