LIEKE REINDERS-OPHOF PLAATST ZICH IN ALLE DRIE KLASSEN

Al 34 finalisten Twente Cup bekend

LONNEKER – Na de eerste selectie in Lonneker zijn al 34 combinaties geplaatst voor de strijd om de Equifirst Twente Cup 2019. Tien daarvan komen uit in de klasse Z/ZZ. Zowel in de klasse M als de klasse L komen er twaalf in actie.

Zeven ruiters hebben op 7 december in de Ankerhal in Saasveld meer dan één ijzer in het vuur. Lieke Reinders-Ophof (bovenste foto) plaatste zich al met drie paarden voor de eindstrijd, een in alle drie categorieën. Sarah Koppelman, Jan Diepman (beiden 2x Z/ZZ), Amber van Marle, Enola Mulder, Jarno Hesselink (allen Z/ZZ en M) en Evelien Walkot (2x L) kwalificeerden zich met twee paarden. Voor Koppelman en Diepman betekent dat, dat ze een keuze zullen maken uit twee mogelijkheden, omdat in de finale elke deelnemer slechts één paard per klasse mag starten.

De strijd om de Twente Cup wordt zaterdag 9 november in alle klassen vanaf 9 uur voortgezet in manege De Hoffmeijer in Ambt-Delden. In Saasveld komen op zondag 1 december de klassen B, L en M in actie en wordt er twee dagen later gereden in de klassen M en Z/ZZ.
Z en ZZ.

De finales, waaronder dan ook die om de Twente Cup voor ponyruiters, spelen zich op zaterdag 7 december af in de Ankerhal te Saasveld. De finalisten, die na ‘Lonneker’ al vast staan, zijn:

Klasse Z/ZZ
Maikel Vaanholt - Izaro ZZ
Jan Diepman - Gidon Z of Favorite Z
Gerbert te Koppele - Con Calle ZZ
Koen Westendorp - Helsinki Z
Noëlle Klokman - Creed Z
Amber van Marle - El Clarimo Z
Jarno Hesselink - Fhera ZZ
Lieke Reinders-Ophof -Imago Z
Enola Mulder - Ibiza van het Drienerwolde Z
Sarah Koppelman - Gillenia ZZ of Hebe Z

Klasse M
Enola Mulder- Imagine
Jarno Hesselink - Jarusa
Robbin Robijn - Galiandra
Amber Van Marle - Gregorius van de Vrendt
Lieke Reinders - Ophof Illinois VDL
Jan Weersink - Lola
Bas Haarhuis- Jaguar
Stef Veldhuis - Hangelo
Sophia Richter-Loojenga - Reraldo
Steven Veldhuis - Jacky
Tess Huttenhuis - Felix
Suvi Soikkanen - Disentis

Klasse L
Tessa Tigcheler - Miss Dior
Chesco Westerman - Up To You
Chantal Roerink - Isaludine
Pascalle Donders - Cute Puppenfee
Indy ten Hag - Jackpot
Mareille Engbers - Ich bin ein Loma
Evelien Walkot - Happy of Guess
Joyce Kleinsman - Heracles
Evelien Walkot - Guess
Laura Wilting - La Fayette
Lieke Reinders - Ophof - Jumago
Nikki Meenderink - Newyork Grandia Z

Archieffoto' Sarah Koppelman (onder) © Jeffrey Nijhuis

 

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)