WIERDENAAR VOLTOOIT MET DORUS TRILOGIE IN GROTE PRIJS CSI1 OUTDOOR WIERDEN

Alleenheerschappij Bart Haselbekke

WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x Voltaire). Voor eigen publiek toonde de Wierdenaar ook in de strijd om de Nijwa Grote Prijs van het CSI1 met groot machtsvertoon zijn alleenheerschappij.
 

Met een tijd van 32,42 seconde was Haselbekke in de barrage nog aanzienlijk sneller dan de chrono die voor hem Stefanie Heins met haar achtjarige bruine merrie Guilietta (v. Clinton) op de klokken had gebracht (34,10). Lars Wigger maakte het Twentse feestje compleet door knap derde te worden op de acht jaar oude bruine merrie Foline (v. Carambole).

In de wending naar de dubbelsprong maakte Bart Haselbekke het nog wel even spannend. “Dorus gleed daar weg, maar hij redde zich heel goed en kwam er gelukkig goed over”, aldus een dolgelukkige en opgeluchte thuisrijder. “Voor de tijd teken je hier natuurlijk meteen voor”’ lachte hij breeduit. “Super, zo’n honderd procent score. Vooraf lachte iedereen wel en zei dat ik de hattrick zou volmaken, maar je moet altijd maar eerst zien nul te rijden. Het was alles of niks, ik wilde het gewoon proberen. Ik woon wel dichtbij, maar voor een derde plek ben ik niet gekomen, haha.”

Uit handen van zus Joyce Haselbekke mocht hij het erelint in ontvangst nemen. Iets verderop stond ook moeder Jogé Nijhof volop te glunderen. De Nijhof Wassink Grote Prijs kwam terecht in de familie, die deze als jarenlang trouwe sponsor beschikbaar had gesteld. Jogé Nijhof brede lachend: “Dan nemen we die deken ook maar weer mee naar huis.”

Chantal Regter reed met de twaalfjarige donkerbruine merrie Can Fly Z naar de vijfde plek. De negende plaats was voor Wesley Mulder met de bruine ruin Floris, de tiende voor Koen Westendorp met de voshengst Helsinki.

Lees ook ons verslag van donderdag Bart Haselbekke voelt zich thuis

Voor uitslagen, zie www.outdoorwierden.com

Meer Springen

VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)