Weusthof twee, Ter Harmsel drie

UDEN - Mark Weusthof en Herman ter Harmsel zijn er op de slotdag van de menwedstrijd in Uden niet in geslaagd leider Hans Heus alsnog van zijn troon te stoten. Heus breidde zijn voorsprong op de twee Twentenaren in de afsluitende vaardigheidsproef zelfs nog behoorlijk uit. Weusthof incasseerde twaalf strafpunten op het lastige slotonderdeel, Ter Harmsel 14,20. De schade voor Heus bleef beperkt tot 5,88 strafpunten.

"We hebben echt ons best gedaan", vond Mark Weusthof bij het opmaken van de balans, maar het was alles bij elkaar niet goed genoeg. Zeker van de marathon had ik nog wel wat meer verwacht. Maar ik moest voltes rijden in hindernis 1 en de watercombinatie aan het eind en dat kostte veel punten. Toch ging het op zich helemaal niet zo slecht en is er ook geen reden om te wanhopen. Het werd alleen niet vertaald in een beter resultaat. En vier ballen in de vaardigheid, dat is natuurlijk gewoon te veel, al was het ook wel een erg lastig parcours waarop niemand van de twee- en vierspannen foutloos bleef. Eigenlijk was het een beetje te pittig voor een wedstrijd als deze. Maar we moeten het ermee doen en het positieve eruit halen om mee verder te gaan. We zijn best op de goede weg."

Dat vond ook Herman ter Harmsel, die vrijdag de dressuur won, maar vervolgens het initiatief aan Hans Heus en Mark Weusthof moest afstaan."In de dressuur kon ik gelukkig goed overschakelen in de richting die ik graag op wilde. In de marathon gingen met mijn nieuwe span sommige hindernissen meer dan behoorlijk, maar was het in enkele andere niet spits genoeg. De vaardigheid was niet goed. Voor jonge paarden was die eigenlijk ook niet te doen met al die wendingen erin. Er zat niet een keer een rechte lijn in. Verder ben ik over Uden best tevreden. De jonge paarden pakten het best aardig op. Ik zal een paar wedstrijden moeten uitzoeken en dan de meest logische opstelling moeten vinden. Het gaat de goede kant op, maar in deze sport moet je op drie onderdelen goed zijn. En dat was nog niet zo."

Bij de tweespannen viel Raymond Letteboer met 16,57 strafpunt terug van de tweede naar de vijfde plaats. De menner uit Oud-Ootmarsum zag Carlo Vermeulen er alsnog met de winst vandoor gaan, ten koste van Erik Couwenberg. Koen van Aarle werd derde.

Uitslag vierspannen
1) Hans Heus 127,27
2) Mark Weusthof 135,91
3) Herman ter Harmsel 138,64

Uitslag tweespannen
1) Carlo Vermeulen 122,99
2) Erik Couwenberg 132,93
3) Koen van Aarle 130,31
5. Raymond Letteboer 132,93

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)