Venijn crosscountry in de staart

BOEKELO – Het leek er zaterdag lang op dat twee tweevoudig winnaars van Military-Boekelo de slotdag zouden ingaan als de belangrijkste kandidaten voor de eindzege. Het venijn tijdens de crosscountry zat echter in de staart.

De Duitser Andreas Dibowski met FRH Butts Avadon (45,40 punt) en de Nieuw-Zeelander Mark Todd met Kiltubrid Rhapsody (46,70) moesten toezien hoe de Duitse Stephanie Böhe met Haytom (42,10) en de Amerikaanse Lauren Kieffer met Meadowbrook’s Scarlett (44,50) na de crosscountry de eerste twee posities innamen.

Oranje knap tweede
De Nederlandse deelnemers deden het zaterdag aanzienlijk beter in de crosscountry dan de dagen ervoor in de dressuur. Alice Naber-Lozeman klom naar een twaalfde plaats via een foutloos optreden met Coral Estate Belafonte (foto) en heeft daardoor prima uitzichten op prolongatie van haar nationale titel. Ze wordt echter met 53,90 punt redelijk dicht op de hielen gezeten door Elaine Pen met Dostowjeski, die met een score van 56,60 punt zeventiende staat. 

Met haar twee andere paarden, ACSI Zamzam en Coral Estate Curacao, bezet Naber de plekken 19 en 21 in het klassement, goed voor de derde en vierde positie in de tussenstand van het NK. Daarin is Tim Lips vijfde met Keyflow, waarmee hij internationaal als 23ste staat geklasseerd.

De jonge Duitse Stephanie Böhe was razend enthousiast over de zaterdag in Boekelo. “Het was fantastisch en het ging heel erg goed, van de eerste tot en met de laatste sprong. Haytom was heel zeker en snel, dat gaf een heel goed gevoel. Het leek allemaal erg eenvoudig op die manier, maar dat komt vooral omdat hij er veel plezier in heeft en erg meedenkt. Daar komt nog bij dat het ook geweldig is om voor zoveel publiek te mogen rijden, dat klapt al als je eraan komt. Daar krijg je vleugels van.”

Laura Kieffer kende dat al uit ervaring. In 2013 heb ik hier voor het eerst meegedaan en vorig jaar was ik hier met twee paarden. Het is een fantastisch evenement, de crosscountry is echt een test voor paarden die straks vier sterren wedstrijden moeten lopen. En die atmosfeer hier, daarvoor kom ik uit Amerika hier naar toe.”

“Ik kom pas twintig jaar hier”, haakt Andreas Diboswki lachend in. “Het is altijd een feest om hier te zijn. Ze hebben hier geweldige party’s en maken enorm veel plezier. Het hele dorp dat hier wordt gebouwd vind ik indrukwekkend. En donderdag die Meet the Stars was gewoon heerlijk entertainment. Vandaag was het ook nog eens heerlijk om rond te rijden, ik kan me niet herinneren hier ooit eerder zulke goede omstandigheden te hebben meegemaakt. En als het dan in de sport ook nog functioneert, heb je helemaal niks te klagen.”

Drie keer foutloos
Alice Naber-Lozeman reed met al haar drie paarden foutloos naar de finish. “Ze zijn allemaal heel anders, maar ik ben blij hoe ze het hebben gedaan. Belafonte reed twee jaar geleden al maar drie seconden buiten de tijd. Die is gemakkelijk te rijden en wordt elke keer beter. In de rit met Curaçao was er meer muziek  en leek het wel alsof we in de disco waren en konden we de hitte van de barbecues voelen.  Daar kun je thuis niet op oefenen. Maar het ging prima, net als met Zamzam. Het was heerlijk."

STAND NA DRESSUUR EN CROSSCOUNTRY

Meer Military Boekelo

BOEKELO – Tim Lips schreef zondag net geen geschiedenis. De 33-jarige Brabander kon de boeken ingaan als eerste Nederlander, die erin slaagde de... (14-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips heeft ook na de crosscountry nog alle kans om zich zondag als eerste Nederlander in de 48-jarige geschiedenis van de Military... (13-10-2018)
BOEKELO – Alice Naber-Lozeman hield vrijdag een gemengd gevoel over aan haar dressuurproef met ACSI Peter Patrker NOP op de tweede dag van Military... (12-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips zette vrijdag met een zeer overtuigend optreden in de dressuur zijn streven om als eerste Nederlander de Military Boekelo-Enschede... (11-10-2018)
BOEKELO – Andrew Heffernan begint donderdag als eerste Nederlandse deelnemer aan de dressuur tijdens de 48ste editie van Military Boekelo-Enschede.... (11-10-2018)
BOEKELO – De 48ste editie van de internationale military Boekelo-Enschede wordt de laatste met Sue Benson als parcoursbouwer. De 67-jarige Engelse is... (09-10-2018)
BOEKELO - De overwinning van Tim Price in Military Boekelo-Enschede was er een met een sterk Twents tintje. Zijn tienjarige bruine KWPN-merrie... (09-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips deed zondagmiddag alles wat in zijn vermogen lag om te proberen als eerste Nederlander in de geschiedenis de Military Boekelo-... (08-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips en Alice Naber hebben zondagmiddag een concurrent minder in de jacht op de zege van de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede... (08-10-2017)
BOEKELO – Ook na het tweede onderdeel is de kans niet denkbeeldig dat voor het eerst in de rijke geschiedenis van Military Boekelo-Enschede een... (07-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips bezet na de dressuur met Bayro de tweede plaats in het klassement van Military Boekelo-Enschede. Daarmee gaat de combinatie ook... (07-10-2017)
BOEKELO – Het venijn van de eerste dressuurdag tijdens de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede zat donderdag in de staart. Als laatste van... (06-10-2017)
BOEKELO – De Engelsman Matthew Heath begint donderdagochtend om 09.00 uur met zijn paard Colley Lux als eerste starter aan de dressuur tijdens de... (04-10-2017)
BOEKELO – Military Boekelo-Enschede staat aan de vooravond van een nieuw begin op ‘oale groond’. In het Teesinkbos wordt nog volop gewerkt aan de... (28-09-2017)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft zich voor de vierde keer op rij verzekerd van de nationale titel eventing. De amazone kon al niet meer worden... (09-10-2016)
BOEKELO – Drie deelnemers van de Military Boekelo werden zaterdag per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Ze raakten alle drie gewond... (09-10-2016)
BOEKELO - Ook tijdens de internationale Military Boekelo Enschede werd het ondubbelzinnig duidelijk dat de Nederlandse beoefenaren van deze tak van... (07-10-2016)
BOEKELO - De vijf Nederlandse ruiters die op de eerste dag van de Military Boekelo Enschede de dressuurring binnenreden hebben geen grootse indruk... (06-10-2016)
BOEKELO – Op de startlijst van de Military Boekelo-Enschede staan na de veterinaire inspectie van woensdag de namen van 94 combinaties uit veertien... (05-10-2016)
BOEKELO - Military Boekelo-Enschede komt volgend jaar were thuis Het evenement dat jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers trekt en een van de grootste... (30-09-2016)