TITELVERDEDIGER WINT IN AMBT DELDEN TWEEDE KWALIFICATIE TWENTE CUP

Bas van der Aa is er weer bij

AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van de Twente Cup. De Albergenaar vertolkte de hoofdrol in de tweede kwalificatie voor de finale, die op 17 november in Saasveld wordt verreden.

Van der Aa was in Ambt Delden met de tienjarige merrie Davinci ook sneller dan Conor Drain, die met Condavel (v. Conthargos) de klasse Z op zijn naam schreef en overall tweede werd. Achter Jarno Hesselink met Fhera en Leonie Jonkers met Carkoretto bezette Bas van der Aa met achtereenvolgens Calgary, Cartoon HL en Eros W ook nog eens de plekken vijf tot en met zeven in de rangschikking die voor beide klassen in handicap werd opgemaakt.

“Het liep mooi”, vond de titelhouder, die in de eindstrijd om de EquiFirst Twente Cup in de Ankerhal van Saasveld overigens maar twee van zijn vier nu geplaatste paarden mag starten. “En welke dat worden, kan ik nu nog niet zeggen”, verklapte hij na afloop. “Davinci verhuist namelijk vrijwel zeker in november naar China. Ze is eigendom van het Han Wen Equestrian Center en wordt daar straks gereden door ruiter Poh Siang Huang, die met haar onder meer mee gaat doen aan wedstrijden om de Wereldbeker.”

In alle soorten wedstrijden
Volgens Bas van der Aa is de merrie prima geschikt voor ook het hogere werk. “Ze kan in alle soorten wedstrijden uit de voeten. Ik heb met haar al een keer een puissance over 2,10 meter gewonnen, met haar meegedaan aan de Trial in Almelo en ook al rankingproeven met haar gesprongen. Davinci heeft een topkarakter en wil enorm meewerken. Net als met de andere drie die ik hier mee had, heb ik haar al een jaar en met allemaal ben ik ondertussen aardig ingespeeld.”

Bas van der Aa is er in elk geval zeker van dat hij op 17 november de Twente Cup kan verdedigen. “Daar ga ik wel voor, ja, want wil ‘m graag nog een tweede keer winnen. Ik denk trouwens sowieso dat elke ruiter zijn of haar naam wel graag op die beker ziet staan.”

In Ambt Delden verzekerden ook Lindy Stuivenberg met Guess What-S, Conor Drain met Fieldmaster, Gerben Morsink met Galina, Emiel Richter met Sundance en Veronique Morsink met Zakina Z zich van een startbewijs in de finale.

Klassen M en L
Leonie Jonkers won met Fivepack de klasse M. Ze was veruit de snelste van het veld, waarin Rieanne Burgwal op ruim 2,5 seconde tweede werd met Don Way. Mareille Lentfert met Visa-Vie, Conor Drain met Diazetta en Sarah Koppelman met Hebe completeerden de top vijf.

Marjolien Heuvelmans heerste in de klasse L met Darina S. Ze was ruim 1,2 seconde sneller dan Jarno Hesselink met Jarusa en meer dan 2,5 seconde rapper dan nummer drie Evelien Walkot met Happy.

De derde en laatste kwalificatieronde is net als de finale om de EquiFirst Twente Cup 2018 in de Ankerhal te Saasveld. In de klasse Z en ZZ wordt daar op dinsdag 13 november gereden, de klassen L en M komen op zondag 11 en donderdag 15 november in actie, de klasse M ook nog eens op dinsdag 13 november.

Archieffoto Bas van der Aa met Davinci © www.fototrailer.nl

Meer Springen

GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)
SOPOT – De springruiters van TeamNL met daarin Willem Greve, zijn na een superieure foutloze eerste manche uiteindelijke op de vijfde plaats... (16-06-2019)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)