NA ZEGE IN MEDIUM TOUR OOK BESTE IN GROTE PRIJZEN CSI1 EN CSI2

Drie finales op rij prooi Willem Greve

WIERDEN – Willem Greve ontpopte zich zaterdag tot dé man van Indoor Wierden. Nadat hij vrijdag al op imposante wijze de finale van de Medium Tour op zijn naam had geschreven, zegevierde de Markeloër op de slotdag van de hippische klassieker zowel in de Grote Prijs van het CSI* als het CSI**.

Met als absolute hoogtepunt natuurlijk de triomf in de hoofdrubriek, waarin hij met Elke Maria (v. Cornet Obolensky) de Ier Jonathan Gordon op Kalence Flying naar de tweede en Remco Been met Esminka naar de derde plaats verwees.

Zes van de acht kandidaten waren Twentenaren. Behalve Greve en Been reden ook Gerben Morsink met Rapidash, Robert Vos met Don Gretzky, Sjaak Sleiderink met Ivan R en Bas van der Aa met Goldfeyer mee om de hoofdprijs. Ze bezetten de plaatsden vier tot en met zeven. Albert Zoer completeerde het achttal met Heechheim’s Cancun VDM.  

Een niveautje lager was hij eerder op de dag succesvol met Ficardi B  (v. Zirocco Blue). In de barrage met 14 deelnemers finishte Greve in 34,84 seconde. Sjaak Sleiderink passeerde in 35,67 seconde de finishlijn met Ferrero (v. Singapore) en werd tweede. Amber Meijer pakte de derde prijs met Feline HBC (v. Cantos).

Niet vaak zuke weekenden
“Ja, je maakt niet vaak van zulke weekenden mee”, reageert Willem Greve nuchter. “We weten allemaal dat de hal van Wierden niet makkelijk is om in te rijden, maar ik heb er rondjes genoeg gereden. Het maakt mij niet meer uit”, lacht hij, wijzend naar de jarenlange trouwe deelname aan Indoor Wierden. 

Willem Greve bedankte en public jurylid Joop van Dijk uit Wierden, die vanwege zijn leeftijd afscheid neemt als internationaal jurylid. “Een heel trouwe jury met het hart op de goede plek voor de sport. Hij heeft me wel eens berispt maar het is toch goed gekomen”, geinde hij. “Ook het publiek bedankt dat jullie in groten getale zijn gekomen. We hebben het er deze dagen over gehad dat Indoor Wierden last heeft van de internationale concurrentie, maar we hebben gisteren en vandaag allemaal gezien hoe mooi Indoor Wierden is. Ik hoop dat we het concours met elkaar en de vereniging kunnen voortzetten, want het is toch een uniek evenement.”

Heel delicaat
Ondertussen toonde Elke Maria M haar ongeduld en kon ze haar energie kwijt in de ereronde. “Het is een merrie met alle mogelijkheden”, vertelt de winnaar. “Maar ze is wel heel delicaat. Je moet haar het idee geven dat ze haar eigen weg kan gaan en niks afdwingen. Of ik haar dan in het bos rijd thuis? Ha, nee, dat wil ze niet. Dan liggen we samen in de bosjes. Ze begint het nu goed te doen. Ze vindt haar weg wel in de toekomst. Toen Marc Houtzager, Leon Thijssen en ik haar twee jaar geleden kochten, was ze nog maar zes jaar en kende ze niks. M’n paarden hebben hier veel geleerd.”

Het bestuur van Indoor Wierden heeft een wensenlijstje voor komende edities. Wedstrijdleider Henk Ekkelenkamp: “Een vernieuwde accommodatie zou het mooist zijn, maar dat is financieel niet haalbaar. Ik vergelijk het met een groeituin. Klein beginnen en stapje voor stapje uitbreiden. We willen de hal graag vergroten en we moeten ideeën met commissies uitwerken. Onze kracht is dat het verenigingswerk is en dat er hier een unieke sfeer hangt. De woorden van Willem Greve doen ons wel wat. Die weet wel waar hij over praat, hoeveel inspanningen het kost om een concours te organiseren. De goodwill is er wel, iedereen doet het voor de paardensport. Het is nu hoogste tijd om het een en ander te upgraden.”

Foto's Willem Greve met Elke Maria (boven) en Ficardi B (rechts) van www.fototrailer.nl 

Meer Springen

»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)