Championat voor Mareille van Geel-Schröder

VEENINGEN - Mareille van Geel-Schröder was zaterdag de sterkste in het hoofdnummer van de voorlaatste dag van CH De Wolden. In het Championat van Veeningen, een rubriek over 1.40 meter met barrage, was zij met haar achtjarige bruine ruin Enjoy (v. Ukato x Sam R) in de beslissende ronde de snelste van de vijf foutloze combinaties. Vier andere slaagden er niet in de lei schoon te houden op het pittige parcours.

Dat het in het basisparcours al zwaar was, bleek wel uit het aantal deelnemers dat zich voor de barrage plaatste. Van de 99 combinaties bleven er negen over, waarvan zes Nederlandse.

Hoewel ze niet helemaal tevreden was over haar barragerit, mocht Mareille van Geel-Schröder de eerste prijs in ontvangst nemen. De uit Lattrop afkomstige amazone uit Gees reed als vierde tijdens de barrage en had van de drie voorgangers alleen de Engelsman Mark Bunting foutloos zien eindigen.

Bunting ging als eerste van start in de extra rondgang,ging niet overdadig hard van start, maar reed met Bocelli (Indoctro x Lux) wel een soliede rit die zonder fouten eindigde in 36,96 seconde. Mareille van Geel-Schröder had duidelijk andere bedoelingen, want ze startte met wat meer tempo en na hindernis 3A en 3B, een dubbelsprong, draaide ze kort om snel bij de volgende hindernis te zijn. Ook daar ging ze goed over en toen ook de laatste sprongen zonder fouten werden afgewerkt, had ze maar liefst drieënhalve seconde sneller gereden dan Bunting.

Even moest ze de adem inhouden, want in de laatste rit ging de Ier Conor Swail nog snel en foutloos rond. Met E-Lady (v. Zidane) liet hij de klok op 33,92 stilstaan. Dat was te weinig voor de winst, maar genoeg voor de tweede plek. Bunting kreeg ook Henk van de Pol nog voor zich. Op Don ’t Touch it M (V. Untouchable) kwam hij uit op 34,61, waarmee hij derde werd.

Mareille van Geel-Schröder had niet gedacht dat haar tijd goed zou zijn voor de overwinning. “Ik kwam na de dubbelsprong iets verkeerd uit en moest een galopsprong extra maken. Gelukkig kwam ik de vierde hindernis goed over. Maar door dat kleine misstapje had ik niet gedacht dat mijn tijd het zou houden”, aldus de amazone na afloop. “Maar”, lachte ze, “dat doet er nu niet meer toe. De winst is binnen.”

De amazone erkende dat het basisparcours pittig was. “Niet alleen qua hindernissen, ook de tijd vond ik wat krap staan. Maar gelukkig ging alles goed voor mij. De barrage viel daarentegen weer iets milder uit.”

Derde plaatsen
Anne-Liza Makkinga eindigde als derde in de rubriek voor de Small Tour over 1,35 meter met barrage met haar twaalfjarige bruine merrie Finesse van Sappenleen (v. Heartbreaker). Madée Schuttenbeld finishte als negende met haar bruine ruin Piccolo R (v. Corlensky).
Bas van der Aa werd met zijn dertienjarige vosruin Baklou Z (v. Balougran) derde in de wedstrijd over 1,30 meter voor de Big Tour. Voor Ben Schröder was met de vosruin  Marco een tiende plek weggelegd.

Sjaak Sleiderink reed met de bruine merrie Glamour (v. Numero Uno) naar de derde prijs in de finale van de Youngster Tour voor zesjarige paarden over 1,30 meter. Bas van der Aa werd zevende met de bruine ruin Cartoon (v. Catoki).
Caroline Müller tenslotte was met de bruine ruin Numero Due (v. Numero Uno) goed voor de vijfde positie in de finale voor zevenjarige paarden over 1,35 meter.

