Weusthof tevreden na Riesenbeck

RIESENBECK – Met één foutje in de winning round van de vaardigheidsproef sloot Mark Weusthof zondag een voor hem geslaagd weekendje Riesenbeck af. De menner uit Rossum bleef met een achtste plaats in de eindrangschikking redelijk in het spoor van de internationale toppers, met wie hij zich vooralsnog nog niet weer optimaal kan meten. Met zijn vierspan in opbouw is het voor Weusthof vooral zaak van wedstrijd tot wedstrijd stapjes voorwaarts te maken. “En in dat opzicht waren het gewoon een paar goede dagen.”
 

“We zitten in een fase dat we nog niet te veel gas kunnen geven”, reageert Mark Weusthof na de driedaagse niet verder over de Duitse grens. “Het was wel gewoon een goede wedstrijd, waarin geen gekke dingen zijn gebeurd. Voor de Duitsers stond het nationaal kampioenschap op het spel, dus het was logisch dat zij alles of niks reden. Dat kon ik nog niet, mede omdat ons voorseizoen niet optimaal was verlopen. Maar het span loopt steeds beter, we gaan steeds iets hoger. Dat is een situatie waar ook ik best even aan moet wennen, maar ik ben wel heel blij met mijn vijfde plek in de marathon. Daarin had ik één bal. Meteen al in de eerste poort, pats, maar verder liep het foutloos. Strak en mooi."

Ook met zijn optreden in de kegeltjesproef kon Mark Weusthof tevreden zijn. “Omdat in de eerste ronde een bal viel, moest ik met drie strafseconden beginnen aan de winning round. Dat heeft me in de vaardigheid de overwinning gekost. Maar daar kan ik mee leven. Het was een mooie wedstrijd, weer ouderwets aan de maat. In Riesenbeck rijden is altijd speciaal.”

Boyd Exell pakte zoals verwacht de eindzege in Riesenbeck, voor de nieuwe Duitse kampioen Christoph Sandmann en de Amerikaan Chester Weber, die net als Weusthof hun posities op de slotdag vasthielden. Theo Timmerman werkte zich nog een plekje omhoog en eindigde als vierde.

EINDSTAND RIESENBECK
1.   Boyd Exell (Aus) 132,72 minuspunten
2.   Christoph Sandmann (Dui) 147,00
3.   Chester Weber (USA) 149,75
4.   Theo Timmerman (Ned) 154,46
8.   Mark Weusthof (Ned) 164,38
10. Peter de Ronde (Ned) 173,25

Foto © Krisztina Horvath/Hoefnet

Meer Mennen

KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)