EERSTE, DERDE EN VIERDE IN GROTE PRIJS OVER 1,40 METER

Conor Drain steelt show in Bathmen

BATHMEN – Conor Drain stal vrijdagavond de show tijdens Jumping Bathmen. Bij het springen over 1,40 meter won hij niet alleen de Grote Prijs, maar bezette hij ook nog eens de plekken drie en vier. Alleen Henri Stegeman kon de Twentse Ier van een heus trilogie afhouden.

Met Cencolou (v. Centadel) was Conor Drain oppermachtig, wat hem de eerste prijs van duizend euro opleverde. Henri Stegeman moest met Endeavour op 1,37 seconde genoegen nemen met de tweede positie. Met achtereenvolgens Fieldmaster en Con Capitano pakte Drain ook de derde en de vierde prijs, waarna Hendrik Jan Schuttert met Guru hete eerste vijftal completeerde.

Gerben Morsink deed een manhaftige poging de hoofdprijs voor de neus van Conor Drain weg te kapen. Hij was met Navarone Z wel de snelste van het veld, maar door een springfout in de barrage moest Morsink genoegen nemen met de achtste stek.

Eric ten Cate moest in de klasse ZZ met ECW Blue Sky met een verschil van 0,17 seconde zijn meerdere erkennen in Iris Zwijnenburg op Valentino’s Fakatosa. Gerben Morsink greep met Alliante Z de derde sdtek, voor Sander Geerink met Easter en Stijn Roelink met Souplesse.

Nog drie 'Twentse' zeges
Annelies Vorsselmans klopte met Caricia (v. Catoki) de complete concurrentie in de klasse Z. Frank Buitenhuis volgde met El Dynamico op slechts achthonderdste seconde, Jan Diepman deed er met Honnarissa nog een tiende tel langer over om door de finish te geraken. Dairmuid Howley werd vierde met Eldoranda en Ymke Ribbels vijfde met Gaby Warina.

Twentse zeges vielen er ook te noteren in de klassen M en L. Stijn Roelink zegevierde met Silverstone (v. Singapore) in de M, waarin hij Willem Greve met Indy MBF en Vincent Geerink met Iniesta naar de plaatsen twee en drie verwees. Bjorn Egberink bleek met Cordorit (v. Cormint) niet te kloppen in de L. Hier waren Vincent Geerink met Icebreaker EB en Ties Rothstegge met Chiquitita de naaste belagers.

Archieffoto Conor Drain © Kiek4Fun

Meer Springen

DEN BOSCH – Een volgepakte Brabanthal in Den Bosch heeft de vijftienjarige topruin Zenith SFN het indrukwekkende afscheid bezorgd, dat het... (17-03-2019)
DEN BOSCH -  Jeroen Dubbeldam behaalde, een dag voor zijn toppaard Zenith SFN afscheid neemt van de topsport, een vijfde plaats in de indoorderby van... (16-03-2019)
BATHMEN – De Grote Prijs van Bathmen werd vrijdagavond een prooi voor Robert Vos met Chappeau (op archieffoto). De Wierdenaar moest daarvoor... (09-03-2019)
BATHMEN – Henri Stegeman en Ellen Zwijnenberg ontpopten zich woensdag tijdens Bathmen te Paard als de meest succesvolle deelnemers in de toprubrieken... (08-03-2019)
DEN BOSCH - Zangeres Glennis Grace zal op zondagmiddag 17 maart op speciaal verzoek van Jeroen Dubbeldam het afscheid van Zenith muzikaal begeleiden... (06-03-2019)
OUD  OOTMARSUM - Met een overwinning in één van zijn laatste wedstrijden, de finale van de Midden Tour tijdens CSI4* Poznan eind vorig jaar, sluit de... (04-03-2019)
KRAKAU – Sander Geerink is goed op dreef tijdens het evenement Cavaliada in het Poolse Krakau. De ruiter uit Gelselaar zegevierde donderdag in de... (01-03-2019)
VEJER DE LA FRONTERA – Hendrik Jan Schuttert boekte zaterdag een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs van de Small Tour tijdens de Sunshine Tour in... (24-02-2019)
KRONENBERG – Sven Peters deed het de afgelopen dagen prima in het Limburgse Kronenberg. In het hippisch centrum De Peelbergen boekte de jonge ruiter... (24-02-2019)
GENT – Conor Drain finishte zaterdag als negende in de Grote Prijs van Gent tijdens de Flanders Horse Expo. Met zijn negenjarige donkerbruine merrie... (24-02-2019)
Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)