Nederlanders troeven buitenlanders af

Ben Schröder op 3 in kwalificatie GP Ommen

Ben Schröder hier tijdens Jumping Schröder Tubbergen

STEGEREN – In het 1m50 springen op tijd als kwalificatie voor de zondagmiddag te verrijden GP van Ommen op erve Schuttert in het Ommense Stegeren kwamen de buitenlanders er niet aan te pas. Slechts de Japanner Hikari Yoshizawa wist zich met de Holsteiner Conrato (Caretino x Quinar) op een zevende plek te nestelen tussen de Nederlanders die de eerste elf plaatsen in bezit namen in het internationale deelnemersveld.

Ben Schröder (BWG Stables - Tubbergen) hield met Coupe de Foudre V, in bezit van de Russische Valeria Sokolova, de Twentse eer hoog door in 69 seconden precies de derde tijd op de klok te zetten. Gedegen als altijd ‘stuurde’ Ben Schröder zijn paard over de hindernissen waarbij het leerproces altijd voorrang krijgt boven prijzen pakken.

De winst ging naar Michael Greeve uit het Drentse Veeningen die met de hengst Big Star Jr Kz (Big Star x Polydor) soeverein de balken liet liggen in een tijd van 66,09 seconden en daarmee beslag legde op de Nijwa Trophy onder goedkeurende blikken van fokker/eigenaar Cees Klaver.
“Big Star jr. KZ is een zoon van olympisch kampioen Big Star uit een dochter van wereldbekerwinnaar Taloubet Z. Twee springfenomenen en daarmee waren de verwachtingen meteen heel hoog. De meeste mensen dachten dat hij als jong paard niet goed genoeg sprong. Maar je ziet nu maar weer. Een paard wordt sneller veroordeeld dan beoordeeld. Deze hengst doet het op een iets andere manier, maar hij springt wel heel veel nul. Door zijn voorzichtigheid toonde hij zijn vermogen niet direct, maar nu hij er vertrouwen in heeft springt hij dit heel makkelijk weg. Hij is nu negen jaar en ik denk dat er nog veel meer in zit. Dit zou zo maar eens de opvolger van Whitney kunnen worden. Hij heeft ook die super instelling. Hier ben ik heel blij mee”, aldus Greeve
Sanne Thijssen wist zich met Expert (Tangelo van de Zuuthoeve x Mermus R) tussen Greeve en Ben Schröder te nestelen in een tijd van 67,26 seconden terwijl Pim Mulder, een dag eerder ook succesvol,  met Djoost Again (Cantos x Joost) nu op vier eindigde. Piet Raijmakers Jr ((Van Schijndel’s Amberlina) en Wout-Jan van der Schans (D’Angelo) maakten het lijstje Nederlanders compleet voordat Hikari Yoshizawa zich aandiende om Mathijs van Asten, Hendrik-Jan Schuttert, Demi van Grunsven en Roelof Bril het nakijken te geven. Holger Hetzel (D) en Toshiki Masui (Jpn) waren de laatsten die nog een prijsje pakten.

Liever geld dan auto
In de finale 1m45 met winnaarsronde op tijd vielen de ‘Tukkers’ Gert-Jan Bruggink (Quincy 230), Vincent Geerink (Fifty Fifty) en Peter Olthof (Dokyra Fortuna) nog net in de prijzen. Voor het spektakel zorgde echter Lisa Nooren (21) die met haar pony Hocus Pocus de Muze (Tinka’s Boy x For Pleasure) in de ‘winning round’ niet alleen bijna even hoog sprong dan haar pony groot is, maar ook nog afgetekend de snelste tijd (38,85 sec) liet noteren in deze medium tour finale voor paarden.
De Zweedse Stephanie Holmen deed er met H&M Zaloubet (Maloubet de Pleville x Robin Z) van alles aan, maar kon niet tippen aan de tijd van Nooren. Ook de Brit Jamie Gornall met Carsten (Cassini II x Quinar Z) en de Duitser Holger Hetzel  met Kyara van het Netehof (Emerald van ’T Ruytershof x Codex) bleven het antwoord schuldig.
De Kia Picanto was dus voor Liza Nooren. De net over de grens in België huizende Nooren liet echter weten voor het ‘geld’ te gaan omdat zij met haar in België behaalde verlichte rijbewijs louter een automaat gewend is. Het moet gezegd, ze bloosde er wel bij bij deze ‘onthulling’.

Klik hier voor alle uitslagen.

Meer Springen

»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)