GROTE PRIJS ST. HUBERTUS VOOR DENNIS VAN DEN BRINK

Bas van der Aa net buiten top drie

SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de Ankerhal in Saasveld. De Albergenaar viel met een vierde en vijfde plaats net buiten de top drie.

Van der Aa was wel de beste Twentse vertegenwoordiger in de toprubriek van St. Hubertus uit Harbrinkhoek, dat het indoorconcours voor het eerst in Saasveld en er ook maar meteen een nationale wedstrijd over 1,40 meter aan koppelde. De zege daarin was voor een superieure Dennis van den Brink (rechts) met Frasiér, die Marleen Meijer op Abrinosa liefst 2,44 seconde achter zich liet en Dave Maarse met Falco als derde zag eindigen.

Met Example eindigde Bas van der Aa als vierde, met zijn andere troef Evira’s Uno als vijfde. Rob Scherphof was met Eclips de minst snelle van zeven foutloze combinaties. Met een springfout belandde Gerbert te Koppele met Con Calle als negende en werd Josta van Straaten tiende met Dior.

Maikel Vaanholt was de beste regioruiter in de klasse ZZ. Met Izaro pakte hij de derde prijs, achter Dave Maarse met Fashion en Dennis van den Brink met Ogano Girl Z. Eric ten Cate reed met Grace Emine W naar de vierde positie.

Jarno Hesselink en Tess Huttenhuis
Jarno Hesselink (hiernaast) onderstreepte zijn puike vorm door met Jarusa de klasse Z op zijn naam te schrijven. Rianne Nalis met Galaxy SDO, Hans van der Kolk met Icaria en Eric ten Cate met Incredible Dream BSN volgden in zijn spoor.

Tess Huttenhuis eiste met een voorsprong van iets meer dan een kwart seconde op Felix de zege op in de klasse M van zaterdag. Sander Naber met Igor en Mariëlle Engbers met Ich bin ein Loma moesten genoegen nemen met de tweede en de derde plaats. Een dag eerder was de winst wel voor Sander Naber en Igor. Linda Klaassen volgde met Isabella de la Perona op meer dan drie seconden als tweede, gevolgd door Peter Olthof met Juliënas.

Sven Peters en Bas Haarhuis
Ook de klasse L kwam twee keer in actie. Sven Peters won donderdag met Jovanny G de eerste confrontatie, voor Noëlle in het Veld met Ciros en Aleksandra Purshkarskaya met Meyboom’s Miss Pandorra Z. Bas Haarhuis was een dag later een klasse apart met de pijlsnelle Jaquar. Met een voorsprong van precies 2,5 seconde gaf hij Dafne Helthuis met Joanna het nakijken. De derde plek was voor Vasco Campana met Haifa.

De meeste stijlpunten in de klasse B waren vrijdag voor Bo Vloothuis met Kahela (82,5). Boudewijn Koekkoek noteerde er 78 met Totilas en Pascalle Donders 77,5 met Jaleva. Eva Oude Wolcherink pakte donderdag de zege op Kentucky SDH (77,5) en klopte daarmee ook Dide Luijerink met Keniki HL (75,5) en Melissa Kienhuis met High Quality.

Meer Springen

Vanuit de kleine buurtschap Hoge Hexel koos Mo(nique) van Haarst zes jaar geleden voor een onbekend hippisch avontuur in Koeweit. Ondertussen is ze... (28-03-2020)
TUBBERGEN – De zevende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt verschoven naar later datum. Het evenement zou worden gehouden van 13 tot en 17... (18-03-2020)
OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde... (14-03-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)