VOOR (ALWEER) ROBERT VOS, GERCO SCHRÖDER EN DON WILLEMSEN

CH De Wolden: drie Twentse zeges

VEENINGEN – De derde dag van CH De Wolden leverde zaterdag drie Twentse zeges op. Robert Vos boekte zijn tweede triomf, Gerco Schröder en Don Willemsen waren eveneens succesvol.
 

Robert Vos sloeg net als een dag eerder toe, dit keer met de elfjarige bruine ruin Diabeau (v. Vaillant x Conway) in de wedstrijd over twee fasen (1,40 meter) voor de Silver Tour van het CSI2. Hessel Hoekstra sloot de rubriek als vijfde af met de acht jaar oude bruine merrie Mithney Z (v. Marome).

Gerco Schröder zegevierde met de elfjarige bruine ruin Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky) op een parcours over twee fasen voor de Bronze Tour over 1,35 meter. Ook in deze proef deed Robert Vos goed van voren mee. Hij werd derde met zijn negenjarige vosruin Chapeau (v. Comme il Faut).

Championat van Veeningen
In het Championat van Veeningen kwam Gerco Schröder dicht bij zijn tweede overwinning. Met zijn elfjarige bruine merrie Glock’s Debalia (v. Numero Uno) bleef de Tubbergenaar als laatste starter maar 0,03 seconde verwijderd van de winnende tijd van Glenn Knoester met Alpicor. Omdat hij echter een springfout maakte, zat er voor Schröder niet meer in dan de zevende plek. Steven Veldhuis tikte in de barrage twee balken uit de beugels en werd negende met zijn zeven jaar oude schimmelmerrie Hoselinde. Hendrik Jan Schuttert toucheerde onderweg met de bruine hengst Guru drie keer een hindernis te zwaar en moest het in de extra omgang doen met de elfde positie.

Don Willemsen was met de bruine merrie Corazon de sterkste in de finale voor zesjarige paarden over 1,30 meter met barrage. Steven Veldhuis legde met  de bruine ruin Ido W beslag op de vierde plaats, Henri Stegeman werd zesde met de schimmelruin Icarius Eickenrode.

Fabiënne Roelofsen eindigde met de vosruin Layton als achtste in de rubriek over twee fasen (1,20/1,30 meter) voor het CSI1. Emilia Kerimaa completeerde de top tien met haar bruine merrie Hymne.

Foto Gerco Schröder met Dobelensky © www.fototrailer.nl
 

Meer Springen

LANAKEN – Willem Greve belandde zondag in de finale van de strijd om het WK voor jonge paarden net naast het podium met zijn vijfjarige bruine hengst... (22-09-2019)
LANAKEN – In de strijd om het WK voor jonge paarden hielden Willem Greve en Gerben Morsink beiden donderdag en vrijdag met twee troeven de lei schoon... (20-09-2019)
VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)