TITELVERDEDIGER WINT IN AMBT DELDEN TWEEDE KWALIFICATIE TWENTE CUP

Bas van der Aa is er weer bij

AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van de Twente Cup. De Albergenaar vertolkte de hoofdrol in de tweede kwalificatie voor de finale, die op 17 november in Saasveld wordt verreden.

Van der Aa was in Ambt Delden met de tienjarige merrie Davinci ook sneller dan Conor Drain, die met Condavel (v. Conthargos) de klasse Z op zijn naam schreef en overall tweede werd. Achter Jarno Hesselink met Fhera en Leonie Jonkers met Carkoretto bezette Bas van der Aa met achtereenvolgens Calgary, Cartoon HL en Eros W ook nog eens de plekken vijf tot en met zeven in de rangschikking die voor beide klassen in handicap werd opgemaakt.

“Het liep mooi”, vond de titelhouder, die in de eindstrijd om de EquiFirst Twente Cup in de Ankerhal van Saasveld overigens maar twee van zijn vier nu geplaatste paarden mag starten. “En welke dat worden, kan ik nu nog niet zeggen”, verklapte hij na afloop. “Davinci verhuist namelijk vrijwel zeker in november naar China. Ze is eigendom van het Han Wen Equestrian Center en wordt daar straks gereden door ruiter Poh Siang Huang, die met haar onder meer mee gaat doen aan wedstrijden om de Wereldbeker.”

In alle soorten wedstrijden
Volgens Bas van der Aa is de merrie prima geschikt voor ook het hogere werk. “Ze kan in alle soorten wedstrijden uit de voeten. Ik heb met haar al een keer een puissance over 2,10 meter gewonnen, met haar meegedaan aan de Trial in Almelo en ook al rankingproeven met haar gesprongen. Davinci heeft een topkarakter en wil enorm meewerken. Net als met de andere drie die ik hier mee had, heb ik haar al een jaar en met allemaal ben ik ondertussen aardig ingespeeld.”

Bas van der Aa is er in elk geval zeker van dat hij op 17 november de Twente Cup kan verdedigen. “Daar ga ik wel voor, ja, want wil ‘m graag nog een tweede keer winnen. Ik denk trouwens sowieso dat elke ruiter zijn of haar naam wel graag op die beker ziet staan.”

In Ambt Delden verzekerden ook Lindy Stuivenberg met Guess What-S, Conor Drain met Fieldmaster, Gerben Morsink met Galina, Emiel Richter met Sundance en Veronique Morsink met Zakina Z zich van een startbewijs in de finale.

Klassen M en L
Leonie Jonkers won met Fivepack de klasse M. Ze was veruit de snelste van het veld, waarin Rieanne Burgwal op ruim 2,5 seconde tweede werd met Don Way. Mareille Lentfert met Visa-Vie, Conor Drain met Diazetta en Sarah Koppelman met Hebe completeerden de top vijf.

Marjolien Heuvelmans heerste in de klasse L met Darina S. Ze was ruim 1,2 seconde sneller dan Jarno Hesselink met Jarusa en meer dan 2,5 seconde rapper dan nummer drie Evelien Walkot met Happy.

De derde en laatste kwalificatieronde is net als de finale om de EquiFirst Twente Cup 2018 in de Ankerhal te Saasveld. In de klasse Z en ZZ wordt daar op dinsdag 13 november gereden, de klassen L en M komen op zondag 11 en donderdag 15 november in actie, de klasse M ook nog eens op dinsdag 13 november.

Archieffoto Bas van der Aa met Davinci © www.fototrailer.nl

Meer Springen

DEN BOSCH – Een volgepakte Brabanthal in Den Bosch heeft de vijftienjarige topruin Zenith SFN het indrukwekkende afscheid bezorgd, dat het... (17-03-2019)
DEN BOSCH -  Jeroen Dubbeldam behaalde, een dag voor zijn toppaard Zenith SFN afscheid neemt van de topsport, een vijfde plaats in de indoorderby van... (16-03-2019)
BATHMEN – De Grote Prijs van Bathmen werd vrijdagavond een prooi voor Robert Vos met Chappeau (op archieffoto). De Wierdenaar moest daarvoor... (09-03-2019)
BATHMEN – Henri Stegeman en Ellen Zwijnenberg ontpopten zich woensdag tijdens Bathmen te Paard als de meest succesvolle deelnemers in de toprubrieken... (08-03-2019)
DEN BOSCH - Zangeres Glennis Grace zal op zondagmiddag 17 maart op speciaal verzoek van Jeroen Dubbeldam het afscheid van Zenith muzikaal begeleiden... (06-03-2019)
OUD  OOTMARSUM - Met een overwinning in één van zijn laatste wedstrijden, de finale van de Midden Tour tijdens CSI4* Poznan eind vorig jaar, sluit de... (04-03-2019)
KRAKAU – Sander Geerink is goed op dreef tijdens het evenement Cavaliada in het Poolse Krakau. De ruiter uit Gelselaar zegevierde donderdag in de... (01-03-2019)
VEJER DE LA FRONTERA – Hendrik Jan Schuttert boekte zaterdag een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs van de Small Tour tijdens de Sunshine Tour in... (24-02-2019)
KRONENBERG – Sven Peters deed het de afgelopen dagen prima in het Limburgse Kronenberg. In het hippisch centrum De Peelbergen boekte de jonge ruiter... (24-02-2019)
GENT – Conor Drain finishte zaterdag als negende in de Grote Prijs van Gent tijdens de Flanders Horse Expo. Met zijn negenjarige donkerbruine merrie... (24-02-2019)
Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)