BRABANDER EERSTE OP EERSTE DAG NA ZEER OVERTUIGENDE DRESSUURPROEF

Tim Lips stelt zijn kandidatuur

BOEKELO – Tim Lips zette vrijdag met een zeer overtuigend optreden in de dressuur zijn streven om als eerste Nederlander de Military Boekelo-Enschede op zijn naam te schrijven, kracht bij. Met een persoonlijke recordscore van slechts 19,20 minuspunt leidt hij na de eerste dag in Boekelo met zijn toppaard Bayro.

Tim Lips was donderdag een van de 38 deelnemers, die in de dressuurpiste in actie kwam. De andere 37 combinaties, waaronder hij zelf met zijn tweede troef Eclips, verschijnen vrijdag in de arena.

In het Teesinkbos begon Lips begon voortreffelijk en de schimmel Bayro toonde zich van zijn beste zijde. Zo kreeg hij van de jury liefst twintig keer het cijfer negen en zelfs driemaal een tien.

Tim Lips na afloop over zijn aansprekende prestatie. "Ik ben ongelooflijk blij met dit persoonlijk record. Er had misschien zelfs nog wel wat meer ingezeten als Bayro de beide changementen goed had gesprongen. Nu was hij een fractie te traag. Ook de galoponderdelen hadden misschien met net iets meer brille gereden kunnen worden. Aan de andere kant was hij mooi stil in de aanleuning en bleef hij uiterst ontspannen. Of ik nu kans heb om de eerste Nederlander ooit te worden die hier de military wint, is een open vraag. De dressuur telt niet meer zo zwaar mee als vroeger in verhouding tot de cross van zaterdag en het springen van de zondag. De bodem is in elk geval perfect en dat Bayro deze wedstrijd aan kan, hebben we vorig jaar al laten zien. Waar het om gaat is dat ik mijn focus behouden en de cross aanvallend blijf rijden. Als ik dat niet doe, loop ik tegen tijdfouten aan en die wil ik vermijden."

Merel Blom zevende
Ook Merel Blom reed, met haar getalenteerde Ceda, een dressuurproef die het aanzien meer dan waard was. Zij staat na de helft van het deelnemersveld op de zevende plaats met minuspunt. Een plek die met een goede cross nog aanzienlijk verbeterd kan worden. Sanne de Jong, die vorig jaar als debutante in Boekelo derde werd in het Nederlands kampioenschap, liep in haar proef tegen een plotsklaps verzet biedende Enjoy aan. Dit werd door de jury zwaar bestraft en daardoor viel zij, ondanks een verder nette en correcte proef, terug naar de voorlopige 28ste klassering met 37,80 minuspunt.

De in Groot-Brittannië wonende Nederlander Philip Heffernan leverde met Castle View Larry een iets tegenvallende prestatie. Zijn score van 39,60 is voorlopig goed voor de dertigste plaats in het tussenklassement. "Het klinkt misschien vreemd, maar mijn paard bleef gedurende de proef wel lekker ontspannen en dat was in het verleden wel anders. Voor mij is dit een wedstrijd waarop ik verder kan bouwen", aldus Heffernan. Ook Jordy Wilken deed een manhaftige poging een nette dressuurproef neer te zetten, maar maakte net te veel fouten om hoog in het tussenklassement te eindigen. Hij staat voorlopig 35ste met een score van 40,70.

De Duitse Julia Krajewski volgt Tim Lips met Samourai du Thot op geringe afstand in het algemeen klassement (22,60), terwijl de Britse Laura Collet met London 52 voorlopig derde staat (23,10).

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Zie verder www.military-boekelo.nl

Foto Tim Lips met Bayro © www.kiek4fun.nl 

Meer Military Boekelo

»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede ligt niet wakker van het besluit van de FEI om het WK eventing van 2026 toe te wijzen aan het... (21-11-2023)
»
BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer prolongeerde zondag in Boekelo haar nationale titel eventing. Met haar tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’,m... (08-10-2023)
»
BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military... (07-10-2023)
»
BOEKELO - Het klassement van Military Boekelo-Enschede zal zaterdag ongetwijfeld nog behoorlijk door elkaar worden geschud als de fraaie en... (06-10-2023)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land,... (05-10-2023)
»
BOEKELO – Alle 112 paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om deel te kunnen nemen aan de 52ste editie... (04-10-2023)
»
BOEKELO - Maar liefst 108 ruiters uit zeventien landen met in totaal 119 paarden hebben zich ingeschreven voor de 52ste editie van de Internationale... (29-09-2023)
»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede mag zich verheugen op een enorme belangstelling van de internationale eventingtop. (28-09-2023)
»
WIERDEN – Jordy Wilken kijkt met een prima gevoel terug op zijn optreden in het Franse Jardy. De eventingruiter uit Lemerveld, wiens paarden na een... (19-07-2023)
»
DEN BOSCH – Een geëmotioneerde Jacob Melissen stond vrijdagavond voorafgaand aan de door Willem Greve gewonnen rubriek over 1,55 meter tijdens The... (11-03-2023)
»
BOEKELO – Twee dagen na haar heftige valpartij op de laatste hindernis van de crosscountry tijdens de Military Boekelo-Enschede, waarbij ze onder... (10-10-2022)
»
BOEKELO – Na een thrillerachtige ontknoping, waarvan het scenario bedacht had kunnen zijn door Alfred Hitchcock, ging de zege in de 51ste editie van... (09-10-2022)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer heeft zich zondagmiddag verzekerd van de nationale titel eventing. De 26-jarige amazone uit Renswoude bleef ondanks... (09-10-2022)
»
BOEKELO - Als Laura Collett zondag in de afsluitende springproef minder dan 3,7 strafpunt oploopt, schrijft de Engelse net als in 2019 de Military... (08-10-2022)
»
BOEKELO - De hindernissen waarmee Adrian Ditcham het Twentse coulisselandschap heeft gedecoreerd voor de 51ste  editie van de Military Boekelo-... (07-10-2022)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle ruiters in actie die deel uitmaken van het team dat behalve om de individuele... (06-10-2022)
»
BOEKELO - Een rondetafelgesprek op vrijdag 7 oktober gaat de aanzet opleveren voor een degelijker structuur van de Nederlandse eventingsport. Dat wil... (04-10-2022)