WILLEM GREVE, REMCO BEEN EN SJAAK SLEIDERINK

Drie blije Twentse medaillewinnaars

ERMELO – De drie Twentse medaillewinnaars bij de kampioenschappen springen van het KWPN waren zonder uitzonderingen uitermate tevreden met hun resultaten.

Dat gold niet alleen voor ‘gouden’ Willem Greve, die ook nog brons veroverde. Ook Remco Been en Sjaak Sleiderink glunderden. Bij het tweetal geen spoortje van teleurstelling omdat ze goud hadden gemist.De blijdschap bij Willem Greve was uiteraard het meest begrijpelijk. “Het was een mooie dag”, vatte de Markeloër zijn gevoel bondig samen. Greve mag opnieuw, nu met twee paarden, naar het WK in Lanaken waar hij in 2016 met Garant het wereldkampioenschap bij de vijfjarige [aarden veroverde. Garant rijdt nu op absoluut topniveau onder Beezie Madden.

Dit keer heten zijn troeven Gogo Karla en Grandorado, allebei zeven jaar. Met de eerste pakte hij de titel. “De schimmelmerrie heb ik in januari samen met Marc Houtzager gekocht. Eerst  heeft zijn vrouw Julia Kayserhaar een paar keer mee gehad, nu rijd ik haar. Ze is heel voorzichtig en een gruwelijke vechter. De goedgekeurde bruine hengst Grandorado rijd ik al vanaf zijn derde voor Team Nijhof. Hij heeft alle mogelijkheden en is er tot nu toe elk jaar bij geweest in de finales in Ermelo en Lanaken.”

In de barrage had Greve vijf concurrenten. Met Gogo Karla zette hij de tijd neer, waarop de concurrentie zich stuk beet. “Een vlotte nul.” Als laatste starter met Grandorado was de winst al zeker. “Ik heb wel geprobeerd snel te rijden, maar meer dan de derde plaats zat er niet in.”
Achter Remco Been (foto midden) dus, die prima te spreken was over zijn  tweede plek. “Ik ben er super blij mee, ook al omdat het in de barrage niet zo mooi liep. We kwamen niet zo goed in ons ritme. Daarvoor sprong Gouverneur super. Van tevoren zou ik getekend hebben voor zilver, als je zo dicht bij goud komt hoop je natuurlijk op meer. Maar het is geweldig dat ik naar het WK in Lanaken mag. Ik ben er wel eens geweest, maar nog niet als deelnemer. Gouverneur is in elk geval een super fijn paard met een top instelling en samen hebben we al heel wat mooie resultaten geboekt. Hij is erg vaak foutloos, heeft zijn eigen manier van springen, maar is altijd goed scherp.”

Gelijk drie
Ook Sjaak Sleiderink was in zijn nopjes. “Dat kan niet anders als je tweede, vierde en negende wordt nadat je met 170 combinaties aan de wedstrijd bent begonnen. In Lanaken heb ik niet eerder gereden, het is mooi dat ik er nu gelijk drie mag meenemen, dan heb je iets meer kans.” Het zilver veroverde hij overigens met de normaliter door Dennis van den Brink gereden bruine vosruin I’am. “Omdat Dennis zijn sleutelbeen heeft gebroken en niet mee kon doen, vroeg zijn vader Teus of ik hem wilde starten. Vorige week heb ik ‘m pas voor het eerst gereden. De schimmelruin Iceman SFN en de bruine ruin Ironman heb ik nu drie maanden, sinds we een eigen stal zijn begonnen. Het loopt super. Ik denk dat I’am en Iceman dicht bij elkaar zitten. Ironman is nog wat minder ver dan die twee.”

Foto's Willem Greve met I’am (boven) en Sjaak Sleiderink met Iceman (onder) © Jacob Melissen/www.melissen.net.

Meer Springen

TRYON – De Nederlandse springruiters hebben op de slotdag van de teamwedstrijd hun vijfde positie niet kunnen omzetten in een medaille. Het kwartet... (21-09-2018)
TRYON - De eerste dag van het WK voor de springruiters is voor Nederland zeer succesvol verlopen. Alle vier ruiters leverden een sterke rit af.... (19-09-2018)
LANAKEN – Twee jaar nadat hij met Warrant de wereldtitel bij de vijfjarige paarden veroverde, was Willem Greve op Stoeterij Zangersheide in het... (16-09-2018)
VRAGENDER - Gerco Schröder, jarenlang sterkhouder van het Nederlands springteam, is niet naar de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Wel won... (16-09-2018)
VRAGENDER – En weer was Roos Wevers de beste. De elfjarige amazone uit Markelo, drie weken geleden al goed voor de nationale titel in Ermelo,... (16-09-2018)
AMBT DELDEN – Lindy Stuivenberg beleefde een leuk sportief weekend tijdens Indoor en Outdoor Ambt Delden. Met de onverwoestbare schimmelmerrie... (10-09-2018)
PADERBORN – Ben Schröder (bovenste foto) sloot zondag de Grote Prijs van Paderborn af op de vijfde plaats. Met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (... (09-09-2018)
ISING - Hendrik Jan Schuttert heeft het naar zijn zin bij het internationale concours in Ising am Chiemsee in het zuiden van Duitsland. De afgelopen... (02-09-2018)
SOMMERSTEDT – Robert Vos was zaterdag erg dicht bij zijn tweede overwinning in het Deense Sommerstedt. (02-09-2018)
OPGLABBEEK – Frank Schuttert (op archieffoto) bleef zaterdag in het Belgische Opglabbeek ruim een halve seconde verwijderd van de winst in de... (02-09-2018)
JAKARTA – Wim Schröder heeft als bondscoach van de springruiterequipe van Japan zilver veroverd in de landenwedstrijd. Individueel slaagde Japan er... (30-08-2018)
LASTRUP – Remco Been presteerde zondagmiddag uitstekend tijdens de Grote Prijs in het Duitse Lastrup. De Wierdenaar wrong zich in de barrage keurig... (26-08-2018)
WIENER NEUSTADT - Sander Geerink (op archieffoto) zegevierde zondag tijdens de finale van de Medium Tour van het CSI2 in Wiener Neustadt. Met zijn... (26-08-2018)
JAKARTA – Voor Wim Schröder wacht vanaf maandag zijn eerste grote krachtproef als bondscoach van de Japanse springequipe. In Jakarta beginnen dan... (26-08-2018)
MÜNSTER – Jeroen Dubbeldam tekende vrijdag voor een fraaie zege in de rankingproef over 1,50 meter op tijd voor de Big Tour tijdens het ‘Turnier der... (25-08-2018)
WIERDEN – Robert Vos bleef vrijdag baas in ’eigen huis’ tijdens de nationale rubriek springen over 1,40 meter bij De Eschruiters. Met de achtjarige... (25-08-2018)
WIERDEN – Coen van Haarst bleek uiteindelijk de grote winnaar de van de reeks wedstrijden in het kader van Eurojump Wierden. De ruiter uit Wierden... (25-08-2018)
LASTRUP – Remco Been eindigde donderdag als tweede in een rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het internationale concours hippique in het Duitse... (24-08-2018)
WIENER NEUSTADT – Nuri Dijks zegevierde donderdag in de rubriek over 1,35 meter op tijd voor de Medium Tour tijdens het internationale springconcours... (23-08-2018)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink is de komende zes weken geleden uit de roulatie. De ruiter uit De Lutte reed dinsdagavond laat na afloop van de Schröder... (23-08-2018)