IN TWEEDE EN DERDE WEEK AUGUSTUS BIJ MANEGE DE VOSSENBOS

Alsnog DYF en Outdoor Wierden 2020

WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden.

Manege De Vossenbos is van 12 tot en met het 16 augustus het decor van de 25ste editie van het jeugdfestival en ontvangt van 20 tot en met 23 augustus de seniorenruiters voor een internationaal concours op het niveau van één en twee sterren.

Voorzitter Ruben Hofman: “Een week of twee, drie geleden benaderde de KNHS ons met de vraag of we alsnog een landenwedstrijd voor de jeugd konden organiseren. We hebben daarna besloten ook Outdoor Wierden te laten doorgaan. De accommodatie is er dan toch voor ingericht en zo is Outdoor Wierden ook ooit ontstaan, als verlengstuk van DYF. Vanuit de sport is de belangstelling groot, iedereen wil graag weer aan de gang.”

Uiteraard volgt de organisatie wel de richtlijnen, zoals het RIVM die op dat moment voorschrijft. “En we willen hoe dan ook de kosten in de hand houden. Sponsors binden is momenteel moeilijk. Bij de ene branche kun je nog wel aankloppen, dat bij een andere doen zou asociaal zijn. Maar we kunnen niet zonder ruiters, startgelden en sponsorinkomsten.” 

“Daarom doen we ook een dringende oproep aan iedereen om ons zoveel mogelijk te helpen”, voegt Hofman eraan toe. “We hebben nu nog de intentie één rankingproef voor de wereldranglijst te laten verrijden. We gaan ervan uit dat we 300 ruiters krijgen. Worden dat er vijftig meer en ontvangen we tien mille meer aan inkomsten van sponsors, dan kunnen we er een tweede rankingproef aan toevoegen. Het is allemaal kort dag om het nog te organiseren, maar we hebben een eigen accommodatie en veel eigen voorzieningen. We doen dit vooral uit het oogpunt van de sport. Iedereen staat te trappelen om daar weer intensiever mee bezig te gaan.” 

In Wierden fungeren good-old Marinus Vos en Quinten Maertens als parcoursbouwers.

Foto Elike Morsink met Dakina II tijdens DYF 2019 © www.fototrailer.nl

Meer Springen

LIER – Josta van Straaten bewaarde tijdens het CSI in het Belgische Lier het beste voor het laatst. Op de slotdag noteerde ze met vier verschillende... (20-09-2020)
LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de... (15-09-2020)
TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce... (14-09-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans speelde zondag een van de hoofdrollen in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 De Peelbergen. Met haar... (14-09-2020)
LAMPRECHTSHAUSEN - Amber van Marle leverde zondag een keurige prestatie in de Grote Prijs van Lamprechtshausen voor junioren. Ze eindigde als derde... (14-09-2020)
VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een... (13-09-2020)
HAAKSBERGEN – Nuri Dijks heerste woensdag in de klasse Z tijdens het Radide springen in Haaksbergen. Met Fiancé (v. Canturano) pakte hij de zege en... (10-09-2020)
LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts... (07-09-2020)
EXLOO – Peter Olthof sloot zaterdag de Grote Prijs van het CSI in Exloo af met een tiende plaats. De Langevener was met zijn elfjarige bruine ruin... (06-09-2020)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v.... (04-09-2020)
EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis. (04-09-2020)
VALKENSWAARD – Twentse ruiters lieten zich afgelopen week goed van voren zien tijdens het internationale concours op de terreinen van Jan Tops in... (31-08-2020)
GEESTEREN – Mart IJland was zaterdag de man van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De jonge Hengeloër zegevierde zowel in de klasse B op stijl als in... (30-08-2020)
GEESTEREN – Gerben Morsink en Steven Veldhuis zegevierden vrijdag in de zwaarste klassen van Hippisch Geesteren. Morsink won in stromende regen de... (29-08-2020)
WIERDEN – De Eschruiters in Wierden bewezen de afgelopen twee weken hoe grote sportevenementen ondanks het heersende coronavirus en de maximaal 250... (25-08-2020)
WIERDEN – Willem Greve ging zondag op herhaling in de strijd om de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Outdoor Wierden. Na een ongekend spannende... (23-08-2020)
WIERDEN – Stephanie Böhe eiste zondagmiddag op indrukwekkende wijze de zege op in de strijd om de Nijhof Wassink Groep Grote Prijs  van CSI1 Outdoor... (23-08-2020)
WIERDEN – Stal Thijssen blijft uiterst succesvol tijdens CSI2 Outdoor Wierden. Na drie zeges van Doron Kuipers op de eerste twee dagen was het... (23-08-2020)
WIERDEN – Fabiënne Roelofsen werd in 2006 met haar pony Fred gehuldigd als trotse winnares van de Grote Prijs voor ponyruiters tijdens het Dutch... (22-08-2020)
PRAAG – Jeroen Dubbeldam vertolkte vrijdag een glansrol in een winnend Oranje tijdens de wedstrijd voor de FEI Nations Cup tijdens het CSI3 in Praag... (21-08-2020)