EERSTE, DERDE EN VIERDE IN GROTE PRIJS OVER 1,40 METER

Conor Drain steelt show in Bathmen

BATHMEN – Conor Drain stal vrijdagavond de show tijdens Jumping Bathmen. Bij het springen over 1,40 meter won hij niet alleen de Grote Prijs, maar bezette hij ook nog eens de plekken drie en vier. Alleen Henri Stegeman kon de Twentse Ier van een heus trilogie afhouden.

Met Cencolou (v. Centadel) was Conor Drain oppermachtig, wat hem de eerste prijs van duizend euro opleverde. Henri Stegeman moest met Endeavour op 1,37 seconde genoegen nemen met de tweede positie. Met achtereenvolgens Fieldmaster en Con Capitano pakte Drain ook de derde en de vierde prijs, waarna Hendrik Jan Schuttert met Guru hete eerste vijftal completeerde.

Gerben Morsink deed een manhaftige poging de hoofdprijs voor de neus van Conor Drain weg te kapen. Hij was met Navarone Z wel de snelste van het veld, maar door een springfout in de barrage moest Morsink genoegen nemen met de achtste stek.

Eric ten Cate moest in de klasse ZZ met ECW Blue Sky met een verschil van 0,17 seconde zijn meerdere erkennen in Iris Zwijnenburg op Valentino’s Fakatosa. Gerben Morsink greep met Alliante Z de derde sdtek, voor Sander Geerink met Easter en Stijn Roelink met Souplesse.

Nog drie 'Twentse' zeges
Annelies Vorsselmans klopte met Caricia (v. Catoki) de complete concurrentie in de klasse Z. Frank Buitenhuis volgde met El Dynamico op slechts achthonderdste seconde, Jan Diepman deed er met Honnarissa nog een tiende tel langer over om door de finish te geraken. Dairmuid Howley werd vierde met Eldoranda en Ymke Ribbels vijfde met Gaby Warina.

Twentse zeges vielen er ook te noteren in de klassen M en L. Stijn Roelink zegevierde met Silverstone (v. Singapore) in de M, waarin hij Willem Greve met Indy MBF en Vincent Geerink met Iniesta naar de plaatsen twee en drie verwees. Bjorn Egberink bleek met Cordorit (v. Cormint) niet te kloppen in de L. Hier waren Vincent Geerink met Icebreaker EB en Ties Rothstegge met Chiquitita de naaste belagers.

Archieffoto Conor Drain © Kiek4Fun

Meer Springen

GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)
SOPOT – De springruiters van TeamNL met daarin Willem Greve, zijn na een superieure foutloze eerste manche uiteindelijke op de vijfde plaats... (16-06-2019)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)