Tim Lips net voor Alice Lozeman

BOEKELO - De vijf Nederlandse ruiters die op de eerste dag van de Military Boekelo Enschede de dressuurring binnenreden hebben geen grootse indruk achter gelaten. Na 47 van de 94 starters staan Tim Lips en Keyflow er het beste voor op de 22ste plek in het tussenklassement en dat is één plaatsje hoger dan de titelverdedigster van het Nederlands kampioenschap Alice Naber-Lozeman met Coral Estate Harry Belafonte.

De overige Nederlanders - Alice Naber met ACSI Zamzam, Rabo Talententeamlid Jordy Wilken met Burry Spirit en Renske Kroeze met Jane Z - zijn in de staart van het klassement te vinden. 

De toch wat tegenvallende prestatie van Tim Lips en Keyflow is bijzonder jammer, ook omdat deze wedstrijd de laatste is waarin dit paard aan de start komt. Komende maand wordt de schimmel, waarmee Lips in 2013 nog als zevende eindigde op het EK in Malmö en brons won met het Nederlandse team op de WK in Caen 2014, twintig jaar. Volgens de internationale reglementen bereiken paarden daarmee de pensioengerechtigde leeftijd. Dat dit paard in november is geboren houdt verband met het gegeven dat Keyflow in Nieuw Zeeland ter wereld kwam en daar valt het voorjaar in de herfst van het Noordelijk halfrond. 

Na de eerste dag van de Military Boekelo Enschede zijn het de Angelsaksische ruiters die de leiding in handen hebben. De Britse Isabella Innes Ker, ook bekend onder de naam Lady Roxburghe, heeft met Carolyn de leiding in handen. De 22-jarige adellijke dame eindigde dit jaar op het EK voor young riders in het Poolse Strzegom als achtste.

Ker wordt op zeer korte afstand gevolgd door de Australiër Paul Tapner met Bonza King of Rouges. Tapner eindigde in 2014 tijdens de Wereldruiterspelen met Kilronan als veertiende en werd met het Australische team vierde, achter het bronzen Nederlandse team.

Sam Griffiths, ook uit Down Under, staat met Beaurepaire Nemo derde. Deze Australiër greep in Rio met een vierde plek net naast de individuele medailles, maar eindigde met het team wel als derde. Oliver Townend uit Groot-Brittannië staat met Colley SRS vierde. Ker heeft een totaal van 42,00 punten na de dressuur en heeft daarmee al een voorsprong van ruim elf punten op Tim Lips. (Bron Military-Boekelo)

Foto Tim Lips van Jet Bonvanie/Kiek4Fun

Meer Military Boekelo

BOEKELO – Tim Lips schreef zondag net geen geschiedenis. De 33-jarige Brabander kon de boeken ingaan als eerste Nederlander, die erin slaagde de... (14-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips heeft ook na de crosscountry nog alle kans om zich zondag als eerste Nederlander in de 48-jarige geschiedenis van de Military... (13-10-2018)
BOEKELO – Alice Naber-Lozeman hield vrijdag een gemengd gevoel over aan haar dressuurproef met ACSI Peter Patrker NOP op de tweede dag van Military... (12-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips zette vrijdag met een zeer overtuigend optreden in de dressuur zijn streven om als eerste Nederlander de Military Boekelo-Enschede... (11-10-2018)
BOEKELO – Andrew Heffernan begint donderdag als eerste Nederlandse deelnemer aan de dressuur tijdens de 48ste editie van Military Boekelo-Enschede.... (11-10-2018)
BOEKELO – De 48ste editie van de internationale military Boekelo-Enschede wordt de laatste met Sue Benson als parcoursbouwer. De 67-jarige Engelse is... (09-10-2018)
BOEKELO - De overwinning van Tim Price in Military Boekelo-Enschede was er een met een sterk Twents tintje. Zijn tienjarige bruine KWPN-merrie... (09-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips deed zondagmiddag alles wat in zijn vermogen lag om te proberen als eerste Nederlander in de geschiedenis de Military Boekelo-... (08-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips en Alice Naber hebben zondagmiddag een concurrent minder in de jacht op de zege van de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede... (08-10-2017)
BOEKELO – Ook na het tweede onderdeel is de kans niet denkbeeldig dat voor het eerst in de rijke geschiedenis van Military Boekelo-Enschede een... (07-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips bezet na de dressuur met Bayro de tweede plaats in het klassement van Military Boekelo-Enschede. Daarmee gaat de combinatie ook... (07-10-2017)
BOEKELO – Het venijn van de eerste dressuurdag tijdens de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede zat donderdag in de staart. Als laatste van... (06-10-2017)
BOEKELO – De Engelsman Matthew Heath begint donderdagochtend om 09.00 uur met zijn paard Colley Lux als eerste starter aan de dressuur tijdens de... (04-10-2017)
BOEKELO – Military Boekelo-Enschede staat aan de vooravond van een nieuw begin op ‘oale groond’. In het Teesinkbos wordt nog volop gewerkt aan de... (28-09-2017)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft zich voor de vierde keer op rij verzekerd van de nationale titel eventing. De amazone kon al niet meer worden... (09-10-2016)
BOEKELO – Drie deelnemers van de Military Boekelo werden zaterdag per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Ze raakten alle drie gewond... (09-10-2016)
BOEKELO – Het leek er zaterdag lang op dat twee tweevoudig winnaars van Military-Boekelo de slotdag zouden ingaan als de belangrijkste kandidaten... (08-10-2016)
BOEKELO - Ook tijdens de internationale Military Boekelo Enschede werd het ondubbelzinnig duidelijk dat de Nederlandse beoefenaren van deze tak van... (07-10-2016)
BOEKELO – Op de startlijst van de Military Boekelo-Enschede staan na de veterinaire inspectie van woensdag de namen van 94 combinaties uit veertien... (05-10-2016)
BOEKELO - Military Boekelo-Enschede komt volgend jaar were thuis Het evenement dat jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers trekt en een van de grootste... (30-09-2016)