GROTE PRIJS ST. HUBERTUS VOOR DENNIS VAN DEN BRINK

Bas van der Aa net buiten top drie

SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de Ankerhal in Saasveld. De Albergenaar viel met een vierde en vijfde plaats net buiten de top drie.

Van der Aa was wel de beste Twentse vertegenwoordiger in de toprubriek van St. Hubertus uit Harbrinkhoek, dat het indoorconcours voor het eerst in Saasveld en er ook maar meteen een nationale wedstrijd over 1,40 meter aan koppelde. De zege daarin was voor een superieure Dennis van den Brink (rechts) met Frasiér, die Marleen Meijer op Abrinosa liefst 2,44 seconde achter zich liet en Dave Maarse met Falco als derde zag eindigen.

Met Example eindigde Bas van der Aa als vierde, met zijn andere troef Evira’s Uno als vijfde. Rob Scherphof was met Eclips de minst snelle van zeven foutloze combinaties. Met een springfout belandde Gerbert te Koppele met Con Calle als negende en werd Josta van Straaten tiende met Dior.

Maikel Vaanholt was de beste regioruiter in de klasse ZZ. Met Izaro pakte hij de derde prijs, achter Dave Maarse met Fashion en Dennis van den Brink met Ogano Girl Z. Eric ten Cate reed met Grace Emine W naar de vierde positie.

Jarno Hesselink en Tess Huttenhuis
Jarno Hesselink (hiernaast) onderstreepte zijn puike vorm door met Jarusa de klasse Z op zijn naam te schrijven. Rianne Nalis met Galaxy SDO, Hans van der Kolk met Icaria en Eric ten Cate met Incredible Dream BSN volgden in zijn spoor.

Tess Huttenhuis eiste met een voorsprong van iets meer dan een kwart seconde op Felix de zege op in de klasse M van zaterdag. Sander Naber met Igor en Mariëlle Engbers met Ich bin ein Loma moesten genoegen nemen met de tweede en de derde plaats. Een dag eerder was de winst wel voor Sander Naber en Igor. Linda Klaassen volgde met Isabella de la Perona op meer dan drie seconden als tweede, gevolgd door Peter Olthof met Juliënas.

Sven Peters en Bas Haarhuis
Ook de klasse L kwam twee keer in actie. Sven Peters won donderdag met Jovanny G de eerste confrontatie, voor Noëlle in het Veld met Ciros en Aleksandra Purshkarskaya met Meyboom’s Miss Pandorra Z. Bas Haarhuis was een dag later een klasse apart met de pijlsnelle Jaquar. Met een voorsprong van precies 2,5 seconde gaf hij Dafne Helthuis met Joanna het nakijken. De derde plek was voor Vasco Campana met Haifa.

De meeste stijlpunten in de klasse B waren vrijdag voor Bo Vloothuis met Kahela (82,5). Boudewijn Koekkoek noteerde er 78 met Totilas en Pascalle Donders 77,5 met Jaleva. Eva Oude Wolcherink pakte donderdag de zege op Kentucky SDH (77,5) en klopte daarmee ook Dide Luijerink met Keniki HL (75,5) en Melissa Kienhuis met High Quality.

Meer Springen

WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)