ANTONIE TER HARMSEL EN RAYMOND LETTEBOER MOETEN TITELVERDEDIGER STAN VAN EIJK VOOR LATEN

Zilver en brons bij NK tweespannen

HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was vandaag niet mijn dag.”

 

Op de slotdag van de nationale titelstrijd verspeelde hij alsnog het goud aan regerend kampioen Stan van Eijk. Raymond Letteboer werd tweede.

Ter Harmsel (bovenste foto) was met een mooie voorsprong van ruim vier punten op Van Eijk aan de slotdag begonnen, maar kon die marge niet succesvol verdedigen. “Ik denk dat ik mijn paarden misschien een beetje te lang heb losgereden”, aldus de Rijssenaar. “Ze kwamen een beetje moeilijk op gang. Ik kon gewoon niet zo lekker rijden als in de laatste wedstrijden.”

Stan van Eijk voerde in de rit voor hem de druk op de leider op. Op het lastige parcours viel voor de titelhouder slechts één balletje. “Maar dat was voor mij het probleem niet. Het was wel een echt moeilijke vaardigheid op een verre van vlak terrein, waardoor je vaak moest bij remmen. De ondergrond van een soort klei was ook nog eens keihard, waardoor de koets meer stuiterde en gleed dan anders. Ik kon niet makkelijk rijden. Stan heeft paarden met meer ervaring, dat was een voordeel voor hem.”

Klapband
Op weg naar huis kreeg Antonie ter Harmsel met nog meer tegenslag te maken, want op de A73 ter hoogte moest hij zijn vrachtwagen aan de kant zetten omdat zijn aanhanger een klapband kreeg. Pas met forse vertraging kon hij de thuisreis voortzetten.”

Raymond Letteboer (rechts) hield met een vierde plaats op het laatste onderdeel de derde plek in het NK vast. De menner uit Oud-Ootmarsum was er zeer tevreden mee. “Ik ben hartstikke blij, maar het was wel jammer dat ik dit keer de marathon niet heb gewonnen. Al was ik het daar eigenlijk niet mee eens. Volgens de jury zou er in hindernis 1 een balletje zijn gevallen en volgens mij was dat niet zo. Anders zou ik wel gewonnen hebben, al liep ik op hindernis 3 ook nog even vast. “Dat gebeurde op een van de vele schuine hellingen met veel vals plat. Dat heuvel op, heuvel af zijn we niet zo gewend. Maar op zich gaat het goed, we zijn heel constant.”

“De vaardigheid was erg moeilijk”, onderschreef hij de visie van Antonie ter Harmsel. “Net als de dressuur. Al die poortjes van links naar rechts en ook nog eens een tijd die heel scherp stond. Dat Stan weer kampioen is, is geen verrassing, hij is ook gewoon beresterk in de vaardigheid.”

Het moet vreemd lopen, willen Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer geen plek krijgen in TeamNL voor de mondiale titelstrijd van september in het Duitse Drebkau.

Eindstand NK tweespannen
1) Stan van Eijk 158,82
2) Antonie ter Harmsel 165,33
3) Raymond Letteboer 170,05

Foto Antonie ter Harmsel © Wilco van Driessen.

Meer Mennen

VALKENSWAARD - Het organisatiecomité van Driving Valkenswaard International is verheugd te kunnen melden dat het WK vierspannen in oktober van dit... (06-07-2020)
VALKENSWAARD – Het heeft er alle schijn van dat het WK voor vierspannen dit jaar alsnog doorgang kan vinden. Dat zal dan echter niet gebeuren in en... (18-06-2020)
In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)