Oranje gekortwiekt aan de start

BOEKELO - Het contingent Nederlandse deelnemers bij de internationale Military Boekelo-Enschede blijft beperkt tot acht. Dat is een handjevol minder dan waarop bondscoach Martin Lips tot voor kort nog rekende. Maar Raf Koormans, Alice Naber, Elaine Pen, Andrew Heffernan en Althea Bleekman moesten bij de keuzeheer een paard afmelden. "Daar word je niet vrolijk van", aldus Lips. "Het was best even puzzelen wie ik voor het Nederlands team moest kiezen."

Dat werden in volgorde van opkomst Florinoor Hoogland met Captain Henessy, Tim Lips met Concrex Oncarlos, Althea Bleekman met Ziomf en Alice Naber met Peter Parker. Op individuele titel komen daar Merel Blom met Sagnol, Tim Lips met Wadolca, Justin Maarse met Bloomfeld Zamira en Nienke Sminia met Moosroodnoot nog bij.

Ze behoren tot een gezelschap van 104 combinaties, dat donderdag en vrijdag eerst de dressuur afwerkt en na de uithoudingsproef op zaterdag de wedstrijd zondag afsluit met het springen. Dat zijn er drie minder dan oorspronkelijk de bedoeling was. Nieuw-Zeelander Tim Price bood zijn paard Lord of the Owls niet voor de veterinaire inspectie van woensdagmiddag aan en de Russin Elena Bogatikova nam voor haar viervoeter Tihoretsk dezelfde beslissing. De derde afvaller was de Britse Louise Harwood, die haar bruine ruin Jenga terugtrok, nadat ze naar de holding box was verwezen. Daar kwamen ook de Duitse topper Dirk Schrade met Lord Lauries en de Engelse Gemma Tattersall met Chico Bella P aanvankelijk terecht. Zij werden echter bij de herkeuring fit genoeg verklaard om te mogen starten.

Op de foto Tim Lips met Concrex Oncarlos tijdens de keuring.

Meer Military Boekelo

BOEKELO – Tim Lips schreef zondag net geen geschiedenis. De 33-jarige Brabander kon de boeken ingaan als eerste Nederlander, die erin slaagde de... (14-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips heeft ook na de crosscountry nog alle kans om zich zondag als eerste Nederlander in de 48-jarige geschiedenis van de Military... (13-10-2018)
BOEKELO – Alice Naber-Lozeman hield vrijdag een gemengd gevoel over aan haar dressuurproef met ACSI Peter Patrker NOP op de tweede dag van Military... (12-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips zette vrijdag met een zeer overtuigend optreden in de dressuur zijn streven om als eerste Nederlander de Military Boekelo-Enschede... (11-10-2018)
BOEKELO – Andrew Heffernan begint donderdag als eerste Nederlandse deelnemer aan de dressuur tijdens de 48ste editie van Military Boekelo-Enschede.... (11-10-2018)
BOEKELO – De 48ste editie van de internationale military Boekelo-Enschede wordt de laatste met Sue Benson als parcoursbouwer. De 67-jarige Engelse is... (09-10-2018)
BOEKELO - De overwinning van Tim Price in Military Boekelo-Enschede was er een met een sterk Twents tintje. Zijn tienjarige bruine KWPN-merrie... (09-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips deed zondagmiddag alles wat in zijn vermogen lag om te proberen als eerste Nederlander in de geschiedenis de Military Boekelo-... (08-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips en Alice Naber hebben zondagmiddag een concurrent minder in de jacht op de zege van de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede... (08-10-2017)
BOEKELO – Ook na het tweede onderdeel is de kans niet denkbeeldig dat voor het eerst in de rijke geschiedenis van Military Boekelo-Enschede een... (07-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips bezet na de dressuur met Bayro de tweede plaats in het klassement van Military Boekelo-Enschede. Daarmee gaat de combinatie ook... (07-10-2017)
BOEKELO – Het venijn van de eerste dressuurdag tijdens de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede zat donderdag in de staart. Als laatste van... (06-10-2017)
BOEKELO – De Engelsman Matthew Heath begint donderdagochtend om 09.00 uur met zijn paard Colley Lux als eerste starter aan de dressuur tijdens de... (04-10-2017)
BOEKELO – Military Boekelo-Enschede staat aan de vooravond van een nieuw begin op ‘oale groond’. In het Teesinkbos wordt nog volop gewerkt aan de... (28-09-2017)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft zich voor de vierde keer op rij verzekerd van de nationale titel eventing. De amazone kon al niet meer worden... (09-10-2016)
BOEKELO – Drie deelnemers van de Military Boekelo werden zaterdag per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Ze raakten alle drie gewond... (09-10-2016)
BOEKELO – Het leek er zaterdag lang op dat twee tweevoudig winnaars van Military-Boekelo de slotdag zouden ingaan als de belangrijkste kandidaten... (08-10-2016)
BOEKELO - Ook tijdens de internationale Military Boekelo Enschede werd het ondubbelzinnig duidelijk dat de Nederlandse beoefenaren van deze tak van... (07-10-2016)
BOEKELO - De vijf Nederlandse ruiters die op de eerste dag van de Military Boekelo Enschede de dressuurring binnenreden hebben geen grootse indruk... (06-10-2016)
BOEKELO – Op de startlijst van de Military Boekelo-Enschede staan na de veterinaire inspectie van woensdag de namen van 94 combinaties uit veertien... (05-10-2016)