TITELVERDEDIGER WINT IN AMBT DELDEN TWEEDE KWALIFICATIE TWENTE CUP

Bas van der Aa is er weer bij

AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van de Twente Cup. De Albergenaar vertolkte de hoofdrol in de tweede kwalificatie voor de finale, die op 17 november in Saasveld wordt verreden.

Van der Aa was in Ambt Delden met de tienjarige merrie Davinci ook sneller dan Conor Drain, die met Condavel (v. Conthargos) de klasse Z op zijn naam schreef en overall tweede werd. Achter Jarno Hesselink met Fhera en Leonie Jonkers met Carkoretto bezette Bas van der Aa met achtereenvolgens Calgary, Cartoon HL en Eros W ook nog eens de plekken vijf tot en met zeven in de rangschikking die voor beide klassen in handicap werd opgemaakt.

“Het liep mooi”, vond de titelhouder, die in de eindstrijd om de EquiFirst Twente Cup in de Ankerhal van Saasveld overigens maar twee van zijn vier nu geplaatste paarden mag starten. “En welke dat worden, kan ik nu nog niet zeggen”, verklapte hij na afloop. “Davinci verhuist namelijk vrijwel zeker in november naar China. Ze is eigendom van het Han Wen Equestrian Center en wordt daar straks gereden door ruiter Poh Siang Huang, die met haar onder meer mee gaat doen aan wedstrijden om de Wereldbeker.”

In alle soorten wedstrijden
Volgens Bas van der Aa is de merrie prima geschikt voor ook het hogere werk. “Ze kan in alle soorten wedstrijden uit de voeten. Ik heb met haar al een keer een puissance over 2,10 meter gewonnen, met haar meegedaan aan de Trial in Almelo en ook al rankingproeven met haar gesprongen. Davinci heeft een topkarakter en wil enorm meewerken. Net als met de andere drie die ik hier mee had, heb ik haar al een jaar en met allemaal ben ik ondertussen aardig ingespeeld.”

Bas van der Aa is er in elk geval zeker van dat hij op 17 november de Twente Cup kan verdedigen. “Daar ga ik wel voor, ja, want wil ‘m graag nog een tweede keer winnen. Ik denk trouwens sowieso dat elke ruiter zijn of haar naam wel graag op die beker ziet staan.”

In Ambt Delden verzekerden ook Lindy Stuivenberg met Guess What-S, Conor Drain met Fieldmaster, Gerben Morsink met Galina, Emiel Richter met Sundance en Veronique Morsink met Zakina Z zich van een startbewijs in de finale.

Klassen M en L
Leonie Jonkers won met Fivepack de klasse M. Ze was veruit de snelste van het veld, waarin Rieanne Burgwal op ruim 2,5 seconde tweede werd met Don Way. Mareille Lentfert met Visa-Vie, Conor Drain met Diazetta en Sarah Koppelman met Hebe completeerden de top vijf.

Marjolien Heuvelmans heerste in de klasse L met Darina S. Ze was ruim 1,2 seconde sneller dan Jarno Hesselink met Jarusa en meer dan 2,5 seconde rapper dan nummer drie Evelien Walkot met Happy.

De derde en laatste kwalificatieronde is net als de finale om de EquiFirst Twente Cup 2018 in de Ankerhal te Saasveld. In de klasse Z en ZZ wordt daar op dinsdag 13 november gereden, de klassen L en M komen op zondag 11 en donderdag 15 november in actie, de klasse M ook nog eens op dinsdag 13 november.

Archieffoto Bas van der Aa met Davinci © www.fototrailer.nl

Meer Springen

HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Gerco Schröder was op de laatste dag van het IICH Groningen in Zuidbroek twee keer dicht bij een mooie zege. Maar even vaak moest hij in... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Net als een dag eerder eindigde Remco Been vrijdag tijdens het IICH Groningen met Gouverneur een keer als tweede. De ruiter uit Wierden... (05-01-2019)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate zette donderdag bij het IICH Groningen in Zuidbroek met ECW Blue Sky de openingsrubriek over 1,30 meter op tijd voor het... (04-01-2019)
MARIËNHEEM – Josta van Straaten nam de absolute hoofdrol voor haar rekening tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Mariënheem. Na haar zege in de Grote... (03-01-2019)
ZUIDBROEK – Voor Henri Stegeman en Hilde Woudstra (foto) verliep het laatste concours van 2018 uitstekend. Het duo uit Daarle beleefde enkele... (31-12-2018)
BATHMEN – Conor Drain stal vrijdagavond de show tijdens Jumping Bathmen. Bij het springen over 1,40 meter won hij niet alleen de Grote Prijs, maar... (22-12-2018)
PRAAG - Frank Schuttert eindigde met Chianti’s Champion op een knappe derde plaats in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix in Praag. De... (16-12-2018)
FRANKFURT – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot zondag de Grote Prijs van Hessen in Frankfurt op zijn negenjarige bruine ruin Roelofsen Horse Trucks... (16-12-2018)
VRAGENDER – Jarno Hesselink beleefde een mooie vrijdag tijdens de wedstrijden in Vragender. Hesselink zegevierde in de klasse Z met Fhera en eindigde... (16-12-2018)
OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)