ZEGES VOOR ELIKE MORSINK, DON WILLEMSEN, JUDITH VETKER, DIRJA VENEBERG EN TES VERVER

Conor Drain derde in GP Bathmen

BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de Twentse Ier met Dialetto (v. Diarado) alleen niet opgewassen tegen Marriët Smit-Hoekstra met U-bresco en Monique van den Broek met Corsari van de Helle.

Elike Morsink zette de klasse ZZ over twee fasen naar hand met Dakina II. Ze was 0,77 seconde sneller dan Jan Diepman op Honnarisa. Remco Been werd derde op Las Vegas. Diepman nam met Honnarissa revanche met een zege in de klasse Z. Frank Buitenhuis eindigde als vierde met Guardian.

Remco Been tekende vrijdag al voor een met Leontione Bruin met Elegaal gedeelde tweede plek in de nationale rubriek over 1,40 meter. Met Las Vegas (v. Last Man’s Hope) bleef de Wierdenaar 0,35 seconde achter bij winnaar Bas van den Burg, die Hilke zadelde.

Jan Diepenheim greep ook toen een overwinning door met Honnarrissa de zege in de klasse ZZ op te eisen. Koen Westendorp bleef met Helsinki maar 0,07 seconde bij hem achter. Ian Mc. Farlane werd derde met Goldstar, Mareille van Geel-Schröder vijfde met Hope-Blue.

De klasse Z werd een prooi voor Don Willemsen met Corazon (v. Cormint). De Nijverdaller bleef Hessel Hoekstra op Ego Stern 0,56 seconde voor. Frank Buitenhuis eindigde met Indicator als vijfde.

De zeges in de klassen M en B waren voor respectievelijk Henk Frederiks met Inus B en Tess Verver met Kensington. Donderdag had Judith Vetker met Jalisca WV (v. Diamant de Semilly) al de klasse L op haar naam geschreven. Dirja Veneberg zegevierde met Hildegard (v. Quasimodo) in de klasse B, waarin Anna Danneberg met Kojak B tweede en Puck Haverkate derde werd.

Foto Conor Drain © Kiek4Fun

 

Meer Springen

Vanuit de kleine buurtschap Hoge Hexel koos Mo(nique) van Haarst zes jaar geleden voor een onbekend hippisch avontuur in Koeweit. Ondertussen is ze... (28-03-2020)
TUBBERGEN – De zevende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt verschoven naar later datum. Het evenement zou worden gehouden van 13 tot en 17... (18-03-2020)
OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde... (14-03-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)