GROTE PRIJS ST. HUBERTUS VOOR DENNIS VAN DEN BRINK

Bas van der Aa net buiten top drie

SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de Ankerhal in Saasveld. De Albergenaar viel met een vierde en vijfde plaats net buiten de top drie.

Van der Aa was wel de beste Twentse vertegenwoordiger in de toprubriek van St. Hubertus uit Harbrinkhoek, dat het indoorconcours voor het eerst in Saasveld en er ook maar meteen een nationale wedstrijd over 1,40 meter aan koppelde. De zege daarin was voor een superieure Dennis van den Brink (rechts) met Frasiér, die Marleen Meijer op Abrinosa liefst 2,44 seconde achter zich liet en Dave Maarse met Falco als derde zag eindigen.

Met Example eindigde Bas van der Aa als vierde, met zijn andere troef Evira’s Uno als vijfde. Rob Scherphof was met Eclips de minst snelle van zeven foutloze combinaties. Met een springfout belandde Gerbert te Koppele met Con Calle als negende en werd Josta van Straaten tiende met Dior.

Maikel Vaanholt was de beste regioruiter in de klasse ZZ. Met Izaro pakte hij de derde prijs, achter Dave Maarse met Fashion en Dennis van den Brink met Ogano Girl Z. Eric ten Cate reed met Grace Emine W naar de vierde positie.

Jarno Hesselink en Tess Huttenhuis
Jarno Hesselink (hiernaast) onderstreepte zijn puike vorm door met Jarusa de klasse Z op zijn naam te schrijven. Rianne Nalis met Galaxy SDO, Hans van der Kolk met Icaria en Eric ten Cate met Incredible Dream BSN volgden in zijn spoor.

Tess Huttenhuis eiste met een voorsprong van iets meer dan een kwart seconde op Felix de zege op in de klasse M van zaterdag. Sander Naber met Igor en Mariëlle Engbers met Ich bin ein Loma moesten genoegen nemen met de tweede en de derde plaats. Een dag eerder was de winst wel voor Sander Naber en Igor. Linda Klaassen volgde met Isabella de la Perona op meer dan drie seconden als tweede, gevolgd door Peter Olthof met Juliënas.

Sven Peters en Bas Haarhuis
Ook de klasse L kwam twee keer in actie. Sven Peters won donderdag met Jovanny G de eerste confrontatie, voor Noëlle in het Veld met Ciros en Aleksandra Purshkarskaya met Meyboom’s Miss Pandorra Z. Bas Haarhuis was een dag later een klasse apart met de pijlsnelle Jaquar. Met een voorsprong van precies 2,5 seconde gaf hij Dafne Helthuis met Joanna het nakijken. De derde plek was voor Vasco Campana met Haifa.

De meeste stijlpunten in de klasse B waren vrijdag voor Bo Vloothuis met Kahela (82,5). Boudewijn Koekkoek noteerde er 78 met Totilas en Pascalle Donders 77,5 met Jaleva. Eva Oude Wolcherink pakte donderdag de zege op Kentucky SDH (77,5) en klopte daarmee ook Dide Luijerink met Keniki HL (75,5) en Melissa Kienhuis met High Quality.

Meer Springen

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)