Ben Schröder vierde, Been vijfde

MIERLO – Ze kwamen met z’n drieën net te kort om een plekje op het podium te kunnen bemachtigen. Frank Schuttert en Remco Been duikelden door een te forse foutenlast buiten de top drie, waar Ben Schröder met een prima slotdag nog dicht bij kwam. De Tubbergenaar bleek uiteindelijk de beste regionale vertegenwoordiger tijdens het NK voor springruiters in Mierlo, maar moest met de vierde plaats tevreden zijn. Remco Been werd vijfde, Frank Schuttert negende.

De nationale titel ging naar Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero. De ruiter uit het Overijsselse Rouveen bleef Michel Hendrix met Baileys en de talentvolle Lisa Nooren met VDL Groep Sabech d’Ha voor.

Een vierde plek is meestal een positie die iemand het gevoel bezorgt van ‘net niet’. Ben Schröder dacht er uiteindelijk anders over. “Jahaha, dat zou je kunnen denken, maar vandaag voor mij niet. Van de 38ste, via de twintigste en de negende naar de vierde plek, dat is een mooi gevoel. Toch had er nog net iets meer in gezeten. Eerlijk gezegd was ik ook wel even erg teleurgesteld. Want Davino liep zo goed de laatste tijd en liep donderdag helemaal niet in het jachtspringen, niet op de manier zoals wij naar het kampioenschap hadden toegewerkt en zoals hij kan. Al na een van de hindernissen sprong hij op zijn hoefbal en er zat echt een stuk vel los. Ik denk dat hem dat zeer heeft gedaan en dat hij daardoor niet zo sprong als normaal.”

Alle vermogen in zich
Davino Q (v. Vingino x Monaco) niet anders dan tevreden zijn. Met alleen een strafpunt voor tijdsoverschrijding op de slotdag kwam de Tubbergenaar nog erg dicht bij de top drie. “Je moet natuurlijk ook realist zijn. Davino is net negen en nog vrij onervaren in dit werk. In Amsterdam was hij al wel vijfde in de Grote Prijs en ik denk wel dat er heel veel in zit als ik zie hoe hij zich ontwikkelt. Ik heb hem nu anderhalf jaar en toen ik hem kreeg had hij niet hoger gesprongen dan1,30 meter. Don Diego was mijn beste paard en deze liep daar een beetje achteraan. Nu Don Diego door mijn broer Gerco wordt gereden, laat ik Davino een stapje meer doen en dat pakt hij erg goed op. Hij heeft alle vermogen in zich en kan in principe alles springen. Hij is ook enorm voorzichtig. Het enige nadeel van hem is zijn grote galop, waardoor hij op sommige parcoursen met korte afstanden een tikkeltje langzaam is. Al is dat op andere parcoursen met lange lijnen juist weer een voordeel.”

Voor de tweede en beslissende ronde van zondag stonden regerend kampioen Frank Schuttert met de eveneens negenjarige bruine hengst Chianti’s Champion (v. Champion du Lys x Cornet Obolensky) en Remco Been met zijn tienjarige bruine hengst VDL Holland van den Bisschop (v Heartbreaker x Libero) nog op een plek die goed zou zijn voor respectievelijk zilver en brons. Schuttert duikelde echter met elf strafpunten in de slotrit naar de negende stek, terwijl Remco Been naar de vijfde positie na twee springfouten.

Remco Been was duidelijk na het NK in Mierlo. “Vooraf zou ik voor de vijfde plaats getekend hebben, nu is het een heel grote teleurstelling. Doodzonde dit, want we mochten zelfs een fout maken om toch nog een medaille te krijgen, dus dit is dubbel zuur. Het ging allemaal eigenlijk heel mooi, zelfs in die laatste ronde. Maar twee foutjes, dat kan gebeuren. In de eerste lijn was ik iets te laat met vijf galopsprongen, de tweede was gewoon een pechfout. Misschien was het vermoeidheid bij het paard of de spanning bij mij. Het zat in elk geval niet mee en het had zo mooi kunnen aflopen. Maar als ik alles laat bezinken, ben ik super tevreden hoor. Vorig jaar was ik veertiende met Holland van den Bisschop in mijn eerste NK, nu vijfde. Dat is een mooie stap vooruit. Het is echt een super paard."
 
Gert-Jan Bruggink begin zondag met een nulronde op zijn donkerbruine ruin Charmeur, maar tikte in de laatste omloop twee keer een balk af. Hij werd twaalfde. Ook Peter Olthof met Doma Sue (18), Hendrik Jan Schuttert met Balboa HS (20) en Wesley Mulder met Twister de la Pomme (22) kregen een notering in het eindklassement. 

Foto Ben Schröder met Davino Q van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)