MILITARY BOEKELO-ENSCHEDE TERUG IN TEESINKBOS

Een nieuw begin op ‘oale groond'

BOEKELO – Military Boekelo-Enschede staat aan de vooravond van een nieuw begin op ‘oale groond’. In het Teesinkbos wordt nog volop gewerkt aan de accommodatie, die volgende week gereed moet zijn om de internationale eventingtop te ontvangen. De plek waar het evenement begon, vormt na tientallen jaren weer het epicentrum van de Twentse military.

“Je kunt het bekijken als een gedwongen verhuizing in verband met de aanleg van de N18, wij zien het liever als het begin van een nieuwe toekomst”, sprak voorzitter Robert Zandstra woensdag tijdens de presentatie voor pers en sponsoren. De accommodatie, die een halfjaar geleden nog terug deed denken aan een Engels landgoed in de jaren vijftig van de vorige eeuw, is in recordtijd omgetoverd tot een moderne hippische arena. Compleet met all weatherbodem van de firma Achterberg, volgens Zandstra ‘de Rolls Royce’ onder de paardensportpistes.

Met dank aan de nieuwe Amsterdamse eigenaar Max Trenning van het complex van het voormalige kinderdagverblijf Jarabee, dat zes jaar lang onbewoond was, vestigt de organisatie van de military daar haar burelen en dienen de gebouwen vanaf dit jaar onder meer als onderdak voor de grooms van de internationale ruiters.

“Op het oude terrein hadden we in totaal 14,5 hectare ruimte, hier aan het hoofdterrein grenzend alles bij elkaar 23”, meldt Zandstra. “We gaan er hier dus in veel opzichten op vooruit. Want we kunnen ook nog eens al onze diensten hier vast onderbrengen en zijn niet langer aangewezen op tijdelijke voorzieningen.”

Stallencomplex
Het stallencomplex bevindt zich op de plek, waar ooit oud-voorzitter Joop Melching zijn thuishaven had en later Daphna Denneboom haar dressuurstal bestierde. Voor de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede werden vooralsnog 104 combinaties ingeschreven. In Boekelo wordt ook de finale van de strijd om de Nations Cup Eventing verreden, waarin Groot Brittannië (met 590 punten) en Duitsland (580) een nek-aan-gevecht strijden. Achter Frankrijk (335) staat Nederland vierde (280).

Van de 28 hindernissen zijn er negen, mede door de verhuizing, geheel nieuw. Diverse andere zijn als ‘portables’ nu op een andere plek dan vorig jaar te vinden. Vier deelnemers proberen de klassieker voor de derde keer op hun naam te schrijven. Dat zijn de Duitse amazone Julia Mestern en haar landgenoot Andreas Dibowski en de Nieuw-Zeelanders Blyth Tait en ‘Sir’ Mark Todd. Koninklijke deelname is er ook weer eens. Prinses Zara Tindall, dochter van prinses Anne en haar ex-echtgenoot Mark Phillips en kleindochter van Queen Elizabeth, maakt niet voor het eerst haar opwachting in Boekelo. In 2006 werd ze wereldkampioene.

Bij de foto’s:
Boven: De genodigden nemen een kijkje bij het nieuwe stallencomplex van Military Boekelo-Enschede.
Midden: Robert Zandstra overhandigt namens de Ronde Tafel een cheque van 6000 euro aan José Letsch van de Stichting Parapaard, die ervoor ijvert dat het paardrijden voor gehandicapte kinderen vanuit het ‘ziekenfondspakket’ betaald wordt.
Onder: Parcours verkennen vanaf het nieuwe onderkomen van de Stichting Military Boekelo aan de Landsteinerlaan in Boekelo.


 

Meer Military Boekelo

BOEKELO – Tim Lips schreef zondag net geen geschiedenis. De 33-jarige Brabander kon de boeken ingaan als eerste Nederlander, die erin slaagde de... (14-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips heeft ook na de crosscountry nog alle kans om zich zondag als eerste Nederlander in de 48-jarige geschiedenis van de Military... (13-10-2018)
BOEKELO – Alice Naber-Lozeman hield vrijdag een gemengd gevoel over aan haar dressuurproef met ACSI Peter Patrker NOP op de tweede dag van Military... (12-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips zette vrijdag met een zeer overtuigend optreden in de dressuur zijn streven om als eerste Nederlander de Military Boekelo-Enschede... (11-10-2018)
BOEKELO – Andrew Heffernan begint donderdag als eerste Nederlandse deelnemer aan de dressuur tijdens de 48ste editie van Military Boekelo-Enschede.... (11-10-2018)
BOEKELO – De 48ste editie van de internationale military Boekelo-Enschede wordt de laatste met Sue Benson als parcoursbouwer. De 67-jarige Engelse is... (09-10-2018)
BOEKELO - De overwinning van Tim Price in Military Boekelo-Enschede was er een met een sterk Twents tintje. Zijn tienjarige bruine KWPN-merrie... (09-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips deed zondagmiddag alles wat in zijn vermogen lag om te proberen als eerste Nederlander in de geschiedenis de Military Boekelo-... (08-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips en Alice Naber hebben zondagmiddag een concurrent minder in de jacht op de zege van de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede... (08-10-2017)
BOEKELO – Ook na het tweede onderdeel is de kans niet denkbeeldig dat voor het eerst in de rijke geschiedenis van Military Boekelo-Enschede een... (07-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips bezet na de dressuur met Bayro de tweede plaats in het klassement van Military Boekelo-Enschede. Daarmee gaat de combinatie ook... (07-10-2017)
BOEKELO – Het venijn van de eerste dressuurdag tijdens de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede zat donderdag in de staart. Als laatste van... (06-10-2017)
BOEKELO – De Engelsman Matthew Heath begint donderdagochtend om 09.00 uur met zijn paard Colley Lux als eerste starter aan de dressuur tijdens de... (04-10-2017)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft zich voor de vierde keer op rij verzekerd van de nationale titel eventing. De amazone kon al niet meer worden... (09-10-2016)
BOEKELO – Drie deelnemers van de Military Boekelo werden zaterdag per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Ze raakten alle drie gewond... (09-10-2016)
BOEKELO – Het leek er zaterdag lang op dat twee tweevoudig winnaars van Military-Boekelo de slotdag zouden ingaan als de belangrijkste kandidaten... (08-10-2016)
BOEKELO - Ook tijdens de internationale Military Boekelo Enschede werd het ondubbelzinnig duidelijk dat de Nederlandse beoefenaren van deze tak van... (07-10-2016)
BOEKELO - De vijf Nederlandse ruiters die op de eerste dag van de Military Boekelo Enschede de dressuurring binnenreden hebben geen grootse indruk... (06-10-2016)
BOEKELO – Op de startlijst van de Military Boekelo-Enschede staan na de veterinaire inspectie van woensdag de namen van 94 combinaties uit veertien... (05-10-2016)
BOEKELO - Military Boekelo-Enschede komt volgend jaar were thuis Het evenement dat jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers trekt en een van de grootste... (30-09-2016)