TWEEDE IN BOEKELO ACHTER NIEUW-ZEELANDER TIM PRICE

Tim Lips mist net historische zege

BOEKELO – Tim Lips deed zondagmiddag alles wat in zijn vermogen lag om te proberen als eerste Nederlander in de geschiedenis de Military Boekelo-Enschede op zijn naam te schrijven. Met een fantastische rit op zijn elfjarige schimmelruin Bayro nam de ruiter uit Breda de leiding met alleen nog Nieuw-Zeelander Tim Price (foto onder) te gaan. Die hield echter zijn hoofd koel, waarmee Tim Lips zijn 32ste verjaardag van een dag eerder net niet met een enorm succes kon bekronen. Derde in Boekelo werd de Fransman Alexis Goury met Trompe l’Oeil d’Emery.

Al hele week goed gevoel
Lips werd wel nationaal kampioen en onttroonde na vier jaar Alice Naber-Lozeman, die met ASCI Peter Parker onderweg een balk uit de lepels liet vallen. “Ik heb alles gedaan wat ik kon doen”, vond Tim Lips, jammer dat het net niet gelukt is Boekelo te winnen. Dat zal ik dus minstens nog een keer moeten proberen. Ik had de hele week al een goed gevoel. En Bayro heeft het gewoon geweldig gedaan, hij was absoluut in topvorm. Helaas was een andere Tim beter. Natuurlijk had ik stiekem wel gehoopt dat die een foutje zou maken, maar ik moet hiermee gewoon tevreden zijn. Dit was de wedstrijd waarop ik gehoopt had en ik kan nu nog even blijven oefenen om de volgende keer wel te winnen. Dit smaakt in elk geval naar meer. Kijken of ik nog dichter bij kan komen. Ik heb denk ik wel laten zien dat ik in zo'n topwedstrijd op het podium kan eindigen. En ik denk dat er in Bayro nog heel veel rek zit.”

Tim Lips, die zijn derde nationale titel veroverde, had naar eigen zeggen rustig naar de ontknoping toegeleefd. "Ik heb prima geslapen. Als ik zelf zenuwachtig ga lopen doen, wordt het niet wat. Vannacht kwam ik wel wat moeilijker in slaap, maar dat had meer te maken met de adrenaline van de cross. Tussen de middag heb ik nog wel even lekker een dutje gedaan." 
 
Alice Naber werd uiteindelijk zesde, een evenaring van haar prestatie in 2014, toen ze dezelfde positie bezette. “Als Tim een springfout had gemaakt, had ik misschien wel gebaald, maar hij verdient die titel hier gewoon.” Derde in de eindstand van het NK werd debutante Sanne de Jong met Enjoy, die in het internationale veld als 43ste finishte.

In voetsporen Eddy Stibbe
Tim Lips trad met zijn prestatie in de voetsporen van Eddy Stibbe, die in 1989 met Kilmacthomas tweede werd achter Mark Todd met Pedro the Cruel. Zeven jaar eerder reed ook de Duitser Henk Krüger namens Nederland naar de tweede plek  met Octaaf. Winnares dat jaar was Ginny Strawson. In de voorgaande edities lukte het twee voor Nederland uitkomende combinaties als derde te eindigen. Dat waren Mandy Stibbe-Jeakins met Autumn Heyday in 1991 en een jaar André van Spaendonck met Heerle's Heide. 

De finale van de Nations Cup werd in Boekelo gewonnen door Nieuw-Zeeland, voor Duitsland en Australië.achter de Ieren werd Nederland vijfde. Voor het eerst na negen jaar maakte Tim Lips geen deel uit van de equipe van Oranje. 

UITSLAGEN EN EINDSTANDEN

Meer Military Boekelo

BOEKELO – Tim Lips schreef zondag net geen geschiedenis. De 33-jarige Brabander kon de boeken ingaan als eerste Nederlander, die erin slaagde de... (14-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips heeft ook na de crosscountry nog alle kans om zich zondag als eerste Nederlander in de 48-jarige geschiedenis van de Military... (13-10-2018)
BOEKELO – Alice Naber-Lozeman hield vrijdag een gemengd gevoel over aan haar dressuurproef met ACSI Peter Patrker NOP op de tweede dag van Military... (12-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips zette vrijdag met een zeer overtuigend optreden in de dressuur zijn streven om als eerste Nederlander de Military Boekelo-Enschede... (11-10-2018)
BOEKELO – Andrew Heffernan begint donderdag als eerste Nederlandse deelnemer aan de dressuur tijdens de 48ste editie van Military Boekelo-Enschede.... (11-10-2018)
BOEKELO – De 48ste editie van de internationale military Boekelo-Enschede wordt de laatste met Sue Benson als parcoursbouwer. De 67-jarige Engelse is... (09-10-2018)
BOEKELO - De overwinning van Tim Price in Military Boekelo-Enschede was er een met een sterk Twents tintje. Zijn tienjarige bruine KWPN-merrie... (09-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips en Alice Naber hebben zondagmiddag een concurrent minder in de jacht op de zege van de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede... (08-10-2017)
BOEKELO – Ook na het tweede onderdeel is de kans niet denkbeeldig dat voor het eerst in de rijke geschiedenis van Military Boekelo-Enschede een... (07-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips bezet na de dressuur met Bayro de tweede plaats in het klassement van Military Boekelo-Enschede. Daarmee gaat de combinatie ook... (07-10-2017)
BOEKELO – Het venijn van de eerste dressuurdag tijdens de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede zat donderdag in de staart. Als laatste van... (06-10-2017)
BOEKELO – De Engelsman Matthew Heath begint donderdagochtend om 09.00 uur met zijn paard Colley Lux als eerste starter aan de dressuur tijdens de... (04-10-2017)
BOEKELO – Military Boekelo-Enschede staat aan de vooravond van een nieuw begin op ‘oale groond’. In het Teesinkbos wordt nog volop gewerkt aan de... (28-09-2017)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft zich voor de vierde keer op rij verzekerd van de nationale titel eventing. De amazone kon al niet meer worden... (09-10-2016)
BOEKELO – Drie deelnemers van de Military Boekelo werden zaterdag per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Ze raakten alle drie gewond... (09-10-2016)
BOEKELO – Het leek er zaterdag lang op dat twee tweevoudig winnaars van Military-Boekelo de slotdag zouden ingaan als de belangrijkste kandidaten... (08-10-2016)
BOEKELO - Ook tijdens de internationale Military Boekelo Enschede werd het ondubbelzinnig duidelijk dat de Nederlandse beoefenaren van deze tak van... (07-10-2016)
BOEKELO - De vijf Nederlandse ruiters die op de eerste dag van de Military Boekelo Enschede de dressuurring binnenreden hebben geen grootse indruk... (06-10-2016)
BOEKELO – Op de startlijst van de Military Boekelo-Enschede staan na de veterinaire inspectie van woensdag de namen van 94 combinaties uit veertien... (05-10-2016)
BOEKELO - Military Boekelo-Enschede komt volgend jaar were thuis Het evenement dat jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers trekt en een van de grootste... (30-09-2016)