ZEGES VOOR ELIKE MORSINK, DON WILLEMSEN, JUDITH VETKER, DIRJA VENEBERG EN TES VERVER

Conor Drain derde in GP Bathmen

BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de Twentse Ier met Dialetto (v. Diarado) alleen niet opgewassen tegen Marriët Smit-Hoekstra met U-bresco en Monique van den Broek met Corsari van de Helle.

Elike Morsink zette de klasse ZZ over twee fasen naar hand met Dakina II. Ze was 0,77 seconde sneller dan Jan Diepman op Honnarisa. Remco Been werd derde op Las Vegas. Diepman nam met Honnarissa revanche met een zege in de klasse Z. Frank Buitenhuis eindigde als vierde met Guardian.

Remco Been tekende vrijdag al voor een met Leontione Bruin met Elegaal gedeelde tweede plek in de nationale rubriek over 1,40 meter. Met Las Vegas (v. Last Man’s Hope) bleef de Wierdenaar 0,35 seconde achter bij winnaar Bas van den Burg, die Hilke zadelde.

Jan Diepenheim greep ook toen een overwinning door met Honnarrissa de zege in de klasse ZZ op te eisen. Koen Westendorp bleef met Helsinki maar 0,07 seconde bij hem achter. Ian Mc. Farlane werd derde met Goldstar, Mareille van Geel-Schröder vijfde met Hope-Blue.

De klasse Z werd een prooi voor Don Willemsen met Corazon (v. Cormint). De Nijverdaller bleef Hessel Hoekstra op Ego Stern 0,56 seconde voor. Frank Buitenhuis eindigde met Indicator als vijfde.

De zeges in de klassen M en B waren voor respectievelijk Henk Frederiks met Inus B en Tess Verver met Kensington. Donderdag had Judith Vetker met Jalisca WV (v. Diamant de Semilly) al de klasse L op haar naam geschreven. Dirja Veneberg zegevierde met Hildegard (v. Quasimodo) in de klasse B, waarin Anna Danneberg met Kojak B tweede en Puck Haverkate derde werd.

Foto Conor Drain © Kiek4Fun

 

Meer Springen

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)