Michael Jung weer van de partij

BOEKELO - De topruiters en hun paarden staan te trappelen om van start te gaan tijdens alweer de 43ste editie van Military Boekelo-Enschede, die van 10 tot en met 13 oktober wordt gehouden. Veel topruiters, zoals Olympisch, wereld- en Europees kampioen Michael Jung zullen dit jaar strijden om de overwinning. Vier ruiters maken kans om als eerste voor de derde keer deze wedstrijd te winnen. 

Buiten de sportieve competitie om zijn enkele nieuwe programmaonderdelen toegevoegd aan deze editie van Military Boekelo-Enschede zoals de KWPN Eventinghorse Sale en de nieuwe happening de Military Classic Night-Fair.

Topsport staat dit jaar echter extra centraal. “Dat vier ruiters al twee keer eerder Boekelo hebben gewonnen, zorgt natuurlijk voor extra spanning. Ze zullen ongetwijfeld de strijd met elkaar voeren om de derde keer de beste te zijn”, aldus voorzitter Robert Zandstra van Military Boekelo - Enschede.

Mark Todd won in 1989 en 1998, William Fox-Pitt was de beste in 2003 en 2005 en Blyth Tait ging er in 1995 en in 1997 met de hoofdprijs vandoor. Andreas Dibowski is, met zeges in 2000 en 2011 de meest recente winnaar van de vier. In de historie van de Military is het nog nooit voorgekomen dat een ruiter drie keer de overwinning in de wacht sleepte.

Veiling talentvolle topsportpaarden
Dit jaar wordt in samenwerking met KWPN op vrijdag 11 oktober een veiling gehouden van jonge eventingpaarden. Zandstra: “Op het hoofdterrein wordt een arena gecreëerd waar zestien kwaliteitsvolle vier- en vijfjarige eventingpaarden worden geveild.” Jan Greve en de internationale eventingamazones Judy Bradwell en Karen O’Connor hebben de selectie gedaan tijdens de aanlegtest voor vierjarige eventingpaarden en de VSN-cup voor vijfjarige eventingpaarden op de KWPN Paardendagen.

Classic Night-Fair
De Herfst-Fair van Military Boekelo - Enschede is al jaren een begrip. Met meer dan honderd standhouders is het de grootste Herfst-Fair van Nederland. Om de bezoekers al helemaal in het Military-gevoel te brengen wordt woensdagavond 9 oktober tussen 19.00 uur en 23.00 uur voor het eerst de Classic Night-Fair gehouden. Onder het genot van een vers getapt bokbiertje, heerlijke proeverijen, knapperende vuurkorven en live muziek van het Nederlands Symfonieorkest kunnen bezoekers genieten van shows, presentaties en demonstraties.

Een all-inclusive arrangement voor de Military Classic Night-Fair bedraagt slechts € 25,- per persoon en zijn aan de kassa te koop of vooraf via de website.

Tijdens 43ste editie van het evenement rijden de deelnemers op zaterdag het zes kilometer lange parcours van de crosscountry, ook nu ontworpen door Olympisch parcoursbouwer Sue Benson. De voornaamste redenen voor ruiters om naar Boekelo af te reizen zijn; het technisch hoogstaande parcours, de oer-Twentse gezellige en informele sfeer en de tienduizenden toeschouwers langs het traject van de crosscountry.

Op 55 hectare Twents landschap vinden topsport, business en lifestyle & fashion elkaar. Military Boekelo - Enschede is tevens het grootste business relatie-evenement van Nederland met ieder jaar meer dan 20.000 zakelijke genodigden. In de week voorafgaand is de Business Week van de Military met ongeveer 4.000 congresgangers en een dertigtal bijeenkomsten en symposia hét congrescentrum van Oost Nederland.
 
Zie ook www.military-boekelo.nl 

Foto: De Military Boekelo-Enschede werd vorig jaar gewonnen door Andrew Nicholson.

Meer Military Boekelo

»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede ligt niet wakker van het besluit van de FEI om het WK eventing van 2026 toe te wijzen aan het... (21-11-2023)
»
BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer prolongeerde zondag in Boekelo haar nationale titel eventing. Met haar tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’,m... (08-10-2023)
»
BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military... (07-10-2023)
»
BOEKELO - Het klassement van Military Boekelo-Enschede zal zaterdag ongetwijfeld nog behoorlijk door elkaar worden geschud als de fraaie en... (06-10-2023)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land,... (05-10-2023)
»
BOEKELO – Alle 112 paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om deel te kunnen nemen aan de 52ste editie... (04-10-2023)
»
BOEKELO - Maar liefst 108 ruiters uit zeventien landen met in totaal 119 paarden hebben zich ingeschreven voor de 52ste editie van de Internationale... (29-09-2023)
»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede mag zich verheugen op een enorme belangstelling van de internationale eventingtop. (28-09-2023)
»
WIERDEN – Jordy Wilken kijkt met een prima gevoel terug op zijn optreden in het Franse Jardy. De eventingruiter uit Lemerveld, wiens paarden na een... (19-07-2023)
»
DEN BOSCH – Een geëmotioneerde Jacob Melissen stond vrijdagavond voorafgaand aan de door Willem Greve gewonnen rubriek over 1,55 meter tijdens The... (11-03-2023)
»
BOEKELO – Twee dagen na haar heftige valpartij op de laatste hindernis van de crosscountry tijdens de Military Boekelo-Enschede, waarbij ze onder... (10-10-2022)
»
BOEKELO – Na een thrillerachtige ontknoping, waarvan het scenario bedacht had kunnen zijn door Alfred Hitchcock, ging de zege in de 51ste editie van... (09-10-2022)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer heeft zich zondagmiddag verzekerd van de nationale titel eventing. De 26-jarige amazone uit Renswoude bleef ondanks... (09-10-2022)
»
BOEKELO - Als Laura Collett zondag in de afsluitende springproef minder dan 3,7 strafpunt oploopt, schrijft de Engelse net als in 2019 de Military... (08-10-2022)
»
BOEKELO - De hindernissen waarmee Adrian Ditcham het Twentse coulisselandschap heeft gedecoreerd voor de 51ste  editie van de Military Boekelo-... (07-10-2022)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle ruiters in actie die deel uitmaken van het team dat behalve om de individuele... (06-10-2022)
»
BOEKELO - Een rondetafelgesprek op vrijdag 7 oktober gaat de aanzet opleveren voor een degelijker structuur van de Nederlandse eventingsport. Dat wil... (04-10-2022)