BIJ TWEESPANNEN. MARK WEUSTHOF ZESDE BIJ DE VIERSPANNEN

Zege Raymond Letteboer in Lähden

Foto Raymond Letteboer © Gerben Olthof Driving Images

LÄHDEN – Een constant presterende Raymond Letteboer won zondag In het Duitse Lähden met zijn tweespan paarden zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Bij de vierspannen eindigde Mark  Weusthof als zesde.

Letteboer reed vrijdag naar een derde plaats in de dressuur met 49,58 minuspunt. Zaterdag liet hij er een tweede positie in de mooie marathon op volgen. Het verschil met de nummer 1 bedroeg slechts 0,41 punt. Daarmee schoof hij op naar een tweede plek in het klassement, slechts 0,2 punt achter de plaatselijke favoriet Anna Sandmann.

Ook in de afsluitende vaardigheidsproef van zondag werd Raymond Letteboer tweede, met alleen 1,97 strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Dit resultaat was voldoende om de eerste plaats in het klassement over te nemen. Hij bleef er de tien overige deelnemers, allemaal Duitsers, mee voor.

Raymond Letteboer reed met dezelfde drie paarden waarmee hij vorig jaar het WK in Kronenberg afwerkte en als zeventiende eindigde. “Voor ons is dit een tussenjaar met alleen een Nederlands kampioenschap. We moeten dus vooral zien dat we de paarden fit houden en waar mogelijk nog wat verbeteren.”

Mark Weusthof sloot zondag de wedstrijd voor vierspannen op de terreinen van zijn Duitse collega Christoph Sandmann als zesde af. De menner uit Rossum was de enige Nederlandse deelnemer in het tienkoppige veld, dat verder meervoudig wereldkampioen Boyd Exell en acht Duitsers telde.

Weusthof begon met een zevende plaats in de dressuur met 54,04 minuspunt en liet er een keurige derde plek in de marathon op volgen. In hindernis 4 moest hij even van zijn lijn afwijken en stilstaan, maar voor de rest verliep het onderdeel foutloos en vlot. Ook in de afsluitende vaardigheid liep het naar behoren. Een vallend balletje in de ‘zigzag’ voorkwam dat Weusthof zijn zesde plek nog kon verbeteren.

Voor de koetsier uit Rossum stond de wedstrijd op Duitse bodem vooral in het teken van zijn voorbereiding op het WK, eind september in het Italiaanse Pratoni del Vivaro. De zege in Lähden was voor de Duitser Georg von Stein, die Boyd Exell en Christoph Sandmann naar de plekken twee en drie verwees.

Meer Mennen

ERMELO - Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel behoren tot de groep van zes menners die Nederland van 22 tot en met 25 september in het Italiaanse... (05-08-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel hebben het NK in Beekbergen prima afgesloten. Weusthof veroverde brons, de debuterende Ter Harmsel... (31-07-2022)
BEEKBERGEN – Met een vierde plaats in de marathon schoof Mark Weusthof op de tweede dag van het Paardenspektakel Beekbergen bij de vierspannen op van... (30-07-2022)
BEEKBERGEN - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof hebben elkaar bij het NK vierspannen in Beekbergen op het onderdeel dressuur weinig toegeven. De... (29-07-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en debutant Antonie ter Harmsel beginnen vrijdag met het onderdeel dressuur aan het NK vierspannen in Beekbergen. Behalve... (28-07-2022)
OIRSCHOT – Marijke Hammink blijft een klasse apart bij de vierspannen pony’s. Ook in Oirschot kon niemand van de concurrentie haar echt bedreigen. (18-07-2022)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof sloot dit weekend de internationale wedstrijd voor  vierspannen op de terreinen van wereldkampioen Boyd Exell in... (12-06-2022)
KRONENBERG – Marijke Hammink bleek dit weekend weer eens ongenaakbaar bij de vierspannen pony’s. In het Limburgse Kronenberg zegevierde de... (19-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof ontbreekt dit weekend bij de menwedstrijden in het Limburgse Kronenberg. Zijn paard Ferdinand S (roepnaam Fender) is nog niet... (14-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof mocht zich zondag verheugen in een flinke belangstelling voor zijn sponsordag. De vierspanrijder uit Rossum presenteerde zijn... (03-04-2022)
ROSSUM – Na een onderbreking van een jaar vanwege het heersende coronavirus houdt Mark Weusthof komende zondag 3 april weer zijn normaal jaarlijks op... (31-03-2022)
EXLOO – Er stond dit weekend weer eens geen maat op Marijke Hammink tijdens de menwedstrijden in Exloo. De wereldkampioene uit Bornerbroek was veruit... (27-03-2022)
RIJSSEN – Antonie ter Harmsel is begonnen aan een nieuw avontuur in zijn succesvolle loopbaan als menner. De koetsier uit Rijssen maakt sinds kort... (26-10-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink trok zondag op imponerende wijze haar wereldtitel vierspannen pony’s over de streep. Na de winst in de marathon was... (19-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink ligt na twee onderdelen bij het WK vierspannen pony’s op goudkoers. De Bornerbroekse won overtuigend de marathon en... (18-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink is het WK vierspannen pony’s in het Franse Le Pin au Haras goed begonnen. In de dressuur eindigde de menster uit... (17-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marloes van ’t Veld is woensdag bij het WK eenspannen voor pony’s goed van start gegaan. Haar dressuurproef met Brandon (Nebo... (16-09-2021)
KRONENBERG –  Met een keurige vijfde plaats in de afsluitende vaardigheid sloot Antonie ter Harmsel zondag het WK tweespannen in Kronenberg af op een... (12-09-2021)
KRONENBERG – Raymond Letteboer en Antonie ter Harmsel hebben na de marathon tijdens het WK tweespannen nog zicht op een plaats bij de beste tien. In... (12-09-2021)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel vond zichzelf vrijdag na de dressuur bij het WK tweespannen terug op de vijftiende plaats in het veld van liefst 97... (10-09-2021)