WILLEM GREVE, REMCO BEEN EN SJAAK SLEIDERINK

Drie blije Twentse medaillewinnaars

ERMELO – De drie Twentse medaillewinnaars bij de kampioenschappen springen van het KWPN waren zonder uitzonderingen uitermate tevreden met hun resultaten.

Dat gold niet alleen voor ‘gouden’ Willem Greve, die ook nog brons veroverde. Ook Remco Been en Sjaak Sleiderink glunderden. Bij het tweetal geen spoortje van teleurstelling omdat ze goud hadden gemist.De blijdschap bij Willem Greve was uiteraard het meest begrijpelijk. “Het was een mooie dag”, vatte de Markeloër zijn gevoel bondig samen. Greve mag opnieuw, nu met twee paarden, naar het WK in Lanaken waar hij in 2016 met Garant het wereldkampioenschap bij de vijfjarige [aarden veroverde. Garant rijdt nu op absoluut topniveau onder Beezie Madden.

Dit keer heten zijn troeven Gogo Karla en Grandorado, allebei zeven jaar. Met de eerste pakte hij de titel. “De schimmelmerrie heb ik in januari samen met Marc Houtzager gekocht. Eerst  heeft zijn vrouw Julia Kayserhaar een paar keer mee gehad, nu rijd ik haar. Ze is heel voorzichtig en een gruwelijke vechter. De goedgekeurde bruine hengst Grandorado rijd ik al vanaf zijn derde voor Team Nijhof. Hij heeft alle mogelijkheden en is er tot nu toe elk jaar bij geweest in de finales in Ermelo en Lanaken.”

In de barrage had Greve vijf concurrenten. Met Gogo Karla zette hij de tijd neer, waarop de concurrentie zich stuk beet. “Een vlotte nul.” Als laatste starter met Grandorado was de winst al zeker. “Ik heb wel geprobeerd snel te rijden, maar meer dan de derde plaats zat er niet in.”
Achter Remco Been (foto midden) dus, die prima te spreken was over zijn  tweede plek. “Ik ben er super blij mee, ook al omdat het in de barrage niet zo mooi liep. We kwamen niet zo goed in ons ritme. Daarvoor sprong Gouverneur super. Van tevoren zou ik getekend hebben voor zilver, als je zo dicht bij goud komt hoop je natuurlijk op meer. Maar het is geweldig dat ik naar het WK in Lanaken mag. Ik ben er wel eens geweest, maar nog niet als deelnemer. Gouverneur is in elk geval een super fijn paard met een top instelling en samen hebben we al heel wat mooie resultaten geboekt. Hij is erg vaak foutloos, heeft zijn eigen manier van springen, maar is altijd goed scherp.”

Gelijk drie
Ook Sjaak Sleiderink was in zijn nopjes. “Dat kan niet anders als je tweede, vierde en negende wordt nadat je met 170 combinaties aan de wedstrijd bent begonnen. In Lanaken heb ik niet eerder gereden, het is mooi dat ik er nu gelijk drie mag meenemen, dan heb je iets meer kans.” Het zilver veroverde hij overigens met de normaliter door Dennis van den Brink gereden bruine vosruin I’am. “Omdat Dennis zijn sleutelbeen heeft gebroken en niet mee kon doen, vroeg zijn vader Teus of ik hem wilde starten. Vorige week heb ik ‘m pas voor het eerst gereden. De schimmelruin Iceman SFN en de bruine ruin Ironman heb ik nu drie maanden, sinds we een eigen stal zijn begonnen. Het loopt super. Ik denk dat I’am en Iceman dicht bij elkaar zitten. Ironman is nog wat minder ver dan die twee.”

Foto's Willem Greve met I’am (boven) en Sjaak Sleiderink met Iceman (onder) © Jacob Melissen/www.melissen.net.

Meer Springen

»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)