GROTE PRIJS ST. HUBERTUS VOOR DENNIS VAN DEN BRINK

Bas van der Aa net buiten top drie

SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de Ankerhal in Saasveld. De Albergenaar viel met een vierde en vijfde plaats net buiten de top drie.

Van der Aa was wel de beste Twentse vertegenwoordiger in de toprubriek van St. Hubertus uit Harbrinkhoek, dat het indoorconcours voor het eerst in Saasveld en er ook maar meteen een nationale wedstrijd over 1,40 meter aan koppelde. De zege daarin was voor een superieure Dennis van den Brink (rechts) met Frasiér, die Marleen Meijer op Abrinosa liefst 2,44 seconde achter zich liet en Dave Maarse met Falco als derde zag eindigen.

Met Example eindigde Bas van der Aa als vierde, met zijn andere troef Evira’s Uno als vijfde. Rob Scherphof was met Eclips de minst snelle van zeven foutloze combinaties. Met een springfout belandde Gerbert te Koppele met Con Calle als negende en werd Josta van Straaten tiende met Dior.

Maikel Vaanholt was de beste regioruiter in de klasse ZZ. Met Izaro pakte hij de derde prijs, achter Dave Maarse met Fashion en Dennis van den Brink met Ogano Girl Z. Eric ten Cate reed met Grace Emine W naar de vierde positie.

Jarno Hesselink en Tess Huttenhuis
Jarno Hesselink (hiernaast) onderstreepte zijn puike vorm door met Jarusa de klasse Z op zijn naam te schrijven. Rianne Nalis met Galaxy SDO, Hans van der Kolk met Icaria en Eric ten Cate met Incredible Dream BSN volgden in zijn spoor.

Tess Huttenhuis eiste met een voorsprong van iets meer dan een kwart seconde op Felix de zege op in de klasse M van zaterdag. Sander Naber met Igor en Mariëlle Engbers met Ich bin ein Loma moesten genoegen nemen met de tweede en de derde plaats. Een dag eerder was de winst wel voor Sander Naber en Igor. Linda Klaassen volgde met Isabella de la Perona op meer dan drie seconden als tweede, gevolgd door Peter Olthof met Juliënas.

Sven Peters en Bas Haarhuis
Ook de klasse L kwam twee keer in actie. Sven Peters won donderdag met Jovanny G de eerste confrontatie, voor Noëlle in het Veld met Ciros en Aleksandra Purshkarskaya met Meyboom’s Miss Pandorra Z. Bas Haarhuis was een dag later een klasse apart met de pijlsnelle Jaquar. Met een voorsprong van precies 2,5 seconde gaf hij Dafne Helthuis met Joanna het nakijken. De derde plek was voor Vasco Campana met Haifa.

De meeste stijlpunten in de klasse B waren vrijdag voor Bo Vloothuis met Kahela (82,5). Boudewijn Koekkoek noteerde er 78 met Totilas en Pascalle Donders 77,5 met Jaleva. Eva Oude Wolcherink pakte donderdag de zege op Kentucky SDH (77,5) en klopte daarmee ook Dide Luijerink met Keniki HL (75,5) en Melissa Kienhuis met High Quality.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)