DRIE KEER BIJ EERSTEN, HESSEL HOEKSTRA BESTE IN TWEE FASEN KLASSE Z

Bas van der Aa sterk in Almelo

ALMELO - Bas van der Aa (op archieffoto) liet zich vrijdag nadrukkelijk zien tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Albergenaar won een rubriek, werd een keer tweede en eenmaal vierde.
 

Van der Aa won de klasse ZZ klassiek met Homemade Danga WS door naaste concurrent Jan Diepman met Favorite 0,34 seconde voor te blijven. De Zweedse Erica Lickhammer werd derde op Silver Eclipse. Over twee fasen werd Bas van der Aa vierde met hetzelfde paard. Dit keer moest hij winnaar Robert Vos met Diabeau, Pm Mulder met BCO Furioso en Hessel Hoekstra met Condavel voor laten gaan.

Achter Pim Mulder met BCO Milton Z legde Bas van der Aa met Cartoon HL beslag op de tweede plek in het nationaal parcours over 1,40 meter met barrage. Mulder was ruim twee seconden sneller. Eric ten Cate werd derde met Lacoste 145, Vincent Geerink vierde met Fifty-Fifty en Robert Vos vijfde met Chapeau.

Hessel Hoekstra greep met Diazetta de zege in de klasse Z over twee fasen. Melissa Maatkamp nam de tweede positie voor haar rekening met Celvana en Koen Westendorp werd derde met Durano. In de rubriek klassiek was Vincent Geerink twee keer dicht bij de tweede plek, maar met Iniesta en Elamé noteerde hij twee keer een springfout. Hem restte daardoor de vierde en vijfde prijs. Marwin van den Nieuwenhuijzen won met E=Jopie R, voor Jan Diepman met Gidon en Erica Lickhammer met Nick.

Hoogtepunt van het programma van zaterdag tijdens de Almelose Ruiiterdagen is de strijd om de Grote Prijs van Almelo, die begint om 20.00 uur.

Meer Springen

LANAKEN – Willem Greve belandde zondag in de finale van de strijd om het WK voor jonge paarden net naast het podium met zijn vijfjarige bruine hengst... (22-09-2019)
LANAKEN – In de strijd om het WK voor jonge paarden hielden Willem Greve en Gerben Morsink beiden donderdag en vrijdag met twee troeven de lei schoon... (20-09-2019)
VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)