MILITARY BOEKELO-ENSCHEDE TERUG IN TEESINKBOS

Een nieuw begin op ‘oale groond'

BOEKELO – Military Boekelo-Enschede staat aan de vooravond van een nieuw begin op ‘oale groond’. In het Teesinkbos wordt nog volop gewerkt aan de accommodatie, die volgende week gereed moet zijn om de internationale eventingtop te ontvangen. De plek waar het evenement begon, vormt na tientallen jaren weer het epicentrum van de Twentse military.

“Je kunt het bekijken als een gedwongen verhuizing in verband met de aanleg van de N18, wij zien het liever als het begin van een nieuwe toekomst”, sprak voorzitter Robert Zandstra woensdag tijdens de presentatie voor pers en sponsoren. De accommodatie, die een halfjaar geleden nog terug deed denken aan een Engels landgoed in de jaren vijftig van de vorige eeuw, is in recordtijd omgetoverd tot een moderne hippische arena. Compleet met all weatherbodem van de firma Achterberg, volgens Zandstra ‘de Rolls Royce’ onder de paardensportpistes.

Met dank aan de nieuwe Amsterdamse eigenaar Max Trenning van het complex van het voormalige kinderdagverblijf Jarabee, dat zes jaar lang onbewoond was, vestigt de organisatie van de military daar haar burelen en dienen de gebouwen vanaf dit jaar onder meer als onderdak voor de grooms van de internationale ruiters.

“Op het oude terrein hadden we in totaal 14,5 hectare ruimte, hier aan het hoofdterrein grenzend alles bij elkaar 23”, meldt Zandstra. “We gaan er hier dus in veel opzichten op vooruit. Want we kunnen ook nog eens al onze diensten hier vast onderbrengen en zijn niet langer aangewezen op tijdelijke voorzieningen.”

Stallencomplex
Het stallencomplex bevindt zich op de plek, waar ooit oud-voorzitter Joop Melching zijn thuishaven had en later Daphna Denneboom haar dressuurstal bestierde. Voor de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede werden vooralsnog 104 combinaties ingeschreven. In Boekelo wordt ook de finale van de strijd om de Nations Cup Eventing verreden, waarin Groot Brittannië (met 590 punten) en Duitsland (580) een nek-aan-gevecht strijden. Achter Frankrijk (335) staat Nederland vierde (280).

Van de 28 hindernissen zijn er negen, mede door de verhuizing, geheel nieuw. Diverse andere zijn als ‘portables’ nu op een andere plek dan vorig jaar te vinden. Vier deelnemers proberen de klassieker voor de derde keer op hun naam te schrijven. Dat zijn de Duitse amazone Julia Mestern en haar landgenoot Andreas Dibowski en de Nieuw-Zeelanders Blyth Tait en ‘Sir’ Mark Todd. Koninklijke deelname is er ook weer eens. Prinses Zara Tindall, dochter van prinses Anne en haar ex-echtgenoot Mark Phillips en kleindochter van Queen Elizabeth, maakt niet voor het eerst haar opwachting in Boekelo. In 2006 werd ze wereldkampioene.

Bij de foto’s:
Boven: De genodigden nemen een kijkje bij het nieuwe stallencomplex van Military Boekelo-Enschede.
Midden: Robert Zandstra overhandigt namens de Ronde Tafel een cheque van 6000 euro aan José Letsch van de Stichting Parapaard, die ervoor ijvert dat het paardrijden voor gehandicapte kinderen vanuit het ‘ziekenfondspakket’ betaald wordt.
Onder: Parcours verkennen vanaf het nieuwe onderkomen van de Stichting Military Boekelo aan de Landsteinerlaan in Boekelo.


 

Meer Military Boekelo

»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede ligt niet wakker van het besluit van de FEI om het WK eventing van 2026 toe te wijzen aan het... (21-11-2023)
»
BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer prolongeerde zondag in Boekelo haar nationale titel eventing. Met haar tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’,m... (08-10-2023)
»
BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military... (07-10-2023)
»
BOEKELO - Het klassement van Military Boekelo-Enschede zal zaterdag ongetwijfeld nog behoorlijk door elkaar worden geschud als de fraaie en... (06-10-2023)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land,... (05-10-2023)
»
BOEKELO – Alle 112 paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om deel te kunnen nemen aan de 52ste editie... (04-10-2023)
»
BOEKELO - Maar liefst 108 ruiters uit zeventien landen met in totaal 119 paarden hebben zich ingeschreven voor de 52ste editie van de Internationale... (29-09-2023)
»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede mag zich verheugen op een enorme belangstelling van de internationale eventingtop. (28-09-2023)
»
WIERDEN – Jordy Wilken kijkt met een prima gevoel terug op zijn optreden in het Franse Jardy. De eventingruiter uit Lemerveld, wiens paarden na een... (19-07-2023)
»
DEN BOSCH – Een geëmotioneerde Jacob Melissen stond vrijdagavond voorafgaand aan de door Willem Greve gewonnen rubriek over 1,55 meter tijdens The... (11-03-2023)
»
BOEKELO – Twee dagen na haar heftige valpartij op de laatste hindernis van de crosscountry tijdens de Military Boekelo-Enschede, waarbij ze onder... (10-10-2022)
»
BOEKELO – Na een thrillerachtige ontknoping, waarvan het scenario bedacht had kunnen zijn door Alfred Hitchcock, ging de zege in de 51ste editie van... (09-10-2022)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer heeft zich zondagmiddag verzekerd van de nationale titel eventing. De 26-jarige amazone uit Renswoude bleef ondanks... (09-10-2022)
»
BOEKELO - Als Laura Collett zondag in de afsluitende springproef minder dan 3,7 strafpunt oploopt, schrijft de Engelse net als in 2019 de Military... (08-10-2022)
»
BOEKELO - De hindernissen waarmee Adrian Ditcham het Twentse coulisselandschap heeft gedecoreerd voor de 51ste  editie van de Military Boekelo-... (07-10-2022)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle ruiters in actie die deel uitmaken van het team dat behalve om de individuele... (06-10-2022)
»
BOEKELO - Een rondetafelgesprek op vrijdag 7 oktober gaat de aanzet opleveren voor een degelijker structuur van de Nederlandse eventingsport. Dat wil... (04-10-2022)