TWEEDE IN BOEKELO ACHTER NIEUW-ZEELANDER TIM PRICE

Tim Lips mist net historische zege

BOEKELO – Tim Lips deed zondagmiddag alles wat in zijn vermogen lag om te proberen als eerste Nederlander in de geschiedenis de Military Boekelo-Enschede op zijn naam te schrijven. Met een fantastische rit op zijn elfjarige schimmelruin Bayro nam de ruiter uit Breda de leiding met alleen nog Nieuw-Zeelander Tim Price (foto onder) te gaan. Die hield echter zijn hoofd koel, waarmee Tim Lips zijn 32ste verjaardag van een dag eerder net niet met een enorm succes kon bekronen. Derde in Boekelo werd de Fransman Alexis Goury met Trompe l’Oeil d’Emery.

Al hele week goed gevoel
Lips werd wel nationaal kampioen en onttroonde na vier jaar Alice Naber-Lozeman, die met ASCI Peter Parker onderweg een balk uit de lepels liet vallen. “Ik heb alles gedaan wat ik kon doen”, vond Tim Lips, jammer dat het net niet gelukt is Boekelo te winnen. Dat zal ik dus minstens nog een keer moeten proberen. Ik had de hele week al een goed gevoel. En Bayro heeft het gewoon geweldig gedaan, hij was absoluut in topvorm. Helaas was een andere Tim beter. Natuurlijk had ik stiekem wel gehoopt dat die een foutje zou maken, maar ik moet hiermee gewoon tevreden zijn. Dit was de wedstrijd waarop ik gehoopt had en ik kan nu nog even blijven oefenen om de volgende keer wel te winnen. Dit smaakt in elk geval naar meer. Kijken of ik nog dichter bij kan komen. Ik heb denk ik wel laten zien dat ik in zo'n topwedstrijd op het podium kan eindigen. En ik denk dat er in Bayro nog heel veel rek zit.”

Tim Lips, die zijn derde nationale titel veroverde, had naar eigen zeggen rustig naar de ontknoping toegeleefd. "Ik heb prima geslapen. Als ik zelf zenuwachtig ga lopen doen, wordt het niet wat. Vannacht kwam ik wel wat moeilijker in slaap, maar dat had meer te maken met de adrenaline van de cross. Tussen de middag heb ik nog wel even lekker een dutje gedaan." 
 
Alice Naber werd uiteindelijk zesde, een evenaring van haar prestatie in 2014, toen ze dezelfde positie bezette. “Als Tim een springfout had gemaakt, had ik misschien wel gebaald, maar hij verdient die titel hier gewoon.” Derde in de eindstand van het NK werd debutante Sanne de Jong met Enjoy, die in het internationale veld als 43ste finishte.

In voetsporen Eddy Stibbe
Tim Lips trad met zijn prestatie in de voetsporen van Eddy Stibbe, die in 1989 met Kilmacthomas tweede werd achter Mark Todd met Pedro the Cruel. Zeven jaar eerder reed ook de Duitser Henk Krüger namens Nederland naar de tweede plek  met Octaaf. Winnares dat jaar was Ginny Strawson. In de voorgaande edities lukte het twee voor Nederland uitkomende combinaties als derde te eindigen. Dat waren Mandy Stibbe-Jeakins met Autumn Heyday in 1991 en een jaar André van Spaendonck met Heerle's Heide. 

De finale van de Nations Cup werd in Boekelo gewonnen door Nieuw-Zeeland, voor Duitsland en Australië.achter de Ieren werd Nederland vijfde. Voor het eerst na negen jaar maakte Tim Lips geen deel uit van de equipe van Oranje. 

UITSLAGEN EN EINDSTANDEN

Meer Military Boekelo

»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede ligt niet wakker van het besluit van de FEI om het WK eventing van 2026 toe te wijzen aan het... (21-11-2023)
»
BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer prolongeerde zondag in Boekelo haar nationale titel eventing. Met haar tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’,m... (08-10-2023)
»
BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military... (07-10-2023)
»
BOEKELO - Het klassement van Military Boekelo-Enschede zal zaterdag ongetwijfeld nog behoorlijk door elkaar worden geschud als de fraaie en... (06-10-2023)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land,... (05-10-2023)
»
BOEKELO – Alle 112 paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om deel te kunnen nemen aan de 52ste editie... (04-10-2023)
»
BOEKELO - Maar liefst 108 ruiters uit zeventien landen met in totaal 119 paarden hebben zich ingeschreven voor de 52ste editie van de Internationale... (29-09-2023)
»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede mag zich verheugen op een enorme belangstelling van de internationale eventingtop. (28-09-2023)
»
WIERDEN – Jordy Wilken kijkt met een prima gevoel terug op zijn optreden in het Franse Jardy. De eventingruiter uit Lemerveld, wiens paarden na een... (19-07-2023)
»
DEN BOSCH – Een geëmotioneerde Jacob Melissen stond vrijdagavond voorafgaand aan de door Willem Greve gewonnen rubriek over 1,55 meter tijdens The... (11-03-2023)
»
BOEKELO – Twee dagen na haar heftige valpartij op de laatste hindernis van de crosscountry tijdens de Military Boekelo-Enschede, waarbij ze onder... (10-10-2022)
»
BOEKELO – Na een thrillerachtige ontknoping, waarvan het scenario bedacht had kunnen zijn door Alfred Hitchcock, ging de zege in de 51ste editie van... (09-10-2022)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer heeft zich zondagmiddag verzekerd van de nationale titel eventing. De 26-jarige amazone uit Renswoude bleef ondanks... (09-10-2022)
»
BOEKELO - Als Laura Collett zondag in de afsluitende springproef minder dan 3,7 strafpunt oploopt, schrijft de Engelse net als in 2019 de Military... (08-10-2022)
»
BOEKELO - De hindernissen waarmee Adrian Ditcham het Twentse coulisselandschap heeft gedecoreerd voor de 51ste  editie van de Military Boekelo-... (07-10-2022)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle ruiters in actie die deel uitmaken van het team dat behalve om de individuele... (06-10-2022)
»
BOEKELO - Een rondetafelgesprek op vrijdag 7 oktober gaat de aanzet opleveren voor een degelijker structuur van de Nederlandse eventingsport. Dat wil... (04-10-2022)