LIEKE REINDERS-OPHOF PLAATST ZICH IN ALLE DRIE KLASSEN

Al 34 finalisten Twente Cup bekend

LONNEKER – Na de eerste selectie in Lonneker zijn al 34 combinaties geplaatst voor de strijd om de Equifirst Twente Cup 2019. Tien daarvan komen uit in de klasse Z/ZZ. Zowel in de klasse M als de klasse L komen er twaalf in actie.

Zeven ruiters hebben op 7 december in de Ankerhal in Saasveld meer dan één ijzer in het vuur. Lieke Reinders-Ophof (bovenste foto) plaatste zich al met drie paarden voor de eindstrijd, een in alle drie categorieën. Sarah Koppelman, Jan Diepman (beiden 2x Z/ZZ), Amber van Marle, Enola Mulder, Jarno Hesselink (allen Z/ZZ en M) en Evelien Walkot (2x L) kwalificeerden zich met twee paarden. Voor Koppelman en Diepman betekent dat, dat ze een keuze zullen maken uit twee mogelijkheden, omdat in de finale elke deelnemer slechts één paard per klasse mag starten.

De strijd om de Twente Cup wordt zaterdag 9 november in alle klassen vanaf 9 uur voortgezet in manege De Hoffmeijer in Ambt-Delden. In Saasveld komen op zondag 1 december de klassen B, L en M in actie en wordt er twee dagen later gereden in de klassen M en Z/ZZ.
Z en ZZ.

De finales, waaronder dan ook die om de Twente Cup voor ponyruiters, spelen zich op zaterdag 7 december af in de Ankerhal te Saasveld. De finalisten, die na ‘Lonneker’ al vast staan, zijn:

Klasse Z/ZZ
Maikel Vaanholt - Izaro ZZ
Jan Diepman - Gidon Z of Favorite Z
Gerbert te Koppele - Con Calle ZZ
Koen Westendorp - Helsinki Z
Noëlle Klokman - Creed Z
Amber van Marle - El Clarimo Z
Jarno Hesselink - Fhera ZZ
Lieke Reinders-Ophof -Imago Z
Enola Mulder - Ibiza van het Drienerwolde Z
Sarah Koppelman - Gillenia ZZ of Hebe Z

Klasse M
Enola Mulder- Imagine
Jarno Hesselink - Jarusa
Robbin Robijn - Galiandra
Amber Van Marle - Gregorius van de Vrendt
Lieke Reinders - Ophof Illinois VDL
Jan Weersink - Lola
Bas Haarhuis- Jaguar
Stef Veldhuis - Hangelo
Sophia Richter-Loojenga - Reraldo
Steven Veldhuis - Jacky
Tess Huttenhuis - Felix
Suvi Soikkanen - Disentis

Klasse L
Tessa Tigcheler - Miss Dior
Chesco Westerman - Up To You
Chantal Roerink - Isaludine
Pascalle Donders - Cute Puppenfee
Indy ten Hag - Jackpot
Mareille Engbers - Ich bin ein Loma
Evelien Walkot - Happy of Guess
Joyce Kleinsman - Heracles
Evelien Walkot - Guess
Laura Wilting - La Fayette
Lieke Reinders - Ophof - Jumago
Nikki Meenderink - Newyork Grandia Z

Archieffoto' Sarah Koppelman (onder) © Jeffrey Nijhuis

 

Meer Springen

AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)