LARS MAATHUIS DERDE IN LAATSTE WEDSTRIJD KNHS TOPSPORT JEUGDCOMPETITIE

Britt Wiefferink en Thijmen Vos tweede

KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en Thijmen Vos bij de junioren een tweede plaats op. Lars Maathuis eindigde als derde in de klasse ZZ (categorie D) bij de ponyruiters.

In manege De Peelbergen hoefde Britt Wiefferink met de sympathieke schimmel Alpha alleen haar meerdere te erkennen in Vincent Dings op de met veel vermogen springende Daylight. De amazone uit Wierden was een van de slechts drie deelnemers, die in de eerste omloop geen fout maakte.

Thijmen Vos was met Theo, waarmee hij vorig jaar EK-teamgoud won bij de Children, ruim sneller dan Skye Morssinkhof met Checkpoint Chacco, maar door een springfout eindigde hij toch ‘slechts’ als tweede in het veld met 27 junioren.

Net als bij de young riders plaatsten drie ponycombinaties zich voor de barrage. Lars Maathuis kon daarin zijn goede optreden van de eerste rit echter geen geslaagd vervolg geven en werd derde.

De finales van de jeugdcompetities zijn komend weekend tijdens The Dutch Masters (Indoor Brabant) in Den Bosch

Maud Haarhuis naar Den Bosch
Maud Haarhuis uit Harbrinkhoek plaatste zich in Berkel-Enschot voor de kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte van Moort Para Dressuur Trophy, die donderdag wordt verreden tijdens The Dutch Masters. Met Baron eindigde ze in beide proeven voor de grades IV en V als tweede achter winnares Demi Uijtewaal met Winando RFS. Maud Haarhuis scoorde 64,695 en 65,750 procent.
Ook Neel Schakel – Van Klei uit Holten komt, met Edison, donderdag in de Brabantse hoofdstad aan de start.

Na Indoor Brabant is bekend welke combinaties zich op mogen maken voor de inale later dit jaar.

Foto Britt Wiefferink © www.fototrailer.nl 

Meer Springen

MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)
ALBERGEN – De achtjarige Haraminka (v. Verdi TN) verhuist naar Mexico. Met de bruine merrie veroverde Bas van der Aa in 2020 de Equifirst Twente Cup. (22-09-2020)
DELDENERBROEK – Sjaak Sleiderink en Bas Westerhof hebben besloten te stoppen met hun springstal. (21-09-2020)
RIJSSEN – Met een eerste, een tweede en een derde plaats deed Vasco Campana afgelopen weekend van zich spreken tijdens de Rijssense Paardendagen. (21-09-2020)
LIER – Josta van Straaten bewaarde tijdens het CSI in het Belgische Lier het beste voor het laatst. Op de slotdag noteerde ze met vier verschillende... (20-09-2020)
LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de... (15-09-2020)
TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce... (14-09-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans speelde zondag een van de hoofdrollen in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 De Peelbergen. Met haar... (14-09-2020)
LAMPRECHTSHAUSEN - Amber van Marle leverde zondag een keurige prestatie in de Grote Prijs van Lamprechtshausen voor junioren. Ze eindigde als derde... (14-09-2020)
VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een... (13-09-2020)
HAAKSBERGEN – Nuri Dijks heerste woensdag in de klasse Z tijdens het Radide springen in Haaksbergen. Met Fiancé (v. Canturano) pakte hij de zege en... (10-09-2020)
LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts... (07-09-2020)
EXLOO – Peter Olthof sloot zaterdag de Grote Prijs van het CSI in Exloo af met een tiende plaats. De Langevener was met zijn elfjarige bruine ruin... (06-09-2020)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v.... (04-09-2020)
EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis. (04-09-2020)
VALKENSWAARD – Twentse ruiters lieten zich afgelopen week goed van voren zien tijdens het internationale concours op de terreinen van Jan Tops in... (31-08-2020)