EERSTE, DERDE EN VIERDE IN GROTE PRIJS OVER 1,40 METER

Conor Drain steelt show in Bathmen

BATHMEN – Conor Drain stal vrijdagavond de show tijdens Jumping Bathmen. Bij het springen over 1,40 meter won hij niet alleen de Grote Prijs, maar bezette hij ook nog eens de plekken drie en vier. Alleen Henri Stegeman kon de Twentse Ier van een heus trilogie afhouden.

Met Cencolou (v. Centadel) was Conor Drain oppermachtig, wat hem de eerste prijs van duizend euro opleverde. Henri Stegeman moest met Endeavour op 1,37 seconde genoegen nemen met de tweede positie. Met achtereenvolgens Fieldmaster en Con Capitano pakte Drain ook de derde en de vierde prijs, waarna Hendrik Jan Schuttert met Guru hete eerste vijftal completeerde.

Gerben Morsink deed een manhaftige poging de hoofdprijs voor de neus van Conor Drain weg te kapen. Hij was met Navarone Z wel de snelste van het veld, maar door een springfout in de barrage moest Morsink genoegen nemen met de achtste stek.

Eric ten Cate moest in de klasse ZZ met ECW Blue Sky met een verschil van 0,17 seconde zijn meerdere erkennen in Iris Zwijnenburg op Valentino’s Fakatosa. Gerben Morsink greep met Alliante Z de derde sdtek, voor Sander Geerink met Easter en Stijn Roelink met Souplesse.

Nog drie 'Twentse' zeges
Annelies Vorsselmans klopte met Caricia (v. Catoki) de complete concurrentie in de klasse Z. Frank Buitenhuis volgde met El Dynamico op slechts achthonderdste seconde, Jan Diepman deed er met Honnarissa nog een tiende tel langer over om door de finish te geraken. Dairmuid Howley werd vierde met Eldoranda en Ymke Ribbels vijfde met Gaby Warina.

Twentse zeges vielen er ook te noteren in de klassen M en L. Stijn Roelink zegevierde met Silverstone (v. Singapore) in de M, waarin hij Willem Greve met Indy MBF en Vincent Geerink met Iniesta naar de plaatsen twee en drie verwees. Bjorn Egberink bleek met Cordorit (v. Cormint) niet te kloppen in de L. Hier waren Vincent Geerink met Icebreaker EB en Ties Rothstegge met Chiquitita de naaste belagers.

Archieffoto Conor Drain © Kiek4Fun

Meer Springen

HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Gerco Schröder was op de laatste dag van het IICH Groningen in Zuidbroek twee keer dicht bij een mooie zege. Maar even vaak moest hij in... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Net als een dag eerder eindigde Remco Been vrijdag tijdens het IICH Groningen met Gouverneur een keer als tweede. De ruiter uit Wierden... (05-01-2019)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate zette donderdag bij het IICH Groningen in Zuidbroek met ECW Blue Sky de openingsrubriek over 1,30 meter op tijd voor het... (04-01-2019)
MARIËNHEEM – Josta van Straaten nam de absolute hoofdrol voor haar rekening tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Mariënheem. Na haar zege in de Grote... (03-01-2019)
ZUIDBROEK – Voor Henri Stegeman en Hilde Woudstra (foto) verliep het laatste concours van 2018 uitstekend. Het duo uit Daarle beleefde enkele... (31-12-2018)
PRAAG - Frank Schuttert eindigde met Chianti’s Champion op een knappe derde plaats in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix in Praag. De... (16-12-2018)
FRANKFURT – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot zondag de Grote Prijs van Hessen in Frankfurt op zijn negenjarige bruine ruin Roelofsen Horse Trucks... (16-12-2018)
VRAGENDER – Jarno Hesselink beleefde een mooie vrijdag tijdens de wedstrijden in Vragender. Hesselink zegevierde in de klasse Z met Fhera en eindigde... (16-12-2018)
OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)
VRAGENDER - Gerben Morsink reed vrijdagavond in de finale van de Medium Tour van CSI2 Jumping de Achterhoek met zijn negenjarige zwarte hengst... (02-12-2018)