EERSTE WEDSTRIJD IN REEKS VAN ZES OP DINSDAG 2 APRIL

Derde editie van Eurojump Wierden

WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds op een dinsdag wordt gehouden. Het evenement had aanvankelijk het karakter van het springen van oefenparcoursen, maar groeide op initiatief van het drietal Bart Heuver, Dik Schuttevaar en Dirja Veneberg in 2017 uit tot een heus concours, waarvoor ook tal van regionale toppers zich graag aanmelden.
 

“We zijn twee jaar geleden met deze opzet begonnen op verzoek van veel ruiters”, vertelt Dirja Veneberg van De Eschruiters. “En tot n u toe is het een succes gebleken. Vooral de mogelijkheid om te kiezen of je start in de ochtend, middag of avond blijkt voor veel ruiters aantrekkelijk. Voor komende dinsdag zitten we alweer vol.”

Quintin Maertens
“We proberen het elk jaar weer aantrekkelijk te maken voor de ruiters”, vervolgt ze. “Zo zorgen we voor een gevarieerde en gezonde keuken, leuke juryleden en ringmeesters en elke keer een andere parcoursbouwer. Voor het concours van 16 april hebben we bijvoorbeeld internationaal parcoursbouwer Quintin Maertens kunnen regelen. Daar zijn we best trots op. Ook zorgen we voor een gezellige sfeer met dit jaar naast ons gezellige terras een mooie stand, waar prachtige paard gerelateerde producten kunnen worden gekocht.”

De twee ruime voorterreinen en het springparcours op het grote buitenterrein van manege De Vossenbos, omgeven door bomen en bossen, complementeren het geheel.

Voor dinsdag 2 april meldden zich al regionale toppers aan als Anne-Liza Makkinga, Roy Weel, Willem Greve, Bas van der Aa, Steven Veldhuis en Don Willemsen.

Dagprogramma 2 april
Ochtend (aanvang 08:00 uur)
Klassen BB tot en met 1,40m

Middag (aanvang circa 13:30 uur)
Klassen BB tot en met ZZ

Avond (aanvang circa 18:30 uur)
|Klassen BB tot en met M

Volgende wedstrijden Eurojump
16 april
14 mei
18 juni
9 juli
20 augustus

Parkeren en toegang zijn gratis.

Opgave is mogelijk per e-mail via d.veneberg@twentestables.com
Appen mag ook: 06-13015557.

Meer Springen

TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)
TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De... (24-05-2019)
TUBBERGEN – De paardensport is een wereld vol uitersten. Vraag maar aan Madée Schuttenbeld. Tijdens Jumping Schröder reed ze op de openingsdag met... (24-05-2019)
TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40... (23-05-2019)
TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie... (23-05-2019)
MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40... (05-05-2019)
GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone... (04-05-2019)
GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met... (03-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst... (27-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)