OOK STERK OPTREDEN VAN NIKKI SPAAN BIJ DRESSUURWEDSTRIJDEN IN LANGEVEEN

Dubbele zege Marlous Voskamp

Marlous Voskamp-Meinders met Impact

LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts zegevierde in beide proeven van de klasse Z1 met de zevenjarige vosruin Impact (v. Dorado).

Marlous Voskamp-Meinders was met scores van 217 en 225 punten nummer twee Ilse Protsman, die op Diego 213,5 en 212 punten haalde, beide keren royaal de baas. “We hebben heel lekker gereden”, keek Marlous Voskamp terug op haar geslaagde wedstrijd in Langeveen. “Vooral in de tweede proef haalden we dikke punten. Het was, nadat we door corona acht maanden niet hadden getraind, pas de derde keer dat ik Impact mee had in de Z1 en we hebben drie keer in de prijzen gereden. Normaal houd ik paarden aan tot en met de M2 en doe ik ze daarna weg. Maar iedereen verklaarde me voor gek als ik dat met Impact ook zou doen.” 

“We hebben hem als jonge driejarige hengst gekocht en daarna laten castreren. Ik heb hem zelf opgeleid. Hij is er nog lang niet, we moeten nog finetunen, maar het is een heel fijn meewerkend paard. Een angsthaas met een heel klein hartje, maar ik kan hem goed overtuigen.” Impact doorliep onder het zadel bij Marlous Voskamp ondertussen succesvol de klassen B tot en met M2, waarbij de achtste plaats in de M2 bij het NK van 2019 een mooie opsteker betekende.

Zat van administratie
Zes jaar geleden besloot Marlous Voskamp haar loopbaan als fysiotherapeut op te geven en de overgang naar de medische paardenwereld te maken. “Ik was het vooral zat alleen maar de administratie te verzorgen richting de zorgverzekeraars. Nu heb ik het heel druk in mijn eigen praktijk, maar ben ik hele dagen met paarden bezig. Buiten mijn werk als tandarts om leid ik jonge paarden op en ook onze dochter rijdt fanatiek, heel leuk. Ik ben veel op wedstrijden, maar zie het rijden als hobby. Al dreigt die langzamerhand behoorlijk uit de hand te lopen...” 

Ina Beuving was superieur in de klasse Z2. Met haar twee paarden Ivana en Jaffado’R werd ze in beide proeven een keer eerste en eenmaal tweede. Met Ivana was ze met twee keer 221 punten zeer constant, met Jaffado‘R kreeg ze 217,5 en 228 punten toebedeeld.

Ook zeer evenwichtig was het optreden van Niki Spaan. De Hengelose won de gecombineerde klasse M1/M2 in beide rondes met Kentjil van ’t Zelfert (v. Bordeaux) met 195,5 punt en bleef in beide rondes met Kadeaux W (v. Florett As) maar een half puntje achter. Milinda Ekkel was twee keer goed voor de derde plaats met Fany (195 en 193,5).

Ook al de sterkste 
Zaterdag was Nikki Spaan ook al de sterkste gebleken in de eerste proef van de klasse L2. Met Lady Rose (v. Glamourdale) bleef ze Maud Bodde met Beaumonde (v. Johnson) precies een punt voor: 200 om 199. In Het tweede bedrijf was de volgorde omgekeerd. Nu won Bodde met 203 punten, voor Spaan met 198,5).

Joyce Jansen Smit trok met Kane Veni Vidi Vici de zege naar zich in de eerste proef van de klasse L2 op zaterdag (199), waarin Noa Dasselaar met Sakira (192) en Terana van Haren met Important (191) op afstand tweede en derde werden. Van Haren zegevierde in de tweede rit (200), voor Simone Spanjer met Hampton (197).

Kayleigh Eleveld won zaterdag beide proeven voor de klasse L1 met Finnigan (v. Feedback), met 211 en 212 punten. Sarah Matheis werd beide keren tweede met Jazz Dance (209 en 201,5) en Carmen Nijenkamp twee keer derde met Womero (200 en 198).

Gwen Verhoef was zondag niet te kloppen in de klasse L1. Met Lotus B (v. Guardian) schreef ze beide ritten op haar naam, wat haar 219,5 en 200,5 punt opleverde. In de eerste proef werd Sharon Lisser tweede met Jincelot VL (191,5), gevolgd door Colleen Swennenhuis met Gandybese (187). De laatste verbeterde zich met 197,5 in de tweede ronde, waarin ze tweede werd. Toen was de derde plek voor Kim Hesselink met Eltoro (192).

Maybrett Schreur sterk in Tolbert
Maybrett Schreur deed het vrijdag uitstekend in de rubriek voor jonge paarden in de klasse Z1 tijdens de wedstrijden voor de subtop in Tolbert. De Oldenzaalse werd knap vierde in een sterk deelnemersveld met haar Duits gefokte zesjarige ruin Je suis Escolar, drie jaar geleden gekocht van Rom Vermunt.

De top drie werd gevormd door vertegenwoordigers van topstallen. Renate van Uytert werd eerste met Just Wimphof en tweede met de eveneens KWPN-goedgekeurde hengst Johnny Depp, de derde plek was voor Hans Peter Minderhout met Sykarus.

Foto Maybrett Schreur met Je Suis Escolar © NH Photo

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)