TALENT UIT HENGELO WINT ZIJN EERSTE GROTE PRIJS BIJ PONYRUITERS IN VRAGENDER

Droom komt uit voor Mart IJland

VRAGENDER – Mart IJland kneep zondagmiddag even in zijn arm. Met de tienjarige donkere vosmerrie Fantasia (v. For Kids Only x FS Cocky Dundee) sloot de veertienjarige Hengeloër de Grote Prijs van de Provincie Gelderland in Vragender voor ponyruiters af met een klinkende zege.

“Dit is een droom die uitkomt. Drie jaar geleden reed ik hier in Vragender mijn eerste internationale wedstrijd en won ik op de laatste dag de Lichte Tour. En nu dan mijn eerste Grote Prijs. Ik hoorde van mijn trainer Niels Nanning dat Nicole Lockhead Anderson heel snel was en dat ik er voor moest gaan. Mijn geluk is dat ik Fantasia al 3,5 jaar rijd. We zijn echt een team. Ik weet wat ze kan en hoef maar iets opzij te leunen, of ze draait al”, vertelt hij over de pony van eigenaar Peter Dijkstra, waarmee zijn carrière in vogelvlucht ging.

Fantastisch seizoen
“Toen ik voor het eerst Lichte Tour ging rijden, ging het heel snel. Ik mocht in Fontainebleau starten en kreeg de kans om naar grote wedstrijden te gaan met een sterk team. Ik heb daar veel van geleerd en afgelopen zomer m’n eerste EK mogen rijden. Ik kijk terug op een fantastisch seizoen.”

Ondanks de stevige buitenlandse concurrentie hielden de Nederlandse jeugdruiters zich flink staande  tijdens de eerste week van Jumping de Achterhoek 2018. Na Grote Prijs-zeges van Bart van der Maat (U25), Femke Braat (Children) en Rowen van de Mheen (junioren) sloot de pas 14-jarige Mart IJland zondagmiddag in stijl af met winst in de pony Grand Prix. Parcoursbouwer Jos Brinkman stelde de rijtechnische vaardigheden van de jeugdruiters op een faire manier flink op de proef en stelde Grote Prijzen op waarin veel controle nodig was.

Twee zeges Jessie Wiefferink
Behalve voor Mart IJland waren er de afgelopen dagen ook zeges voor Jessie Wiefferink en Emiel Richter. De jeugdige amazone won zelfs zowel donderdag als zaterdag met haar achtjarige schimmelhengst Kentucky’s Picobello (v. Mr. Blue) bij de ponyruiters en eindigde vrijdag ook nog eens een keer als derde.
Donderdag reed ze met de twaalfjarige schimmelhengst Balluiguirke Tipp Top naar de vierde plek bij de junioren in de wedstrijd over 1,35 meter in de Big Tour. Hessel Hoekstra werd met de vosmerrie Ginger negende.

Emiel Richter
Emiel Richter pakte donderdag met de dertienjarige bruine merrie Sundance (v. Padinus) de winst in de rubriek over 1,35 meter over twee fasen voor ruiters tot 25 jaar in de Medium Tour. Vincent Geerink sloot de proef af met een achtste plaats op de negen jaar oude bruine ruin Warrant (v. Easter). Geerink deed het zaterdag nog beter door met Fireboy CB derde te worden in de Grote Prijs over 1,45 meter met barrage. Hessel Hoekstra eindigde daarin als tiende met de bruine ruin F-Narcist.

Hessel Hoekstra noteerde donderdag met de achtjarige bruine ruin F-Narcist (v. Eurocommerce Napels) een derde positie in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Big Tour voor ruiters onder 25 jaar. Vincent Geerink eindigde als negende met de tienjarige voshengst Dutch Design.

Ook vrijdag reden enkele ruiters uit de regio naar posities binnen de top tien. Thijmen Vos werd met Don Juan’s Gasaya zesde over 1,20 meter met barrage in de Big Tour bij de pony’s. Mart IJland werd over 1,25 meter op tijd zevende met de vosruin Flame en tiende met Fantasia. Coen Kerbert tenslotte finishte als achtste bij de junioren over 1,30 meter met de bruine ruin Go Besi.

Zie ook www.jumpingdeachterhoek.nl

Foto Mart Nijland © Jeroen Spoolder
Foto Jessie Wiefferink © Fototrailer 

Meer Springen

OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)
VRAGENDER - Gerben Morsink reed vrijdagavond in de finale van de Medium Tour van CSI2 Jumping de Achterhoek met zijn negenjarige zwarte hengst... (02-12-2018)
VRAGENDER – Even mocht Remco Been vrijdagavond laat de illusie koesteren, dat hij met zijn elfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v.... (01-12-2018)
BALKBRUG - Eric ten Cate hoefde zijn zevenjarige bruine ruin Lacoste (v. Lord Pezi) donderdagavond niet tot het uiterste te laten gaan om de winst te... (30-11-2018)
VRAGENDER - Startnummer dertien was donderdagavond voor Sander Geerink het geluksnummer bij Jumping de Achterhoek. Hij won de eerste rubriek over 1,... (30-11-2018)
MAASTRICHT – Gerco Schröder kwam zondagmiddag minder dan viertiende seconde te laat door de finish om de Grote Prijs van Maastricht op zijn naam te... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Willem Greve won zaterdagavond op grandioze wijze de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht met... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Bart Haselbekke kende vrijdag een vliegende start tijdens Jumping Indoor Maastricht. De Wierdenaar won de rubriek over twee fasen (1,30... (23-11-2018)
SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst... (17-11-2018)
SAASVELD – De Twentse ponyruiters moesten het zaterdag in de finales van de strijd om de Twente Cup stellen zonder een zege. De winst ging in alle... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)