WILLEM GREVE, REMCO BEEN EN SJAAK SLEIDERINK

Drie blije Twentse medaillewinnaars

ERMELO – De drie Twentse medaillewinnaars bij de kampioenschappen springen van het KWPN waren zonder uitzonderingen uitermate tevreden met hun resultaten.

Dat gold niet alleen voor ‘gouden’ Willem Greve, die ook nog brons veroverde. Ook Remco Been en Sjaak Sleiderink glunderden. Bij het tweetal geen spoortje van teleurstelling omdat ze goud hadden gemist.De blijdschap bij Willem Greve was uiteraard het meest begrijpelijk. “Het was een mooie dag”, vatte de Markeloër zijn gevoel bondig samen. Greve mag opnieuw, nu met twee paarden, naar het WK in Lanaken waar hij in 2016 met Garant het wereldkampioenschap bij de vijfjarige [aarden veroverde. Garant rijdt nu op absoluut topniveau onder Beezie Madden.

Dit keer heten zijn troeven Gogo Karla en Grandorado, allebei zeven jaar. Met de eerste pakte hij de titel. “De schimmelmerrie heb ik in januari samen met Marc Houtzager gekocht. Eerst  heeft zijn vrouw Julia Kayserhaar een paar keer mee gehad, nu rijd ik haar. Ze is heel voorzichtig en een gruwelijke vechter. De goedgekeurde bruine hengst Grandorado rijd ik al vanaf zijn derde voor Team Nijhof. Hij heeft alle mogelijkheden en is er tot nu toe elk jaar bij geweest in de finales in Ermelo en Lanaken.”

In de barrage had Greve vijf concurrenten. Met Gogo Karla zette hij de tijd neer, waarop de concurrentie zich stuk beet. “Een vlotte nul.” Als laatste starter met Grandorado was de winst al zeker. “Ik heb wel geprobeerd snel te rijden, maar meer dan de derde plaats zat er niet in.”
Achter Remco Been (foto midden) dus, die prima te spreken was over zijn  tweede plek. “Ik ben er super blij mee, ook al omdat het in de barrage niet zo mooi liep. We kwamen niet zo goed in ons ritme. Daarvoor sprong Gouverneur super. Van tevoren zou ik getekend hebben voor zilver, als je zo dicht bij goud komt hoop je natuurlijk op meer. Maar het is geweldig dat ik naar het WK in Lanaken mag. Ik ben er wel eens geweest, maar nog niet als deelnemer. Gouverneur is in elk geval een super fijn paard met een top instelling en samen hebben we al heel wat mooie resultaten geboekt. Hij is erg vaak foutloos, heeft zijn eigen manier van springen, maar is altijd goed scherp.”

Gelijk drie
Ook Sjaak Sleiderink was in zijn nopjes. “Dat kan niet anders als je tweede, vierde en negende wordt nadat je met 170 combinaties aan de wedstrijd bent begonnen. In Lanaken heb ik niet eerder gereden, het is mooi dat ik er nu gelijk drie mag meenemen, dan heb je iets meer kans.” Het zilver veroverde hij overigens met de normaliter door Dennis van den Brink gereden bruine vosruin I’am. “Omdat Dennis zijn sleutelbeen heeft gebroken en niet mee kon doen, vroeg zijn vader Teus of ik hem wilde starten. Vorige week heb ik ‘m pas voor het eerst gereden. De schimmelruin Iceman SFN en de bruine ruin Ironman heb ik nu drie maanden, sinds we een eigen stal zijn begonnen. Het loopt super. Ik denk dat I’am en Iceman dicht bij elkaar zitten. Ironman is nog wat minder ver dan die twee.”

Foto's Willem Greve met I’am (boven) en Sjaak Sleiderink met Iceman (onder) © Jacob Melissen/www.melissen.net.

Meer Springen

SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst... (17-11-2018)
SAASVELD – De Twentse ponyruiters moesten het zaterdag in de finales van de strijd om de Twente Cup stellen zonder een zege. De winst ging in alle... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)
OLDENBURG – Gerco Schröder greep zondag net naast de zege in de Grote Prijs van Oldenburg. Met de veertienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v.... (04-11-2018)
LYON – Willem Greve noteerde zondag met zijn veertienjarige bruine hengst Carambole (v. San Patrignano Cassini) de achtste plaats in de rubriek over... (04-11-2018)
SAASVELD – Steven Veldhuis en Bas van der Aa grepen woensdag de zeges in de klasse Z tijdens het maandelijkse springen in de Ankerhal in Saasveld. In... (02-11-2018)
SAINT LO – Annelies Vorsselmans (foto) behaalde zondag met haar twaalfjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar) een fraaie vierde plaats in de Grote... (29-10-2018)
DENEKAMP – Ook tijdens Euregio Indoor Denekamp stond er weer eens geen maat op Remco Been. De Wierdenaar was met Eurocool’s Elstar (v. Duamant de... (27-10-2018)
HELLENDOORN – Twee zussen bleven vrijdagavond net als Edwin Klokman foutloos in de barrage van de sterk bezette Grote Prijs van Hellendoorn over 1,40... (27-10-2018)
ZWOLLE – Wilton Porter (bovenste foto) beleefde zondag een absolute topdag in de IJsselhallen in Zwolle. De pupil en buurman van Jeroen Dubbeldam... (21-10-2018)
AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van... (20-10-2018)
ZWOLLE – Een week na zijn spectaculaire zege met Gouverneur in de Grote Prijs van Saasveld stond Remco Been vrijdagavond opnieuw vooraan tijdens een... (19-10-2018)