WILLEM GREVE, REMCO BEEN EN SJAAK SLEIDERINK

Drie blije Twentse medaillewinnaars

ERMELO – De drie Twentse medaillewinnaars bij de kampioenschappen springen van het KWPN waren zonder uitzonderingen uitermate tevreden met hun resultaten.

Dat gold niet alleen voor ‘gouden’ Willem Greve, die ook nog brons veroverde. Ook Remco Been en Sjaak Sleiderink glunderden. Bij het tweetal geen spoortje van teleurstelling omdat ze goud hadden gemist.De blijdschap bij Willem Greve was uiteraard het meest begrijpelijk. “Het was een mooie dag”, vatte de Markeloër zijn gevoel bondig samen. Greve mag opnieuw, nu met twee paarden, naar het WK in Lanaken waar hij in 2016 met Garant het wereldkampioenschap bij de vijfjarige [aarden veroverde. Garant rijdt nu op absoluut topniveau onder Beezie Madden.

Dit keer heten zijn troeven Gogo Karla en Grandorado, allebei zeven jaar. Met de eerste pakte hij de titel. “De schimmelmerrie heb ik in januari samen met Marc Houtzager gekocht. Eerst  heeft zijn vrouw Julia Kayserhaar een paar keer mee gehad, nu rijd ik haar. Ze is heel voorzichtig en een gruwelijke vechter. De goedgekeurde bruine hengst Grandorado rijd ik al vanaf zijn derde voor Team Nijhof. Hij heeft alle mogelijkheden en is er tot nu toe elk jaar bij geweest in de finales in Ermelo en Lanaken.”

In de barrage had Greve vijf concurrenten. Met Gogo Karla zette hij de tijd neer, waarop de concurrentie zich stuk beet. “Een vlotte nul.” Als laatste starter met Grandorado was de winst al zeker. “Ik heb wel geprobeerd snel te rijden, maar meer dan de derde plaats zat er niet in.”
Achter Remco Been (foto midden) dus, die prima te spreken was over zijn  tweede plek. “Ik ben er super blij mee, ook al omdat het in de barrage niet zo mooi liep. We kwamen niet zo goed in ons ritme. Daarvoor sprong Gouverneur super. Van tevoren zou ik getekend hebben voor zilver, als je zo dicht bij goud komt hoop je natuurlijk op meer. Maar het is geweldig dat ik naar het WK in Lanaken mag. Ik ben er wel eens geweest, maar nog niet als deelnemer. Gouverneur is in elk geval een super fijn paard met een top instelling en samen hebben we al heel wat mooie resultaten geboekt. Hij is erg vaak foutloos, heeft zijn eigen manier van springen, maar is altijd goed scherp.”

Gelijk drie
Ook Sjaak Sleiderink was in zijn nopjes. “Dat kan niet anders als je tweede, vierde en negende wordt nadat je met 170 combinaties aan de wedstrijd bent begonnen. In Lanaken heb ik niet eerder gereden, het is mooi dat ik er nu gelijk drie mag meenemen, dan heb je iets meer kans.” Het zilver veroverde hij overigens met de normaliter door Dennis van den Brink gereden bruine vosruin I’am. “Omdat Dennis zijn sleutelbeen heeft gebroken en niet mee kon doen, vroeg zijn vader Teus of ik hem wilde starten. Vorige week heb ik ‘m pas voor het eerst gereden. De schimmelruin Iceman SFN en de bruine ruin Ironman heb ik nu drie maanden, sinds we een eigen stal zijn begonnen. Het loopt super. Ik denk dat I’am en Iceman dicht bij elkaar zitten. Ironman is nog wat minder ver dan die twee.”

Foto's Willem Greve met I’am (boven) en Sjaak Sleiderink met Iceman (onder) © Jacob Melissen/www.melissen.net.

Meer Springen

HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Gerco Schröder was op de laatste dag van het IICH Groningen in Zuidbroek twee keer dicht bij een mooie zege. Maar even vaak moest hij in... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Net als een dag eerder eindigde Remco Been vrijdag tijdens het IICH Groningen met Gouverneur een keer als tweede. De ruiter uit Wierden... (05-01-2019)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate zette donderdag bij het IICH Groningen in Zuidbroek met ECW Blue Sky de openingsrubriek over 1,30 meter op tijd voor het... (04-01-2019)
MARIËNHEEM – Josta van Straaten nam de absolute hoofdrol voor haar rekening tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Mariënheem. Na haar zege in de Grote... (03-01-2019)
ZUIDBROEK – Voor Henri Stegeman en Hilde Woudstra (foto) verliep het laatste concours van 2018 uitstekend. Het duo uit Daarle beleefde enkele... (31-12-2018)
BATHMEN – Conor Drain stal vrijdagavond de show tijdens Jumping Bathmen. Bij het springen over 1,40 meter won hij niet alleen de Grote Prijs, maar... (22-12-2018)
PRAAG - Frank Schuttert eindigde met Chianti’s Champion op een knappe derde plaats in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix in Praag. De... (16-12-2018)
FRANKFURT – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot zondag de Grote Prijs van Hessen in Frankfurt op zijn negenjarige bruine ruin Roelofsen Horse Trucks... (16-12-2018)
VRAGENDER – Jarno Hesselink beleefde een mooie vrijdag tijdens de wedstrijden in Vragender. Hesselink zegevierde in de klasse Z met Fhera en eindigde... (16-12-2018)
OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)