Alice Naber prolongeert titel

BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft zich voor de vierde keer op rij verzekerd van de nationale titel eventing. De amazone kon al niet meer worden ingehaald in de strijd om het Nederlands kampioenschap, nadat haar belangrijkste concurrentie Elaine Pen veertien strafpunten opliep in het afsluitende springparcours. 

Met Coral Estate Harry Belafonte (foto) passeerde ze Coral Estate Curacao, waarmee ze tweede werd. Omdat ruiters slechts met één paard in aanmerking komen voor de medailles pakte Tim Lips in zijn laatste wedstrijd met Keyflow zilver en Elaine Pen met Dostowjewski het brons. "Heel gaaf dit", was de eerste reactie van Alice Naber. "Kampioen worden is al lastig, maar het blijven is nog veel moeilijker. En dan ook nog eerste en tweede worden, dat is geweldig."

De Military Boekelo-Enschede werd gewonnen door de Duitse amazone Stephanie Böhe, die met haar veertienjarige bruine Holsteiner ruin al na de crosscountry de leiding had genomen. Haar landgenoot Andreas Dibowski, al twee keer winnaar in Boekelo, werd met FRH Buts Avadon tweede en de Engelsman Oliver Townend bezette de derde plaats met Cooley SRS.

Het Nederlands team sloot de finale van de FEI Nations Cup, die ook in Boekelo verreden werd, af  met een fraaie derde plaats. Engeland won de landenwedstrijd. Door de derde plaats in de teamwedstrijd van Boekelo deed de formatie van bondscoach Martin Lips goede zaken voor het eindklassement van de FEI Nations Cup 2016. De vierde plaats waarop Oranje stond, werd moeiteloos vastgehouden. Engeland won de finale in Boekelo en het eindklassement van 2016. In het internationale klassement eindigde Alice Naber met Harry Belafonte  op een verdienstelijke achtste plaats. Voor de 19-jarige Keyflow van Martin Lips was de wedstrijd in Boekelo het laatste optreden van de schimmel die zo veel heeft betekend voor de Nederlandse eventingsport. Hun bijdrage aan de unieke bronzen teammedaille op het WK in 2014 mag als belangrijkste wapenfeit van Tim Lips en Keyflow gezien worden.

Behalve de drie medaillewinnaars was ook Theo van de Vendel met Zindane lid van het Nederlandse team. In Rio de Janeiro kwam hij bij de Olympische Spelen ongelukkig ten val, maar in Boekelo eindigde hij na een sterk gereden cross zaterdag en acht fouten in het springen als vijfde in het NK. De vierde positie was voor Renske Kroeze met Jane Z die een fraai debuut maakte op de belangrijkste internationale eventingwedstrijd van Nederland.

Voor uitslagen, zie www.military-boekelo.nl

Meer Military Boekelo

BOEKELO – Tim Lips schreef zondag net geen geschiedenis. De 33-jarige Brabander kon de boeken ingaan als eerste Nederlander, die erin slaagde de... (14-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips heeft ook na de crosscountry nog alle kans om zich zondag als eerste Nederlander in de 48-jarige geschiedenis van de Military... (13-10-2018)
BOEKELO – Alice Naber-Lozeman hield vrijdag een gemengd gevoel over aan haar dressuurproef met ACSI Peter Patrker NOP op de tweede dag van Military... (12-10-2018)
BOEKELO – Tim Lips zette vrijdag met een zeer overtuigend optreden in de dressuur zijn streven om als eerste Nederlander de Military Boekelo-Enschede... (11-10-2018)
BOEKELO – Andrew Heffernan begint donderdag als eerste Nederlandse deelnemer aan de dressuur tijdens de 48ste editie van Military Boekelo-Enschede.... (11-10-2018)
BOEKELO – De 48ste editie van de internationale military Boekelo-Enschede wordt de laatste met Sue Benson als parcoursbouwer. De 67-jarige Engelse is... (09-10-2018)
BOEKELO - De overwinning van Tim Price in Military Boekelo-Enschede was er een met een sterk Twents tintje. Zijn tienjarige bruine KWPN-merrie... (09-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips deed zondagmiddag alles wat in zijn vermogen lag om te proberen als eerste Nederlander in de geschiedenis de Military Boekelo-... (08-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips en Alice Naber hebben zondagmiddag een concurrent minder in de jacht op de zege van de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede... (08-10-2017)
BOEKELO – Ook na het tweede onderdeel is de kans niet denkbeeldig dat voor het eerst in de rijke geschiedenis van Military Boekelo-Enschede een... (07-10-2017)
BOEKELO – Tim Lips bezet na de dressuur met Bayro de tweede plaats in het klassement van Military Boekelo-Enschede. Daarmee gaat de combinatie ook... (07-10-2017)
BOEKELO – Het venijn van de eerste dressuurdag tijdens de 47ste editie van Military Boekelo-Enschede zat donderdag in de staart. Als laatste van... (06-10-2017)
BOEKELO – De Engelsman Matthew Heath begint donderdagochtend om 09.00 uur met zijn paard Colley Lux als eerste starter aan de dressuur tijdens de... (04-10-2017)
BOEKELO – Military Boekelo-Enschede staat aan de vooravond van een nieuw begin op ‘oale groond’. In het Teesinkbos wordt nog volop gewerkt aan de... (28-09-2017)
BOEKELO – Drie deelnemers van de Military Boekelo werden zaterdag per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Ze raakten alle drie gewond... (09-10-2016)
BOEKELO – Het leek er zaterdag lang op dat twee tweevoudig winnaars van Military-Boekelo de slotdag zouden ingaan als de belangrijkste kandidaten... (08-10-2016)
BOEKELO - Ook tijdens de internationale Military Boekelo Enschede werd het ondubbelzinnig duidelijk dat de Nederlandse beoefenaren van deze tak van... (07-10-2016)
BOEKELO - De vijf Nederlandse ruiters die op de eerste dag van de Military Boekelo Enschede de dressuurring binnenreden hebben geen grootse indruk... (06-10-2016)
BOEKELO – Op de startlijst van de Military Boekelo-Enschede staan na de veterinaire inspectie van woensdag de namen van 94 combinaties uit veertien... (05-10-2016)
BOEKELO - Military Boekelo-Enschede komt volgend jaar were thuis Het evenement dat jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers trekt en een van de grootste... (30-09-2016)