AMAZONE NA ONVERWACHTE GALOP PETER PARKER ELFDE IN DRESSUUR

Gemengd gevoel bij Alice Naber

BOEKELO – Alice Naber-Lozeman hield vrijdag een gemengd gevoel over aan haar dressuurproef met ACSI Peter Patrker NOP op de tweede dag van Military Boekelo-Enschede.

Een onregelmatigheid in de middendraf voorkwam dat de combinatie al na het eerste onderdeel stevig in de top tien mocht worden genoteerd. Met een score van 26,70 minuspunt bleef ze daar nu als elfde in het veld van 77 deelnemers net buiten. “Als ik zondag nog op dit puntentotaal sta, ben ik hartstikke blij”, liet ze na afloop van haar optreden weten. “Maar over vandaag ben ik eerlijk gezegd niet zo tevreden. Peter Parker begon bij het uitstrekken opeens galopperen. Dat heeft hij nog nooit eerder gedaan. Verder liep hij mooi ontspannen. Heel jammer.”

Ze had vooraf haar zinnen gezet op een nieuw persoonlijk record in de dressuur, maar dat zat er door de onverwachte misstap van Peter Parker niet in. “En daar baal ik wel een beetje van.” Alice Naber is nog altijd even ambitieus als bij haar debuut, ondertussen enkele tientallen jaren geleden. “Als ik het niet meer leuk zou vinden, deed ik niet meer mee. Want het kost erg veel energie, voor de hele familie. Eventing is echt een sport voor families, dat zie je ook aan bijvoorbeeld Tim Lips. Toen mijn vader Gerrit hier nog meedeed trainde ik hier al met mijn pony bij Ferdinand en Johanna Smelt. Ik vind het nog steeds heel leuk. Het is toch een heel mooi spelletje, zo’n triatlon voor paarden. En met dit weer is het hier natuurlijk helemaal goed toeven.”

Uiteenlopende waarderingen
De veelvoudig nationaal kampioene verbaasde zich na afloop wel enigszins over de uiteenlopende waarderingen bij de drie juryleden. Waar landgenote Ciska van Meggelen haar op de vierde plek noteerde, moest ze bij de Engelse Anne-Marie Taylor tevreden zijn met de veertiende positie en schatte de Fin Seppo Laine haar zelfs slechts als 21ste in.

Alice Naber rekent zaterdag op een lastige crosscountry. “Peter Parker heeft die hier nu vijf keer in de omgekeerde richting gelopen. Natuurlijk weet hij morgen wel welke kant hij op moet. Maar veel is toch ook voor hem weer nieuw. Dat is trouwens elk jaar wel zo, want elke keer staan er wel weer aardig wat andere hindernissen dan het jaar ervoor. Vooral aan het eind zitten er toch een paar moeilijke springen bij.”

Ook de individueel rijdende Merel Blom zorgde voor een lichtpuntje. Zij stuurde The Quizmaster zeer gedurfd rond, waardoor er een zeer expressief beeld ontstond. Maar uit het rijden met lef ontstond ook dat kleine foutje in het drafappuyement naar links. Even sprong The Quizmaster aan in galop en ook haar kostte dat de punten, waardoor zij nu op een voorlopige negentiende individuele plek staat met volop uitzicht op een hoge klassering en als derde in de tussenstand van het NK.

De rest van de Nederlandse ruiters stelde teleur. Laura Hoogeveen met Quibus, het derde lid van het Oranje kwartet, is slechts 54ste plek in de tussenstand en het vierde teamlid Andrew Heffernan met Castle View Larry 67ste. Tim Lips die als individuele ruiter ook aan de start komt met Eclips, stelde met dit paard in de dressuurwedstrijd met een 58ste klassering eveneens teleur. Eclips zag in één van de hoeken van de dressuurbaan schijnbaar spoken, waardoor hij daar vele punten liet liggen.Tim Lips is ook na de tweede dag nog wel steeds de onbedreigde leider in het klassement. Zijn positie kwam vrijdag geen moment in gevaar. Ook de nummers twee en drie, de Duitse Julia Krajewski en de Engelse Laura Collet, verloren als nummers twee en drie geen terrein.

