MINIMALE VOORSPRONG MET ‘GOUDEN BEESTJE’ WILANDRO IS GENOEG

Annelies Vorsselmans pakt GP in Lier

LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in Lier. Op het terrein van Azelhof had de amazone uit Weerselo met haar dertienjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar x Ramazotti) aan een minimale voorsprong van een honderdste seconde op landgenoot Niels Bruynseels met Kadaffi van Orti voldoende voor de overwinning. Bart Clarijs werd derde met Joie de Toulon.

De triomf in de hoofdrubriek van het CSI2 bezorgde Annelies Vorsselmans behalve de hoofdprijs van 6.250 euro een zeer voldaan gevoel. “Zeker, ik ben hier heel erg blij mee. Ik ben al bijna tien jaar weg uit België en ik rijd daar niet meer zo vaak. Maar als ik er ben, is het wel een dingetje. Ik zie zoveel bekenden en dan wil je het graag goed doen. Heel mooi dat het vandaag gelukt is.’

Netjes opgebouwd
Als laatste starter in de barrage troefde ze acht concurrenten af in haar eerste buitenconcours van het seizoen. “De eerste twee dagen in Lier heb ik het netjes opgebouwd. Maar het ging zo lekker dat ik na de nulronde in het basisparcours wel het idee had dat ik het maar gewoon moest proberen. Voor mij is Wilandro een gouden beestje. Of je met hem nou in een twee-, vier- of vijf sterrenwedstrijd meedoet, hij wil steeds zijn best doen en je kunt altijd op hem rekenen.”

Terwijl partner Jeroen Dubbeldam buiten zijn eigen ruiterloopbaan druk is met het opleiden van jonge ruiters als de broers Lucas en Wilton Porter, de Peruaan Alonso Valdez Prado en de Ier David Coyle, traint ze zelf onder anderen Fabiënne Roelofsen, Sally Hopkinson en Louise Bährs.

“Heel leuk om te doen”, vindt ze. “De ruiters die Jeroen traint, zitten allemaal in Wellington. Jeroen is steeds twee weken daar en dan weer twee weken thuis. Volgende week is het circuit weer afgelopen en komt iedereen weer naar Weerselo, ook wel fijn.”

Zelf goed genoeg zijn
Ze zou best vaker voor België op internationaal niveau willen uitkomen, na enkele optredens in de Nations Cup, maar beseft dat de concurrentie in haar geboorteland erg groot is. “Natuurlijk wil ik graag nog wat meer hogerop. In de Nations Cup ging het met Wilandro ook best goed. Maar België heeft veel prima ruiters met een uitgebreid arsenaal aan paarden. Ik heb er twee of drie en dan kom je niet zomaar op de heel grote concoursen. Van de andere kant vind ik het opleiden van jonge paarden naar een bepaald niveau ook heel mooi.”
Realistisch: “Je moet ook zelf goed genoeg zijn, dan nemen ze je vanzelf wel mee.”

Meer Springen

TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)
TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De... (24-05-2019)
TUBBERGEN – De paardensport is een wereld vol uitersten. Vraag maar aan Madée Schuttenbeld. Tijdens Jumping Schröder reed ze op de openingsdag met... (24-05-2019)
TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40... (23-05-2019)
TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie... (23-05-2019)
MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40... (05-05-2019)
GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone... (04-05-2019)
GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met... (03-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst... (27-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)