BRABANDER EERSTE OP EERSTE DAG NA ZEER OVERTUIGENDE DRESSUURPROEF

Tim Lips stelt zijn kandidatuur

×

Foutmelding

Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_filter->php_post_execute() (regel 82 van /var/www/vhosts/hippischtwente.nl/httpdocs/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_filter.inc).

BOEKELO – Tim Lips zette vrijdag met een zeer overtuigend optreden in de dressuur zijn streven om als eerste Nederlander de Military Boekelo-Enschede op zijn naam te schrijven, kracht bij. Met een persoonlijke recordscore van slechts 19,20 minuspunt leidt hij na de eerste dag in Boekelo met zijn toppaard Bayro.

Tim Lips was donderdag een van de 38 deelnemers, die in de dressuurpiste in actie kwam. De andere 37 combinaties, waaronder hij zelf met zijn tweede troef Eclips, verschijnen vrijdag in de arena.

In het Teesinkbos begon Lips begon voortreffelijk en de schimmel Bayro toonde zich van zijn beste zijde. Zo kreeg hij van de jury liefst twintig keer het cijfer negen en zelfs driemaal een tien.

Tim Lips na afloop over zijn aansprekende prestatie. "Ik ben ongelooflijk blij met dit persoonlijk record. Er had misschien zelfs nog wel wat meer ingezeten als Bayro de beide changementen goed had gesprongen. Nu was hij een fractie te traag. Ook de galoponderdelen hadden misschien met net iets meer brille gereden kunnen worden. Aan de andere kant was hij mooi stil in de aanleuning en bleef hij uiterst ontspannen. Of ik nu kans heb om de eerste Nederlander ooit te worden die hier de military wint, is een open vraag. De dressuur telt niet meer zo zwaar mee als vroeger in verhouding tot de cross van zaterdag en het springen van de zondag. De bodem is in elk geval perfect en dat Bayro deze wedstrijd aan kan, hebben we vorig jaar al laten zien. Waar het om gaat is dat ik mijn focus behouden en de cross aanvallend blijf rijden. Als ik dat niet doe, loop ik tegen tijdfouten aan en die wil ik vermijden."

Merel Blom zevende
Ook Merel Blom reed, met haar getalenteerde Ceda, een dressuurproef die het aanzien meer dan waard was. Zij staat na de helft van het deelnemersveld op de zevende plaats met minuspunt. Een plek die met een goede cross nog aanzienlijk verbeterd kan worden. Sanne de Jong, die vorig jaar als debutante in Boekelo derde werd in het Nederlands kampioenschap, liep in haar proef tegen een plotsklaps verzet biedende Enjoy aan. Dit werd door de jury zwaar bestraft en daardoor viel zij, ondanks een verder nette en correcte proef, terug naar de voorlopige 28ste klassering met 37,80 minuspunt.

De in Groot-Brittannië wonende Nederlander Philip Heffernan leverde met Castle View Larry een iets tegenvallende prestatie. Zijn score van 39,60 is voorlopig goed voor de dertigste plaats in het tussenklassement. "Het klinkt misschien vreemd, maar mijn paard bleef gedurende de proef wel lekker ontspannen en dat was in het verleden wel anders. Voor mij is dit een wedstrijd waarop ik verder kan bouwen", aldus Heffernan. Ook Jordy Wilken deed een manhaftige poging een nette dressuurproef neer te zetten, maar maakte net te veel fouten om hoog in het tussenklassement te eindigen. Hij staat voorlopig 35ste met een score van 40,70.

De Duitse Julia Krajewski volgt Tim Lips met Samourai du Thot op geringe afstand in het algemeen klassement (22,60), terwijl de Britse Laura Collet met London 52 voorlopig derde staat (23,10).

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Zie verder www.military-boekelo.nl

Foto Tim Lips met Bayro © www.kiek4fun.nl 

Meer Military Boekelo

BOEKELO – Na een zinderende ontknoping werd de Duitse Sophie Leube, die met de elfjarige bruine merrie Jadore Moi (v. Conthargos) al vanaf de... (10-10-2021)
BOEKELO – Het was zondagochtend nog even spannend of Tim Lips met zijn elfjarige bruine merrie Lady Chin van ’t Moerven (v. Lord Chin) zou mogen... (10-10-2021)
BOEKELO – Met twaalf foutloze combinaties binnen de tijd werd tijdens de crosscountry van de 49ste editie van Military Boekelo-Enschede een hogere... (09-10-2021)
BOEKELO – De Military Boekelo-Enschede krijgt een ongekend spannende apotheose. Na de crosscountry staan liefst zes combinaties met het afsluitende... (09-10-2021)
BOEKELO – De Fransman Benjamin Massie vertrok zaterdag om 11.00 uur met Climaine de Cacao als eerste starter vertrokken voor de crosscountry van de... (09-10-2021)
BOEKELO - Dé verrassing van de tweede dressuurdag tijdens Military Boekelo-Enschede kwam vrijdag van de 49-jarige Willemina van der Goes-Petter. De... (08-10-2021)
BOEKELO – Edith Howard, in het verleden jarenlang wedstrijdsecretaresse van Military Boekelo-Enschede, had donderdag een leuke verrassing in petto... (08-10-2021)
BOEKELO – De gemeente Enschede heeft de jubilerende Military Boekelo-Enschede de Enschede Penning toegekend. De pas aangetreden waarnemend... (08-10-2021)
BOEKELO – Tim Lips bezorgde zichzelf donderdag een aardig verjaardagscadeautje. De 36 jaar geworden Brabander staat na de eerste dag van de dressuur... (07-10-2021)
BOEKELO – Alle paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire inspectie werden fit genoeg bevonden voor de 49ste editie van Military... (06-10-2021)
BOEKELO - De vijftigste editie van de Military Boekelo-Enschede, die van 7 tot 10 oktober in het schitterende Twentse coulisselandschap rond Boekelo... (30-09-2021)
HAGEN/OPGLABBEEK – Thijmen Vos en Wilton Porter boekten de afgelopen dagen fraaie zeges tijdens concoursen in respectievelijk het Duitse Hagen en het... (12-06-2021)
USSELO – In zijn woning in Usselo is woensdag Joop Melching, voormalig voorzitter van de organisatie van Miltary Boekelo-Enschede, op 91-jarige... (25-02-2021)
BOEKELO -  De vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, gaat niet door. Het bestuur heeft... (14-05-2020)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
BOEKELO – Het venijn zat bij Military Boekelo-Enschede weer eens in de staart. De Duitse Sandra Auffahrt kon als laatste starter in de springproef... (13-10-2019)
BOEKELO – Voor de Nederlandse eventingploeg is de Olympische droom vervlogen. Al in de tweede rit van de crosscountry kreeg TeamNL tijdens de... (12-10-2019)
BOEKELO - De dag na de crosscountry van 2018 klonk voor Adrian Ditcham het startsein in zijn rol als nieuwe crossdesigner van Military Boekelo-... (11-10-2019)
BOEKELO – De tweede dag van de dressuur tijdens de Military Boekelo-Enschede heeft vrijdag zoals verwacht weinig veranderd in de top van het... (11-10-2019)
BOEKELO – Nederland moet in de crosscountry van zaterdag en de afsluitende springploeg op zondag een lichte achterstand wegwerken tegen de Belgen om... (10-10-2019)