Andrew Heffernan gedeeld dertiende

BOEKELO - Andrew Heffernan is de beste Nederlander na de eerste dag van Military Boekelo-Enschede. Heffernan bezet met zijn paard Millthyme Corolla na de eerste dag van de dressuur de dertiende plaats, nadat de helft van de deelnemers in actie is gekomen. Vrijdag komen de overige combinaties in de ring. Tim Lips begon matig aan de 45ste van de klassieker in Boekelo. De ruiter uit het Brabantse Made kreeg 59,20 minuspunten voor zijn dressuurproef met Brent.

Na de eerste dressuurdag staat hij daarmee op de 42ste plaats van de 44 deelnemers die in de ring kwamen. Landgenoot Eef Hamers staat direct achter Lips met Capri van 't Gestelhof. Hij werd beloond met 59,60 punt. Jonelle Price uit Nieuw-Zeeland heeft voorlopig de leiding met Cloud Dancer na een eminente dressuurproef, waarvoor de jury een waardering van 34,10 punt over had. Pippa Funell uit Engeland is tweede met 38,90 en Australiër Andrew Hoy derde met 40,30.

Tim Lips was niet bepaald tevreden over zijn rit met Brent. "Er was direct sprake van spanning en dat begon al bij het binnenkomen van de dressuurbaan. Dat is ook nog een beetje zijn onervarenheid. Maar aan de andere kant: zolang ik dit paard rijdt, zijn we in de dressuur altijd nog begonnen met achterstand en maakten we dat met fijne crosses en foutloze springparcoursen weer goed", vertelde Tim Lips. Hij voegde eraan toe dat als Brent gespannen is dit paard ook niet meer aan de hulpen staat en dat is wel noodzakelijk om in dit eerste onderdeel hoog te eindigen.

De in Boekelo debuterende Eef Hamers reed met Capri van 't Gestelhof ook een proef die beter had kunnen zijn. "Dit onderdeel, de dressuur, is voor mijn paard altijd het moeilijkste onderdeel, maar ik ben best wel redelijk tevreden. Ik maakte geen fouten, alleen had ik achteraf gezien bijvoorbeeld gedurfder naar de changementen toe moeten rijden. Nu reed ik te afwachtend met als resultaat dat mijn paard de beide changementen nasprong. Dat kostte veel punten."

Behoudende proef
Andrew Heffernan reed met Millthyme Corolla een behoudende dressuurproef. "Ik weet nu waar ik de komende maanden aan moet werken", vertelde de Neder-Brit. Heffernan doelde daarmee op de iets te geringe uitstraling van zijn paard gedurende de gehele proef. "Ik wilde per sé geen fouten maken en daarom leek het alsof we behoudend reden. Het punt is dat deze merrie van nature niet over drie fantastische basisgangen beschikt, maar ze weet zich er mee te redden. Als we dan niet alleen foutloos blijven, maar ook de ontspanning weten te bewaren, dan scoren we best wel aardig. Feitelijk reden we vandaag één van de beste dressuurproeven ooit, die door de jury naar waarde werd geschat."

Vrijdagochtend start de eerste ruiter om 09.00 uur. Merel Blom gaat om 11.20 uur van start met Chiccolino, Tim Lips volgt met Vacarlos  om 11.48 uur en Alice Naber-Lozeman begint om 15.27 uur samen met ACSI Peter Parker aan haar poging de Nederlandse titel te behouden.

STARTLIJSTEN EN STANDEN

Meer Military Boekelo

BOEKELO – Tim Lips schreef zondag net geen geschiedenis. De 33-jarige Brabander kon de boeken ingaan als eerste Nederlander, die erin slaagde de... (14-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips heeft ook na de crosscountry nog alle kans om zich zondag als eerste Nederlander in de 48-jarige geschiedenis van de Military... (13-10-2018)
BOEKELO – Alice Naber-Lozeman hield vrijdag een gemengd gevoel over aan haar dressuurproef met ACSI Peter Patrker NOP op de tweede dag van Military... (12-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips zette vrijdag met een zeer overtuigend optreden in de dressuur zijn streven om als eerste Nederlander de Military Boekelo-Enschede... (11-10-2018)
BOEKELO – Andrew Heffernan begint donderdag als eerste Nederlandse deelnemer aan de dressuur tijdens de 48ste editie van Military Boekelo-Enschede.... (11-10-2018)
BOEKELO – De 48ste editie van de internationale military Boekelo-Enschede wordt de laatste met Sue Benson als parcoursbouwer. De 67-jarige Engelse is... (09-10-2018)
BOEKELO - De overwinning van Tim Price in Military Boekelo-Enschede was er een met een sterk Twents tintje. Zijn tienjarige bruine KWPN-merrie... (09-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips deed zondagmiddag alles wat in zijn vermogen lag om te proberen als eerste Nederlander in de geschiedenis de Military Boekelo-... (08-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips en Alice Naber hebben zondagmiddag een concurrent minder in de jacht op de zege van de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede... (08-10-2017)
BOEKELO – Ook na het tweede onderdeel is de kans niet denkbeeldig dat voor het eerst in de rijke geschiedenis van Military Boekelo-Enschede een... (07-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips bezet na de dressuur met Bayro de tweede plaats in het klassement van Military Boekelo-Enschede. Daarmee gaat de combinatie ook... (07-10-2017)
BOEKELO – Het venijn van de eerste dressuurdag tijdens de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede zat donderdag in de staart. Als laatste van... (06-10-2017)
BOEKELO – De Engelsman Matthew Heath begint donderdagochtend om 09.00 uur met zijn paard Colley Lux als eerste starter aan de dressuur tijdens de... (04-10-2017)
BOEKELO – Military Boekelo-Enschede staat aan de vooravond van een nieuw begin op ‘oale groond’. In het Teesinkbos wordt nog volop gewerkt aan de... (28-09-2017)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft zich voor de vierde keer op rij verzekerd van de nationale titel eventing. De amazone kon al niet meer worden... (09-10-2016)
BOEKELO – Drie deelnemers van de Military Boekelo werden zaterdag per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Ze raakten alle drie gewond... (09-10-2016)
BOEKELO – Het leek er zaterdag lang op dat twee tweevoudig winnaars van Military-Boekelo de slotdag zouden ingaan als de belangrijkste kandidaten... (08-10-2016)
BOEKELO - Ook tijdens de internationale Military Boekelo Enschede werd het ondubbelzinnig duidelijk dat de Nederlandse beoefenaren van deze tak van... (07-10-2016)
BOEKELO - De vijf Nederlandse ruiters die op de eerste dag van de Military Boekelo Enschede de dressuurring binnenreden hebben geen grootse indruk... (06-10-2016)
BOEKELO – Op de startlijst van de Military Boekelo-Enschede staan na de veterinaire inspectie van woensdag de namen van 94 combinaties uit veertien... (05-10-2016)