Foto © Jeroen Spoolder/Spoolder Net

Meer Springen

SAASVELD – Nuri Dijks (foto) was zaterdag de gevierde man in de klasse Z tijdens Indoor Saasveld. Met Addison (v. Berlin) ging hij nummer twee... (18-10-2017)
OPGLABBEEK – Willem Greve en Sjaak Sleiderink haalden zondag hoofdprijzen weg in het Belgische Opglabbeek hoofdprijzen. Greve won de Grote Prijs over... (16-10-2017)
MICHALOWICE – Sander Geerink beleefde een waar feestweekend in het Poolse Michalowice. De ruiter uit Gelselaar sloot het evenement af met een keurige... (16-10-2017)
MARIENHEEM - Met de snelheid als de rukwind van donderdag die een stallentent in de lucht blies, reed de 27-jarige Hendrik-Jan Schuttert tijdens CSI... (08-10-2017)
MARIENHEEM - Met de snelheid als de rukwind van donderdag die een stallentent in de lucht blies, reed de 27-jarige Hendrik-Jan Schuttert tijdens CSI... (08-10-2017)
MARIENHEEM - “Dat ging echt hard hè?”, lacht Remco Been. “Richting de laatste hindernis dacht ik: ‘Als dit lukt, lukt alles’.” In rengalop en met... (07-10-2017)
MARIENHEEM - CSI Salland werd vrijdagavond getrakteerd op één van de snelste omlopen die Jeroen Dubbeldam ooit gereden heeft. Hij won de Nijwa Groep... (07-10-2017)
GELSELAAR/GEESTEREN – De Zweedse topvoetballer Zlatan Ibrahimovic is de nieuwe eigenaar van de zesjarige bruine merrie Grande Dinie (v. Eldorado van... (06-10-2017)
MARIENHEEM - Het CSI Salland is donderdagochtend afgebroken nadat de storm twee grote staltenten op het terrein van manege Bartels in Mariënheem... (05-10-2017)
LONNEKER – Roderick van den Engh was vrijdag superieur in de eerste kwalificatieparcoursen voor de finale van de strijd om de Twente Cup springen in... (30-09-2017)
LONNEKER – Maikel Vaanholt in de klasse Z en Bas van der Aa in de klasse ZZ waren maandagavond de eerste winnaars tijdens de 35ste editie van de... (25-09-2017)
SAMORIN - Jeroen Dubbeldam weet weer wat winnen is met zijn topper SFN Zenith (v. Rash x Fuego du Prelet). De wereldkampioen uit Weerselo reed met de... (04-09-2017)
ERMELO – Steven Veldhuis beleefde een prachtige zaterdag tijdens de nationale kampioenschappen springen voor landelijke ruiters in Ermelo. Als... (03-09-2017)
ROOSENDAAL – Bibi van Ooijen overtrof zondag naar eigen zeggen zichzelf in de ‘kleine’ Grote Prijs van Den Goubergh in het Brabantse Roosendaal. Met... (30-08-2017)
TUBBERGEN – Met een schreeuw van vreugde vloog Eric ten Cate dinsdagavond in de barrage van de Schröder Masterclass over de zesde en laatste... (22-08-2017)
TUBBERGEN - Nog één keer per jaar klimt Frank Wiefferink op een paard om te proberen een wedstrijd te winnen. Dat gebeurt als in Tubbergen de Golden... (20-08-2017)
Een muur van steeds hoger opgestapelde blokken met een enorme breedte pronkte zaterdagavond prominent in de springarena op het Centrumplein van... (20-08-2017)
TUBBERGEN - Ze hebben veel gemeen, Tom Brinkman en Jesper Romp. Beiden reden ze bijvoorbeeld voor de BWG Stables, waar ze vanaf het eerste uur de... (19-08-2017)
DUBLIN- De Nederlandse springruiters hebben met de derde plaats in de FEI Nations Cup in Dublin het seizoen heel goed afgesloten en staan bovenaan in... (11-08-2017)
DUBLIN- De Nederlandse springruiters hebben met de derde plaats in de FEI Nations Cup in Dublin het seizoen heel goed afgesloten en staan bovenaan in... (11-08-2017)