Denis Lynch en Lars Nieberg imponeren

VRAGENDER - Het publiek dat zaterdag op Jumping de Achterhoek rijen dik langs de lijn stond, werd getrakteerd op schitterende ritten van topruiters. Nadat de Duitser Marcus Ehning, de nummer drie op de wereldranking, de Grote Prijs op CSI1-niveau (1,30 meter) won, schreef de Ier Denis Lynch laat op de avond de Medium Tour finale (1,40 meter) op zijn naam. Allebei op een wijze waarbij de ervaring er vanaf spatte.

Denis Lynch won de eindstrijd door het uiterste te vragen van de achtjarige hengst Songe De Toscane (Indoctro x Quick Star), die alles gaf wat hij in zich heeft. In deze barrage met achttien starts werd Erika Lickhammer uit Zweden tweede met de met veel vermogen springende Hermes SV (v. Orlando). Beste Nederlandse combinaties waren de Drentse Chantal Regter met Quilando (v. Quintender) als vijfde en de Brabander Piet Raijmakers jr. als zesde.

Marcus Ehning won de vierde prijs in deze zaterdagavondproef met Gaudi (v. Ogano Sitte), nadat hij 's middags al de Grote Prijs van het CSI1 had gewonnen. Hier plaatsten zich twintig van de 78 deelnemers voor de barrage, waarin Ehning de meest ideale rit reed met de Zangersheide gefokte merrie Cristy (Canturo x Landlord).

Verrassend misschien wel dat Ehning deze rubriek probeerde te winnen. “Ik ben hier niet alleen maar m’n paarden aan het scholen. Ik probeer me er ook vooraan bij te rijden, maar niet met alle geweld. Deze merrie heb ik nog maar een paar weken te rijden en dit is onze tweede wedstrijd. Het is een zeer sensibele merrie, maar ik mag haar erg graag. Ze heeft nog maar weinig ervaring omdat ze eerst twee veulens heeft gehad en vandaag reden we onze eerste barrage, maar ze deed dat heel gemakkelijk.”

Beste Nederlandse was Dominique Roelofsen uit Raalte op de derde plaats met Capri Rubertha R (v. Wender R). Achter zijn vriendin Suus Kuyten met Wellington Times pakte Harrie Wiering met Dalton de vijfde prijs. Beau Vos werd tiende met Hilfiger.

Remco Been tweede, Conor Drain derde
Remco Been eindigde zaterdag met de elfjarige vosmerrie Umen Ulady (v. Guidam x Wellington) als tweede in de rubriek over twee fasen voor de Small Tour van het CSI2. Achter hem finishte Conor Drain met Audi's Sea Cost Azzaro Z als derde. Mitchel Sonneveld reed, nu met Cekakina, voor de vierde keer tijdens het evenement naar een superieure zege. 

De plekken zes tot en met tien waren voor regioruiters. Ze werden bezet door achtereenvolgens Sander Geerink met Zalentijn, Kirsten Rikkert met Colandro, Jeanette Corbeek met Baluga, Rianne Nalis met Cendy Vdp en Willem Greve met Calanta.

Vincent Geerink noteerde met Quirio de Berlandois een derde plek in de wedstrijd over 1,20 meter met barrage in de Small Tour van het CSI1. Hij moest de hoogste eer laten aan de Belgische Evi Morssinkhof met Billy D, terwijl de Duitser Joachim Heyer de tweede plek opeiste met Celer 2. Harrie Wiering bezette met Dee Dee de zevende positie.

Zondag is de laatste dag van Jumping de Achterhoek met om 15.00 uur de Grote Prijs van Oost Gelre over 1,45 meter.

Foto Denis Lynch van www.fototrailer.nl

Zie ook www.jumpingdeachterhoek.nl

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)