DIVERSE TWENTENAREN IN VOORSTE GELID BIJ INDOOR WIERDEN

Bas van der Aa tekent voor zege

WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden.

Met zijn achtjarige bruine merrie E. Guriel (v. Emerald van het Ruytershof) zegevierde de ruiter uit Albergen in de rubriek op tijd over 1,30 meter voor de Big Tour van het CSI1. Koen Westendorp reed met zijn zeven jaar oude vosruin Helsinki naar de tiende plek.

Vincent Geerink en Remco Been derde
Vincent Geerink werd derde in de hoofdrubriek van donderdag, de rankingproef over 1,45 meter met barrage in de Big Tour van het CSI2. Op zijn negenjarige vosruin Fifty Fifty (v. Zirocco Blue) had Geerink 2,24 seconde meer nodig dan de Ier Harry Allen. Die greep de winst met de elfjarige bruine ruin Izzy (v. Cicero Z). Britt Wiefferink haalde de barrage met haar schimmelruin Alpha VDL en moest uiteindelijk tevreden zijn met de zesde positie.

Ook Remco Been was goed voor een derde prijs. Met de tienjarige bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin) was de ruiter uit Wierden in eigen woonplaats slechts 0,21 seconde langzamer dan winnaar Jur Vrieling met Gavarni in de rubriek over twee fasen (1,40 meter) voor de Medium Tour. Josta van Straaten eindigde als zevende met de elfjarige bruine ruin Dior Bin Sarah (v.Flipper d’Elle) en Willem Greve completeerde de top tien met zijn acht jaar oude schimmelmerrie Gogo (v. Zirocco Blue).

Henri Stegeman en Britt ter Harmsel vierde
Henri Stegeman bezette met de tienjarige Endeavour (v. Cantos) de vierde positie in de wedstrijd over twee fasen (1,30 meter). Steven Veldhuis finishte met de acht jaar oude bruine merrie Grandia’s Elima als zesde, Vincent Geerink met de even oude vosruin Gelster als achtste en Remco Been met de ook al achtjarige bruine ruin Las Vegas als tiende. De Engelse Annabel Shields was iedereen de baas met haar schimmelmerrie Wet Wet Wet (v. Mr. Blue).

In de openingsrubriek van donderdag, een parcours over twee fasen in de Small Tour van het CSI1 over 1,20 meter, reikte Britt ter Harmsel met haar dertienjarige schimmelmerrie Butter Flower (v. Goodtimes) naar de vierde positie. Hilde Woudstra werd zevende met haar zevenjarige bruine merrie Castella (v. Castellan I). De zege ging naar Oklay Sezek uit Turkije met Freedom CI.

Zie ook www.indoorwierden.com

Meer Springen

AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)
AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig... (16-10-2019)