PRESTATIES IN AMSTERDAM GEVEN HOOP VOOR OLYMPISCHE SPELEN

Dubbeldam zevende bij ‘Jumping’

AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de Wereldbeker springen. De ruiter uit Weerselo bleef met zijn hoop voor de Olympische Spelen van Tokyo ook in de barrage foutloos.

De Olympisch kampioen van 2000 was met de twaalfjarige bruine ruin (v. Casall) wel ruim zes seconden langzamer dan winnaar Marc Houtzager, die met zijn ook al twaalf jaar oude bruine merrie Dante (v. Canturano) in de RAI voor een geweldige apotheose zorgde.

Houtzager troefde met de twaalfjarige merrie Sterrehof’s Dante zijn landgenoot Harrie Smolders af, die lange tijd aan de leiding ging. Met vier ruiters van TeamNL in de top zeven was het een fantastische afsluiting van een sfeervol en sportief Jumping Amsterdam. “Winnen hier in Amsterdam is echt ongelooflijk”, was de eerste reactie van Houtzager.

Alle risico’s
“Ik wist dat ik alle risico’s moest nemen. Ik heb in mijn leven volgens mij nog nooit zo snel gereden in een barrage. Zeker niet met Sterrehof’s Dante. Ik wist dat Harrie Smolders heel snel was. Maikel is ook altijd snel en die stond nog vierde toen ik de ring in moest”, vertelt Houtzager. “Vandaag was gewoon mijn dag. Tot nu toe had ik nog niet eens zo’n goed concours hier in Amsterdam, dus dit maakt het helemaal goed. Winnen in Amsterdam is echt ongelooflijk. De merrie deed enorm haar best. Ik zag de goede afstand in de wending naar de dubbel en in de afstand van de eerste naar de tweede hindernis maakte ik zeven galopsprongen en de anderen acht. Daar heb ik de wedstrijd gewonnen. Het publiek is fantastisch hier in de RAI en staat echt achter ons. Mijn sponsoren waren ook hier vandaag, dus ik was extra gemotiveerd om te winnen.”

Naar Las Vegas
Maikel van der Vleuten eindigde net als vorige week in Leipzig op de zesde plaats met Beauville Z. Daarmee stijgt de huidige nummer 14 van de wereldranglijst naar de zesde plaats in de tussenstand van de Wereldbeker en is daarmee zeker van de finale in Las Vegas. Ook Marc Houtzager mag zijn koffers vast pakken, want met de 20 punten van de winst in Amsterdam komt hij op plaats acht in de tussenstand.

Jeroen Dubbeldam gaf voorafgaand aan Jumping Amsterdam oog te hebben op de Olympische Spelen met zijn nieuwe crack Oak Grove’s Carlyle (v. Casall) . Met twee overtuigende foutloze rondes en de zevende plaats in de wereldbekerwedstrijd maakte de Olympisch kampioen van 2000 de verwachtingen  waar.

Gerco Schröder vijfde
Gerco Schröder sloot een voor hem geslaagd Jumping Amsterdam af met een keurige vijfde plaats in de rubriek over 1,45 meter met barrage. Met de zestienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v. Karandasj x Heartbreaker) was de Tubbergenaar 1,35 seconde minder snel dan winnaar Jur Vrieling met Fiumicino van de Kalevallei. Annelies Vorsselmans werd zevende met de twaalfjarige bruine ruin Chichester (v. Casall).

Voor uitslagen, zie www.jumpingamsterdam.nl

Jeroen Dubbeldam met Oak Grove's Carlyle © Ashley Claus

 

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)