ZO VADER ZO ZOON: STEVEN EN STEF REGEREN OP EERSTE SPRINGDAG INDOOR AMBT DELDEN

De Veldhuis en Veldhuis-show

AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de klasse M, vader Steven pakte de eerste twee plaatsen in de klasse Z en zegevierde ook nog eens in de klasse ZZ.

Zo vader, zo zoon dus in De Hoffmeijer en dat zou zomaar het scenario kunnen worden van het verdere verloop van de carrières van senior en junior. De zeventienjarige Stef hoopt dit jaar zijn studie aan het VWO op Het Assink in Haaksbergen met een diploma af te ronden en is vast van plan het spoor van zijn vader te volgen en zich ook verder te bekwamen in het vak van het scouten en opleiden van jonge paarden.

Niet veel aan
“Tot mijn elfde vond ik er eerlijk gezegd niet zo veel aan”, bekent Veldhuis junior, “maar nadat ik een keer met mijn  vader was mee geweest heb ik hem gevraagd of ik een pony mocht. En daarna ben ik het steeds leuker gaan vinden. Ik wil pa graag achterna in de paardenhandel en vind het een uitdaging om een goed jong springpaard te ontdekken en dat op te leiden en bij de juiste klant te brengen. Ik denk dat ik zeker de eerste vijftien tot twintig jaar wil proberen ook in de sport verder te komen, maar ik wil me niet helemaal verliezen in het trainen van paarden en dan het risico lopen de handel te vergeten.”

In de klasse M van woensdag hoefde Stef Veldhuis naar eigen zeggen niet tot het uiterste te gaan om de winst binnen te halen. Met de achtjarige bruine ruin Hangelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) legde hij beide fases foutloos en als snelste af. Don Willemsen met Orange Clover Corretja en Gerben Morsink met Colina Z moesten genoegen nemen met de tweede en de derde prijs. Stef Veldhuis: “Het liep lekker. Het was een mooi rondje, zonder dat ik serieus gas hoefde te geven. Hangelo is van zichzelf al snel en als je kort kunt rijden en kunt doorgalopperen, kun je aardig goed meedoen. Hij heeft een goed achterbeen en ik denk dat hij later hoog kan meelopen. In het begin had hij nog wel eens moeite om zichzelf te verzamelen, maar dat gaat steeds beter.”

Trotse vader
Vader Steven Veldhuis kijkt met veel plezier naar de vorderingen van zijn zoon. “Ik ben een trotse vader, inderdaad. Dit had ik zes jaar geleden echt niet gedacht. Omdat hij altijd nog liever voetbalde hebben we bewust lange tijd geen pony voor hem klaar gezet. Maar op een gegeven moment wilde hij graag met me mee om paarden te scouten en te ontdekken. Daar ben ik heel blij mee. Samen kunnen we een heel goede combinatie worden. Als ruiter zie ik het ook wel voor hem zitten. Stef heeft in elk geval de intelligentie en de wil om te slagen. Hij kan gemakkelijk afstanden vinden, daar heeft hij een goed oog voor. Zelf heb ik natuurlijk al veel ervaring met alle soorten paarden. Die handigheid kan hij alleen krijgen door zelf veel te rijden. Maar daar heb ik alle vertrouwen in.”

Een kwestie van tijd dus of zoon Stef neemt de teugels in het bedrijf van Stal Veldhuis over? Steven Veldhuis lachend: “Voorlopig vind ik het zelf nog allemaal veel te leuk. Vandaag ging het ook weer gemakkelijk. Ik heb niet overdreven hard gereden, maar wel korte wendingen gemaakt. Van bochten nemen worden paarden scherp, maar hardrijden doe ik alleen als het echt nodig is. Ik hoop dit nog wel een tijdje te doen, ik ben nog lang niet klaar.”

Steven Veldhuis bewees het eens te meer met zijn prestaties in Ambt-Delden. Met Installera Balia RS zegevierde hij in de klassen Z en met Ido W werd hij ook nog eens tweede. Sander Geeerink met Jacobus S, Frank Buitenhuis met Idrigill en Bas van den Burg met Ivar completeerden de top vijf. Ook in de klasse was er geen kruid gewassen tegen de combinatie Veldhuis met Installera Balia RS. Iris Hakvoort werd op ruim drie seconden tweede met Bordeaux Z en vierde met Hercules. Maikel Schennink eindigde als vierde met Hercules en Steven Veldhuis zelf bezette met Hoselinde ook de vijfde plek.

Foto's Stef Veldhuis met Hangelo (boven) en Steven Veldhuis met Installera Balia RS © Ashley Claus
 

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)