WILLEM GREVE, REMCO BEEN EN SJAAK SLEIDERINK

Drie blije Twentse medaillewinnaars

ERMELO – De drie Twentse medaillewinnaars bij de kampioenschappen springen van het KWPN waren zonder uitzonderingen uitermate tevreden met hun resultaten.

Dat gold niet alleen voor ‘gouden’ Willem Greve, die ook nog brons veroverde. Ook Remco Been en Sjaak Sleiderink glunderden. Bij het tweetal geen spoortje van teleurstelling omdat ze goud hadden gemist.De blijdschap bij Willem Greve was uiteraard het meest begrijpelijk. “Het was een mooie dag”, vatte de Markeloër zijn gevoel bondig samen. Greve mag opnieuw, nu met twee paarden, naar het WK in Lanaken waar hij in 2016 met Garant het wereldkampioenschap bij de vijfjarige [aarden veroverde. Garant rijdt nu op absoluut topniveau onder Beezie Madden.

Dit keer heten zijn troeven Gogo Karla en Grandorado, allebei zeven jaar. Met de eerste pakte hij de titel. “De schimmelmerrie heb ik in januari samen met Marc Houtzager gekocht. Eerst  heeft zijn vrouw Julia Kayserhaar een paar keer mee gehad, nu rijd ik haar. Ze is heel voorzichtig en een gruwelijke vechter. De goedgekeurde bruine hengst Grandorado rijd ik al vanaf zijn derde voor Team Nijhof. Hij heeft alle mogelijkheden en is er tot nu toe elk jaar bij geweest in de finales in Ermelo en Lanaken.”

In de barrage had Greve vijf concurrenten. Met Gogo Karla zette hij de tijd neer, waarop de concurrentie zich stuk beet. “Een vlotte nul.” Als laatste starter met Grandorado was de winst al zeker. “Ik heb wel geprobeerd snel te rijden, maar meer dan de derde plaats zat er niet in.”
Achter Remco Been (foto midden) dus, die prima te spreken was over zijn  tweede plek. “Ik ben er super blij mee, ook al omdat het in de barrage niet zo mooi liep. We kwamen niet zo goed in ons ritme. Daarvoor sprong Gouverneur super. Van tevoren zou ik getekend hebben voor zilver, als je zo dicht bij goud komt hoop je natuurlijk op meer. Maar het is geweldig dat ik naar het WK in Lanaken mag. Ik ben er wel eens geweest, maar nog niet als deelnemer. Gouverneur is in elk geval een super fijn paard met een top instelling en samen hebben we al heel wat mooie resultaten geboekt. Hij is erg vaak foutloos, heeft zijn eigen manier van springen, maar is altijd goed scherp.”

Gelijk drie
Ook Sjaak Sleiderink was in zijn nopjes. “Dat kan niet anders als je tweede, vierde en negende wordt nadat je met 170 combinaties aan de wedstrijd bent begonnen. In Lanaken heb ik niet eerder gereden, het is mooi dat ik er nu gelijk drie mag meenemen, dan heb je iets meer kans.” Het zilver veroverde hij overigens met de normaliter door Dennis van den Brink gereden bruine vosruin I’am. “Omdat Dennis zijn sleutelbeen heeft gebroken en niet mee kon doen, vroeg zijn vader Teus of ik hem wilde starten. Vorige week heb ik ‘m pas voor het eerst gereden. De schimmelruin Iceman SFN en de bruine ruin Ironman heb ik nu drie maanden, sinds we een eigen stal zijn begonnen. Het loopt super. Ik denk dat I’am en Iceman dicht bij elkaar zitten. Ironman is nog wat minder ver dan die twee.”

Foto's Willem Greve met I’am (boven) en Sjaak Sleiderink met Iceman (onder) © Jacob Melissen/www.melissen.net.

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)