Lizzie Brown sluit in stijl af

BOEKELO - Lizzie Brown sloot zondag de 43ste editie van Military
Boekelo-Enschede in stijl af. Met haar geweldig springende Henton Attorney General was ze al twee sprongen voor de finish zeker van de zege. Dat ze op de laatste hindernis nog een balk liet vallen, was hooguit een klein smetje op een voor haar vorstelijk verlopen evenement. Peter Thomsen rukte met Horseware's Barny op de slotdag nog op naar de tweede plek, Mark Todd completeerde het succes van Nieuw-Zeeland door van de achtste positie op te schuiven naar de derde.

De achtervolgers van Lizzie Brown husselden het klassement zondag nog behoorlijk door elkaar. De nummers twee en drie, Michael Jung met Fischer Rocana FST en Ingrid Klimke met Hale Bob 3, duikelden door drie springfouten naar de plekken acht en negen in de eindstand. Het maakte de weg vrij voor de nummers zeven tot en met negen om op te rukken naar de posities achter de Nieuw-Zeelandse. Het drietal liet alle balken liggen. Kenki Sato met Chippie, Mark Todd met Leonidas II en Peter Thomsen met Horseware’s Barny schoven dankzij een vlekkeloze rit allemaal vijf plekken op.

Maar ze waren niet opgewassen tegen de pas 25-jarige Lizzie Brown, die met de prima springer Henton Attorney General vooraf al geen vrees kende. Brown leek geen last van zenuwen te hebben. Al voor de voorlaatste hindernis was ze met haar dertienjarige vosruin (v. Anamour) zeker van de overwinning. Dat ze in de euforie op het laatst nog een springfout beging, kan haar niet meer deren. Buiten de ring viel ze dolgelukkig in de armen van de legendes Blyth Tait en Mark Todd, beiden goed voor twee zeges in Boekelo, en haar trainer Eric Duvander.

Zowel in het landenklassement als in de strijd om de nationale titel was de spanning in feite al na de veterinaire keuring geweken. Duitsland won bij de teams, voor Engeland, Ierland en Frankrijk. De Engelsen waren de beste in de World Series, een klassement over zeven wedstrijden waarvan ’Boekelo‘ de afsluiting vormde.

Alice Naber was zeer tevreden over Peter Parker die normaliter op een springconcours nog wel eens slordig wil zijn. Hij is echt volwassen geworden”, loofde ze haar elfjarige Ierse bruine ruin (v. I am Supposin). “Hij deed zo zijn best dat hij die springfoutjes eigenlijk niet verdiende. Volgens mij raakte hij die balken ook maar licht aan. Normaal wil hij in de twee- en driesprong nog wel eens de mist ingaan, maar ook dat ging vandaag geweldig.”

Emotioneel mocht ze later voor de derde keer de Oranje sjerp als nationaal kampioen in ontvangst nemen. Eerder viel haar die eer al in 2004 en 2008 ten deel. Met haar puntentotaal van 57,20 zakte ze weliswaar van de elfde naar de dertiende positie, maar ook dat was een resultaat dat er zijn mocht. Haar enige twee overgebleven 'concurrenten' Merel Blom met Sagnol (54ste met 93,00) en Nynke Sminia met Moosroodnoot (63ste met 135,80) moesten diep voor haar buigen.

EINDSTAND INDIVIDUEEL

UITSLAG NATIONS CUP

Op de foto Lizzie Brown (rechts) samen met twee grootheden uit de militarysport, haar landgenoten Blyth Tait (links) en Mark Todd die beiden twee keer de zege pakten in Boekelo.

Meer Military Boekelo

BOEKELO - De overwinning van Tim Price in Military Boekelo-Enschede was er een met een sterk Twents tintje. Zijn tienjarige bruine KWPN-merrie... (09-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips deed zondagmiddag alles wat in zijn vermogen lag om te proberen als eerste Nederlander in de geschiedenis de Military Boekelo-... (08-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips en Alice Naber hebben zondagmiddag een concurrent minder in de jacht op de zege van de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede... (08-10-2017)
BOEKELO – Ook na het tweede onderdeel is de kans niet denkbeeldig dat voor het eerst in de rijke geschiedenis van Military Boekelo-Enschede een... (07-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips bezet na de dressuur met Bayro de tweede plaats in het klassement van Military Boekelo-Enschede. Daarmee gaat de combinatie ook... (07-10-2017)
BOEKELO – Het venijn van de eerste dressuurdag tijdens de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede zat donderdag in de staart. Als laatste van... (06-10-2017)
BOEKELO – De Engelsman Matthew Heath begint donderdagochtend om 09.00 uur met zijn paard Colley Lux als eerste starter aan de dressuur tijdens de... (04-10-2017)
BOEKELO – Military Boekelo-Enschede staat aan de vooravond van een nieuw begin op ‘oale groond’. In het Teesinkbos wordt nog volop gewerkt aan de... (28-09-2017)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft zich voor de vierde keer op rij verzekerd van de nationale titel eventing. De amazone kon al niet meer worden... (09-10-2016)
BOEKELO – Drie deelnemers van de Military Boekelo werden zaterdag per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Ze raakten alle drie gewond... (09-10-2016)
BOEKELO – Het leek er zaterdag lang op dat twee tweevoudig winnaars van Military-Boekelo de slotdag zouden ingaan als de belangrijkste kandidaten... (08-10-2016)
BOEKELO - Ook tijdens de internationale Military Boekelo Enschede werd het ondubbelzinnig duidelijk dat de Nederlandse beoefenaren van deze tak van... (07-10-2016)
BOEKELO - De vijf Nederlandse ruiters die op de eerste dag van de Military Boekelo Enschede de dressuurring binnenreden hebben geen grootse indruk... (06-10-2016)
BOEKELO – Op de startlijst van de Military Boekelo-Enschede staan na de veterinaire inspectie van woensdag de namen van 94 combinaties uit veertien... (05-10-2016)
BOEKELO - Military Boekelo-Enschede komt volgend jaar were thuis Het evenement dat jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers trekt en een van de grootste... (30-09-2016)
USSELO –René Mosman is woensdag plotseling overleden. De vier dagen eerder 63 jaar geworden Enschedeër volgde in 1996 Gerhard Schoonhagen op als... (19-05-2016)
BOEKELO - De Australiër Christopher Burton heeft na de crossecountry de leiding in handen van de 45ste editie van Military Boekelo-Enschede met zijn... (10-10-2015)
BOEKELO - Andrew Heffernan is de beste Nederlander na de eerste dag van Military Boekelo-Enschede. Heffernan bezet met zijn paard Millthyme Corolla... (08-10-2015)
BOEKELO - De zes Nederlandse paarden, die uitkomen in de 45ste editie van Military Boekelo-Enschede hebben de veterinaire keuring van woensdag met... (08-10-2015)
BOEKELO – Circa 120 combinaties uit achttien landen sieren vooralsnog de deelnemerslijst van de Military Boekelo-Enschede, die vanaf donderdag 8 tot... (01-10-2015)