Dubbeldam wint WB-kwalificatie Oslo

OSLO - Jeroen Dubbeldam heeft zondag in Oslo met BMC Utascha SFN de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Wereldbeker van dit seizoen gewonnen. De Weerseloër passeerde in de barrage de voor hem gestarte Zwitser Beat Mändli met Louis 162 met het minieme verschil van vierhonderdste seconde. Na Dubbeldam bleef alleen Sergio Alvarez Moya met Carlo nog foutloos, maar de Spanjaard strandde in 43,98 seconde. Maikel van der Vleuten was met Verdi wel sneller dan Alvarez (43,86), maar werd na een springfout vierde.

"Het was een uitermate zware wedstrijd, waarbij vooral de lijn van de massief ogende triple bar met een hoogte van 1,60 meter en een breedte van 1,90 meter naar de driesprong, met een steilsprong als eerste gevolgd door twee oxers, voor problemen zorgde", vertelde Dubbeldam, die als tweede in de barrage van start moest gaan. "Ik had gezien dat de Beat Mändli met Louis alles op alles zette om een heel goede tijd neer te zetten en dat hem dat foutloos lukte. Daarop had ik geen keus en moest ook ik voluit gaan. Utascha SFN sprong fantastisch en we slaagden er in om vierhonderdste van een seconde onder de tijd van Mändli te duiken. Eerlijk is eerlijk, ik ben blij dat ik de rit van Mändli heb gezien, want anders zou ik vermoedelijk nooit zoveel risico genomen hebben als ik nu heb gedaan. Voorafgaande aan deze wedstrijd heb ik mezelf de vraag gesteld of Utascha en ik klaar zouden zijn voor het indoorseizoen. Maar nu weet ik dat we een goed duo vormen. Utascha gaf me een prima gevoel, mede omdat we elkaar nu volledig begrijpen. Ik ga met veel verwachtingen volgende week met haar naar de wereldbekerwedstrijd in Helsinki", aldus Jeroen Dubbeldam.

Uiteindelijk bleek niemand sneller en was de hoofdprijs, een fraaie Landrover, voor Dubbeldam, die Mändli tweede zag worden. De Spanjaard Segio Alvares Moya legde beslag op de derde plaats met Carlo. Maikel van der Vleuten noteerde in de barrage een springfout, maar ook in een snelle tijd waardoor hij vierde werd. "Verdi sprong fantastisch, alleen was de tijd van Jeroen voor mij niet te kloppen, hoewel aan het eind het verschil tussen hem en mij slechts 0,07 seconden bedroeg."

Foto Jeroen Dubbeldam met BMC Utascha SFN van Annette Boe Ostergaard/FEI

Meer Springen

»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)
»
KESSEL -  Amke Bekhuis reed woensdag tijdens het concours in het Limburgse Kessel met haar achtjarige schimmelmerrie Ligeunerin VDL (v. Corporal VDL... (30-05-2024)
»
HAAKSBERGEN - Jumping Haaksbergen biedt van 30 mei tot en met 2 juni een aantrekkelijk programma voor elk niveau, van 80 cm tot  met de Grote Prijs... (23-05-2024)
»
DENEKAMP – Jeroen Denekamp verzorgde Tweede Pinksterdag een fraaie springles tijdens Euregio Outdoor Denekamp. De Olympisch kampioen van 2000 won op... (21-05-2024)
»
BONHEIDEN – Brayen Brata-Coolen was zondag prima op dreef tijdens het CSI in het Berlgische Bonheiden. De Indonesische ruiter van Stal ’t Hofstee... (19-05-2024)
»
LUMMEN - Steven Veldhuis bezette zaterdag met de achtjarige bruine ruin Blom’s Larado O (v. Grandorado TN NOP) de derde plaats in de rubriek over 1,... (18-05-2024)
»
MARTOFTE - Gerben Morsink had een mooi aandeel in de vijfde plaats die het Nederlandse springteam vrijdag bezette in de wedstrijd voor de EEF... (17-05-2024)
»
WIERDEN – Het fraaie terrein van De Vossenbos in Wierden was afgelopen weekeinde drie dagen lang het decor van het druk bezette concours van De... (14-05-2024)
»
DENEKAMP - De pas veertienjarige Rens Grootelaar was zaterdag de complete concurrentie de baas in het hoofdnummer van het concours van de Berg en... (14-05-2024)
»
EINDHOVEN – Ook bij het CSI Eindhoven liet Hessel Hoekstra zich goed van voren zien. Met de door Bart Wolbers uit Weerselo gefokte schimmelruin Max... (13-05-2024)