BRABANDER EERSTE OP EERSTE DAG NA ZEER OVERTUIGENDE DRESSUURPROEF

Tim Lips stelt zijn kandidatuur

BOEKELO – Tim Lips zette vrijdag met een zeer overtuigend optreden in de dressuur zijn streven om als eerste Nederlander de Military Boekelo-Enschede op zijn naam te schrijven, kracht bij. Met een persoonlijke recordscore van slechts 19,20 minuspunt leidt hij na de eerste dag in Boekelo met zijn toppaard Bayro.

Tim Lips was donderdag een van de 38 deelnemers, die in de dressuurpiste in actie kwam. De andere 37 combinaties, waaronder hij zelf met zijn tweede troef Eclips, verschijnen vrijdag in de arena.

In het Teesinkbos begon Lips begon voortreffelijk en de schimmel Bayro toonde zich van zijn beste zijde. Zo kreeg hij van de jury liefst twintig keer het cijfer negen en zelfs driemaal een tien.

Tim Lips na afloop over zijn aansprekende prestatie. "Ik ben ongelooflijk blij met dit persoonlijk record. Er had misschien zelfs nog wel wat meer ingezeten als Bayro de beide changementen goed had gesprongen. Nu was hij een fractie te traag. Ook de galoponderdelen hadden misschien met net iets meer brille gereden kunnen worden. Aan de andere kant was hij mooi stil in de aanleuning en bleef hij uiterst ontspannen. Of ik nu kans heb om de eerste Nederlander ooit te worden die hier de military wint, is een open vraag. De dressuur telt niet meer zo zwaar mee als vroeger in verhouding tot de cross van zaterdag en het springen van de zondag. De bodem is in elk geval perfect en dat Bayro deze wedstrijd aan kan, hebben we vorig jaar al laten zien. Waar het om gaat is dat ik mijn focus behouden en de cross aanvallend blijf rijden. Als ik dat niet doe, loop ik tegen tijdfouten aan en die wil ik vermijden."

Merel Blom zevende
Ook Merel Blom reed, met haar getalenteerde Ceda, een dressuurproef die het aanzien meer dan waard was. Zij staat na de helft van het deelnemersveld op de zevende plaats met minuspunt. Een plek die met een goede cross nog aanzienlijk verbeterd kan worden. Sanne de Jong, die vorig jaar als debutante in Boekelo derde werd in het Nederlands kampioenschap, liep in haar proef tegen een plotsklaps verzet biedende Enjoy aan. Dit werd door de jury zwaar bestraft en daardoor viel zij, ondanks een verder nette en correcte proef, terug naar de voorlopige 28ste klassering met 37,80 minuspunt.

De in Groot-Brittannië wonende Nederlander Philip Heffernan leverde met Castle View Larry een iets tegenvallende prestatie. Zijn score van 39,60 is voorlopig goed voor de dertigste plaats in het tussenklassement. "Het klinkt misschien vreemd, maar mijn paard bleef gedurende de proef wel lekker ontspannen en dat was in het verleden wel anders. Voor mij is dit een wedstrijd waarop ik verder kan bouwen", aldus Heffernan. Ook Jordy Wilken deed een manhaftige poging een nette dressuurproef neer te zetten, maar maakte net te veel fouten om hoog in het tussenklassement te eindigen. Hij staat voorlopig 35ste met een score van 40,70.

De Duitse Julia Krajewski volgt Tim Lips met Samourai du Thot op geringe afstand in het algemeen klassement (22,60), terwijl de Britse Laura Collet met London 52 voorlopig derde staat (23,10).

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Zie verder www.military-boekelo.nl

Foto Tim Lips met Bayro © www.kiek4fun.nl 

Meer Military Boekelo

BOEKELO – Het venijn zat bij Military Boekelo-Enschede weer eens in de staart. De Duitse Sandra Auffahrt kon als laatste starter in de springproef... (13-10-2019)
BOEKELO – Voor de Nederlandse eventingploeg is de Olympische droom vervlogen. Al in de tweede rit van de crosscountry kreeg TeamNL tijdens de... (12-10-2019)
BOEKELO - De dag na de crosscountry van 2018 klonk voor Adrian Ditcham het startsein in zijn rol als nieuwe crossdesigner van Military Boekelo-... (11-10-2019)
BOEKELO – De tweede dag van de dressuur tijdens de Military Boekelo-Enschede heeft vrijdag zoals verwacht weinig veranderd in de top van het... (11-10-2019)
BOEKELO – Nederland moet in de crosscountry van zaterdag en de afsluitende springploeg op zondag een lichte achterstand wegwerken tegen de Belgen om... (10-10-2019)
BOEKELO – Regerend Olympisch kampioen Michael Jung gaat donderdag met FischerRocana FST om 9.30 uur als eerste van start in de 49ste editie van... (09-10-2019)
BOEKELO – Tim Lips schreef zondag net geen geschiedenis. De 33-jarige Brabander kon de boeken ingaan als eerste Nederlander, die erin slaagde de... (14-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips heeft ook na de crosscountry nog alle kans om zich zondag als eerste Nederlander in de 48-jarige geschiedenis van de Military... (13-10-2018)
BOEKELO – Alice Naber-Lozeman hield vrijdag een gemengd gevoel over aan haar dressuurproef met ACSI Peter Patrker NOP op de tweede dag van Military... (12-10-2018)
BOEKELO – Andrew Heffernan begint donderdag als eerste Nederlandse deelnemer aan de dressuur tijdens de 48ste editie van Military Boekelo-Enschede.... (11-10-2018)
BOEKELO – De 48ste editie van de internationale military Boekelo-Enschede wordt de laatste met Sue Benson als parcoursbouwer. De 67-jarige Engelse is... (09-10-2018)
BOEKELO - De overwinning van Tim Price in Military Boekelo-Enschede was er een met een sterk Twents tintje. Zijn tienjarige bruine KWPN-merrie... (09-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips deed zondagmiddag alles wat in zijn vermogen lag om te proberen als eerste Nederlander in de geschiedenis de Military Boekelo-... (08-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips en Alice Naber hebben zondagmiddag een concurrent minder in de jacht op de zege van de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede... (08-10-2017)
BOEKELO – Ook na het tweede onderdeel is de kans niet denkbeeldig dat voor het eerst in de rijke geschiedenis van Military Boekelo-Enschede een... (07-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips bezet na de dressuur met Bayro de tweede plaats in het klassement van Military Boekelo-Enschede. Daarmee gaat de combinatie ook... (07-10-2017)
BOEKELO – Het venijn van de eerste dressuurdag tijdens de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede zat donderdag in de staart. Als laatste van... (06-10-2017)
BOEKELO – De Engelsman Matthew Heath begint donderdagochtend om 09.00 uur met zijn paard Colley Lux als eerste starter aan de dressuur tijdens de... (04-10-2017)
BOEKELO – Military Boekelo-Enschede staat aan de vooravond van een nieuw begin op ‘oale groond’. In het Teesinkbos wordt nog volop gewerkt aan de... (28-09-2017)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft zich voor de vierde keer op rij verzekerd van de nationale titel eventing. De amazone kon al niet meer worden... (09-10-2016)