TITELVERDEDIGER WINT IN AMBT DELDEN TWEEDE KWALIFICATIE TWENTE CUP

Bas van der Aa is er weer bij

AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van de Twente Cup. De Albergenaar vertolkte de hoofdrol in de tweede kwalificatie voor de finale, die op 17 november in Saasveld wordt verreden.

Van der Aa was in Ambt Delden met de tienjarige merrie Davinci ook sneller dan Conor Drain, die met Condavel (v. Conthargos) de klasse Z op zijn naam schreef en overall tweede werd. Achter Jarno Hesselink met Fhera en Leonie Jonkers met Carkoretto bezette Bas van der Aa met achtereenvolgens Calgary, Cartoon HL en Eros W ook nog eens de plekken vijf tot en met zeven in de rangschikking die voor beide klassen in handicap werd opgemaakt.

“Het liep mooi”, vond de titelhouder, die in de eindstrijd om de EquiFirst Twente Cup in de Ankerhal van Saasveld overigens maar twee van zijn vier nu geplaatste paarden mag starten. “En welke dat worden, kan ik nu nog niet zeggen”, verklapte hij na afloop. “Davinci verhuist namelijk vrijwel zeker in november naar China. Ze is eigendom van het Han Wen Equestrian Center en wordt daar straks gereden door ruiter Poh Siang Huang, die met haar onder meer mee gaat doen aan wedstrijden om de Wereldbeker.”

In alle soorten wedstrijden
Volgens Bas van der Aa is de merrie prima geschikt voor ook het hogere werk. “Ze kan in alle soorten wedstrijden uit de voeten. Ik heb met haar al een keer een puissance over 2,10 meter gewonnen, met haar meegedaan aan de Trial in Almelo en ook al rankingproeven met haar gesprongen. Davinci heeft een topkarakter en wil enorm meewerken. Net als met de andere drie die ik hier mee had, heb ik haar al een jaar en met allemaal ben ik ondertussen aardig ingespeeld.”

Bas van der Aa is er in elk geval zeker van dat hij op 17 november de Twente Cup kan verdedigen. “Daar ga ik wel voor, ja, want wil ‘m graag nog een tweede keer winnen. Ik denk trouwens sowieso dat elke ruiter zijn of haar naam wel graag op die beker ziet staan.”

In Ambt Delden verzekerden ook Lindy Stuivenberg met Guess What-S, Conor Drain met Fieldmaster, Gerben Morsink met Galina, Emiel Richter met Sundance en Veronique Morsink met Zakina Z zich van een startbewijs in de finale.

Klassen M en L
Leonie Jonkers won met Fivepack de klasse M. Ze was veruit de snelste van het veld, waarin Rieanne Burgwal op ruim 2,5 seconde tweede werd met Don Way. Mareille Lentfert met Visa-Vie, Conor Drain met Diazetta en Sarah Koppelman met Hebe completeerden de top vijf.

Marjolien Heuvelmans heerste in de klasse L met Darina S. Ze was ruim 1,2 seconde sneller dan Jarno Hesselink met Jarusa en meer dan 2,5 seconde rapper dan nummer drie Evelien Walkot met Happy.

De derde en laatste kwalificatieronde is net als de finale om de EquiFirst Twente Cup 2018 in de Ankerhal te Saasveld. In de klasse Z en ZZ wordt daar op dinsdag 13 november gereden, de klassen L en M komen op zondag 11 en donderdag 15 november in actie, de klasse M ook nog eens op dinsdag 13 november.

Archieffoto Bas van der Aa met Davinci © www.fototrailer.nl

Meer Springen

WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)
OLDENBURG – Gerco Schröder greep zondag net naast de zege in de Grote Prijs van Oldenburg. Met de veertienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v.... (04-11-2018)
LYON – Willem Greve noteerde zondag met zijn veertienjarige bruine hengst Carambole (v. San Patrignano Cassini) de achtste plaats in de rubriek over... (04-11-2018)
SAASVELD – Steven Veldhuis en Bas van der Aa grepen woensdag de zeges in de klasse Z tijdens het maandelijkse springen in de Ankerhal in Saasveld. In... (02-11-2018)
SAINT LO – Annelies Vorsselmans (foto) behaalde zondag met haar twaalfjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar) een fraaie vierde plaats in de Grote... (29-10-2018)
DENEKAMP – Ook tijdens Euregio Indoor Denekamp stond er weer eens geen maat op Remco Been. De Wierdenaar was met Eurocool’s Elstar (v. Duamant de... (27-10-2018)
HELLENDOORN – Twee zussen bleven vrijdagavond net als Edwin Klokman foutloos in de barrage van de sterk bezette Grote Prijs van Hellendoorn over 1,40... (27-10-2018)
ZWOLLE – Wilton Porter (bovenste foto) beleefde zondag een absolute topdag in de IJsselhallen in Zwolle. De pupil en buurman van Jeroen Dubbeldam... (21-10-2018)
ZWOLLE – Een week na zijn spectaculaire zege met Gouverneur in de Grote Prijs van Saasveld stond Remco Been vrijdagavond opnieuw vooraan tijdens een... (19-10-2018)
ZWOLLE – De leerling klopte donderdag zijn meester in de belangrijkste rubriek van de donderdag tijdens Jumping Zwolle. Lucas Porter was op het... (18-10-2018)
SAASVELD – De eerste editie van de zeer sterk bezette Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter groeide vrijdagavond uit tot een memorabel... (13-10-2018)
MARIËNHEEM – In de barrage van de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Salland slaagde Lennard de Boer er als enige in onder de grens van 35... (07-10-2018)
BARCELONA - De Nederlandse springruiters hebben hun titel in de finale van de Longines FEI Nations Cup niet kunnen prolongeren. Het kwartet van... (07-10-2018)
VRAGENDER - De slotronde van de Grote Prijs in Paardensportcentrum Lichtenvoorde was vrijdagavond niet iedereen even goed gezind. Van de acht... (06-10-2018)
BARCELONA – De Nederlandse springruiters beginnen zondagmiddag op een gedeelde derde plaats aan de finaleronde van de strijd om de Longines FEI... (06-10-2018)