MINIMALE VOORSPRONG MET ‘GOUDEN BEESTJE’ WILANDRO IS GENOEG

Annelies Vorsselmans pakt GP in Lier

LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in Lier. Op het terrein van Azelhof had de amazone uit Weerselo met haar dertienjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar x Ramazotti) aan een minimale voorsprong van een honderdste seconde op landgenoot Niels Bruynseels met Kadaffi van Orti voldoende voor de overwinning. Bart Clarijs werd derde met Joie de Toulon.

De triomf in de hoofdrubriek van het CSI2 bezorgde Annelies Vorsselmans behalve de hoofdprijs van 6.250 euro een zeer voldaan gevoel. “Zeker, ik ben hier heel erg blij mee. Ik ben al bijna tien jaar weg uit België en ik rijd daar niet meer zo vaak. Maar als ik er ben, is het wel een dingetje. Ik zie zoveel bekenden en dan wil je het graag goed doen. Heel mooi dat het vandaag gelukt is.’

Netjes opgebouwd
Als laatste starter in de barrage troefde ze acht concurrenten af in haar eerste buitenconcours van het seizoen. “De eerste twee dagen in Lier heb ik het netjes opgebouwd. Maar het ging zo lekker dat ik na de nulronde in het basisparcours wel het idee had dat ik het maar gewoon moest proberen. Voor mij is Wilandro een gouden beestje. Of je met hem nou in een twee-, vier- of vijf sterrenwedstrijd meedoet, hij wil steeds zijn best doen en je kunt altijd op hem rekenen.”

Terwijl partner Jeroen Dubbeldam buiten zijn eigen ruiterloopbaan druk is met het opleiden van jonge ruiters als de broers Lucas en Wilton Porter, de Peruaan Alonso Valdez Prado en de Ier David Coyle, traint ze zelf onder anderen Fabiënne Roelofsen, Sally Hopkinson en Louise Bährs.

“Heel leuk om te doen”, vindt ze. “De ruiters die Jeroen traint, zitten allemaal in Wellington. Jeroen is steeds twee weken daar en dan weer twee weken thuis. Volgende week is het circuit weer afgelopen en komt iedereen weer naar Weerselo, ook wel fijn.”

Zelf goed genoeg zijn
Ze zou best vaker voor België op internationaal niveau willen uitkomen, na enkele optredens in de Nations Cup, maar beseft dat de concurrentie in haar geboorteland erg groot is. “Natuurlijk wil ik graag nog wat meer hogerop. In de Nations Cup ging het met Wilandro ook best goed. Maar België heeft veel prima ruiters met een uitgebreid arsenaal aan paarden. Ik heb er twee of drie en dan kom je niet zomaar op de heel grote concoursen. Van de andere kant vind ik het opleiden van jonge paarden naar een bepaald niveau ook heel mooi.”
Realistisch: “Je moet ook zelf goed genoeg zijn, dan nemen ze je vanzelf wel mee.”

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)