In de landenwedstrijd,waarin negen landen van start gingen, staat Duitsland aan de leiding met 80 punten, gevolgd door Groot-Brittannië met 80,70 en Nederland met 82,10. Zaterdag staat vanaf 10.30 uur de selectieve crosscountry op de agenda, het afsluitende springen is zondag.

STAND NA DRESSUUR

Stand Nederlands kampioenschap
1) Tim Lips - Bayro - 19,20
2) Alice Naber-Lozeman - ACSI Peter Parker NOP 26,70
3) Merel Blom - The Quizmaster - 29,00
4) Merel Blom - Ceda - 30,50
5) Laura Hoogeveen - Quibus - 36,20

Meer Military Boekelo

BOEKELO – Het venijn zat bij Military Boekelo-Enschede weer eens in de staart. De Duitse Sandra Auffahrt kon als laatste starter in de springproef... (13-10-2019)
BOEKELO – Voor de Nederlandse eventingploeg is de Olympische droom vervlogen. Al in de tweede rit van de crosscountry kreeg TeamNL tijdens de... (12-10-2019)
BOEKELO - De dag na de crosscountry van 2018 klonk voor Adrian Ditcham het startsein in zijn rol als nieuwe crossdesigner van Military Boekelo-... (11-10-2019)
BOEKELO – De tweede dag van de dressuur tijdens de Military Boekelo-Enschede heeft vrijdag zoals verwacht weinig veranderd in de top van het... (11-10-2019)
BOEKELO – Nederland moet in de crosscountry van zaterdag en de afsluitende springploeg op zondag een lichte achterstand wegwerken tegen de Belgen om... (10-10-2019)
BOEKELO – Regerend Olympisch kampioen Michael Jung gaat donderdag met FischerRocana FST om 9.30 uur als eerste van start in de 49ste editie van... (09-10-2019)
BOEKELO – Tim Lips schreef zondag net geen geschiedenis. De 33-jarige Brabander kon de boeken ingaan als eerste Nederlander, die erin slaagde de... (14-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips heeft ook na de crosscountry nog alle kans om zich zondag als eerste Nederlander in de 48-jarige geschiedenis van de Military... (13-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips zette vrijdag met een zeer overtuigend optreden in de dressuur zijn streven om als eerste Nederlander de Military Boekelo-Enschede... (11-10-2018)
BOEKELO – Andrew Heffernan begint donderdag als eerste Nederlandse deelnemer aan de dressuur tijdens de 48ste editie van Military Boekelo-Enschede.... (11-10-2018)
BOEKELO – De 48ste editie van de internationale military Boekelo-Enschede wordt de laatste met Sue Benson als parcoursbouwer. De 67-jarige Engelse is... (09-10-2018)
BOEKELO - De overwinning van Tim Price in Military Boekelo-Enschede was er een met een sterk Twents tintje. Zijn tienjarige bruine KWPN-merrie... (09-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips deed zondagmiddag alles wat in zijn vermogen lag om te proberen als eerste Nederlander in de geschiedenis de Military Boekelo-... (08-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips en Alice Naber hebben zondagmiddag een concurrent minder in de jacht op de zege van de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede... (08-10-2017)
BOEKELO – Ook na het tweede onderdeel is de kans niet denkbeeldig dat voor het eerst in de rijke geschiedenis van Military Boekelo-Enschede een... (07-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips bezet na de dressuur met Bayro de tweede plaats in het klassement van Military Boekelo-Enschede. Daarmee gaat de combinatie ook... (07-10-2017)
BOEKELO – Het venijn van de eerste dressuurdag tijdens de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede zat donderdag in de staart. Als laatste van... (06-10-2017)
BOEKELO – De Engelsman Matthew Heath begint donderdagochtend om 09.00 uur met zijn paard Colley Lux als eerste starter aan de dressuur tijdens de... (04-10-2017)
BOEKELO – Military Boekelo-Enschede staat aan de vooravond van een nieuw begin op ‘oale groond’. In het Teesinkbos wordt nog volop gewerkt aan de... (28-09-2017)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft zich voor de vierde keer op rij verzekerd van de nationale titel eventing. De amazone kon al niet meer worden... (09-10-2016)