VOOR (ALWEER) ROBERT VOS, GERCO SCHRÖDER EN DON WILLEMSEN

CH De Wolden: drie Twentse zeges

VEENINGEN – De derde dag van CH De Wolden leverde zaterdag drie Twentse zeges op. Robert Vos boekte zijn tweede triomf, Gerco Schröder en Don Willemsen waren eveneens succesvol.
 

Robert Vos sloeg net als een dag eerder toe, dit keer met de elfjarige bruine ruin Diabeau (v. Vaillant x Conway) in de wedstrijd over twee fasen (1,40 meter) voor de Silver Tour van het CSI2. Hessel Hoekstra sloot de rubriek als vijfde af met de acht jaar oude bruine merrie Mithney Z (v. Marome).

Gerco Schröder zegevierde met de elfjarige bruine ruin Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky) op een parcours over twee fasen voor de Bronze Tour over 1,35 meter. Ook in deze proef deed Robert Vos goed van voren mee. Hij werd derde met zijn negenjarige vosruin Chapeau (v. Comme il Faut).

Championat van Veeningen
In het Championat van Veeningen kwam Gerco Schröder dicht bij zijn tweede overwinning. Met zijn elfjarige bruine merrie Glock’s Debalia (v. Numero Uno) bleef de Tubbergenaar als laatste starter maar 0,03 seconde verwijderd van de winnende tijd van Glenn Knoester met Alpicor. Omdat hij echter een springfout maakte, zat er voor Schröder niet meer in dan de zevende plek. Steven Veldhuis tikte in de barrage twee balken uit de beugels en werd negende met zijn zeven jaar oude schimmelmerrie Hoselinde. Hendrik Jan Schuttert toucheerde onderweg met de bruine hengst Guru drie keer een hindernis te zwaar en moest het in de extra omgang doen met de elfde positie.

Don Willemsen was met de bruine merrie Corazon de sterkste in de finale voor zesjarige paarden over 1,30 meter met barrage. Steven Veldhuis legde met  de bruine ruin Ido W beslag op de vierde plaats, Henri Stegeman werd zesde met de schimmelruin Icarius Eickenrode.

Fabiënne Roelofsen eindigde met de vosruin Layton als achtste in de rubriek over twee fasen (1,20/1,30 meter) voor het CSI1. Emilia Kerimaa completeerde de top tien met haar bruine merrie Hymne.

Foto Gerco Schröder met Dobelensky © www.fototrailer.nl
 

Meer Springen

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)