DIVERSE TWENTENAREN IN VOORSTE GELID BIJ INDOOR WIERDEN

Bas van der Aa tekent voor zege

WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden.

Met zijn achtjarige bruine merrie E. Guriel (v. Emerald van het Ruytershof) zegevierde de ruiter uit Albergen in de rubriek op tijd over 1,30 meter voor de Big Tour van het CSI1. Koen Westendorp reed met zijn zeven jaar oude vosruin Helsinki naar de tiende plek.

Vincent Geerink en Remco Been derde
Vincent Geerink werd derde in de hoofdrubriek van donderdag, de rankingproef over 1,45 meter met barrage in de Big Tour van het CSI2. Op zijn negenjarige vosruin Fifty Fifty (v. Zirocco Blue) had Geerink 2,24 seconde meer nodig dan de Ier Harry Allen. Die greep de winst met de elfjarige bruine ruin Izzy (v. Cicero Z). Britt Wiefferink haalde de barrage met haar schimmelruin Alpha VDL en moest uiteindelijk tevreden zijn met de zesde positie.

Ook Remco Been was goed voor een derde prijs. Met de tienjarige bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin) was de ruiter uit Wierden in eigen woonplaats slechts 0,21 seconde langzamer dan winnaar Jur Vrieling met Gavarni in de rubriek over twee fasen (1,40 meter) voor de Medium Tour. Josta van Straaten eindigde als zevende met de elfjarige bruine ruin Dior Bin Sarah (v.Flipper d’Elle) en Willem Greve completeerde de top tien met zijn acht jaar oude schimmelmerrie Gogo (v. Zirocco Blue).

Henri Stegeman en Britt ter Harmsel vierde
Henri Stegeman bezette met de tienjarige Endeavour (v. Cantos) de vierde positie in de wedstrijd over twee fasen (1,30 meter). Steven Veldhuis finishte met de acht jaar oude bruine merrie Grandia’s Elima als zesde, Vincent Geerink met de even oude vosruin Gelster als achtste en Remco Been met de ook al achtjarige bruine ruin Las Vegas als tiende. De Engelse Annabel Shields was iedereen de baas met haar schimmelmerrie Wet Wet Wet (v. Mr. Blue).

In de openingsrubriek van donderdag, een parcours over twee fasen in de Small Tour van het CSI1 over 1,20 meter, reikte Britt ter Harmsel met haar dertienjarige schimmelmerrie Butter Flower (v. Goodtimes) naar de vierde positie. Hilde Woudstra werd zevende met haar zevenjarige bruine merrie Castella (v. Castellan I). De zege ging naar Oklay Sezek uit Turkije met Freedom CI.

Zie ook www.indoorwierden.com

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)