Weusthof tevreden na Riesenbeck

RIESENBECK – Met één foutje in de winning round van de vaardigheidsproef sloot Mark Weusthof zondag een voor hem geslaagd weekendje Riesenbeck af. De menner uit Rossum bleef met een achtste plaats in de eindrangschikking redelijk in het spoor van de internationale toppers, met wie hij zich vooralsnog nog niet weer optimaal kan meten. Met zijn vierspan in opbouw is het voor Weusthof vooral zaak van wedstrijd tot wedstrijd stapjes voorwaarts te maken. “En in dat opzicht waren het gewoon een paar goede dagen.”
 

“We zitten in een fase dat we nog niet te veel gas kunnen geven”, reageert Mark Weusthof na de driedaagse niet verder over de Duitse grens. “Het was wel gewoon een goede wedstrijd, waarin geen gekke dingen zijn gebeurd. Voor de Duitsers stond het nationaal kampioenschap op het spel, dus het was logisch dat zij alles of niks reden. Dat kon ik nog niet, mede omdat ons voorseizoen niet optimaal was verlopen. Maar het span loopt steeds beter, we gaan steeds iets hoger. Dat is een situatie waar ook ik best even aan moet wennen, maar ik ben wel heel blij met mijn vijfde plek in de marathon. Daarin had ik één bal. Meteen al in de eerste poort, pats, maar verder liep het foutloos. Strak en mooi."

Ook met zijn optreden in de kegeltjesproef kon Mark Weusthof tevreden zijn. “Omdat in de eerste ronde een bal viel, moest ik met drie strafseconden beginnen aan de winning round. Dat heeft me in de vaardigheid de overwinning gekost. Maar daar kan ik mee leven. Het was een mooie wedstrijd, weer ouderwets aan de maat. In Riesenbeck rijden is altijd speciaal.”

Boyd Exell pakte zoals verwacht de eindzege in Riesenbeck, voor de nieuwe Duitse kampioen Christoph Sandmann en de Amerikaan Chester Weber, die net als Weusthof hun posities op de slotdag vasthielden. Theo Timmerman werkte zich nog een plekje omhoog en eindigde als vierde.

EINDSTAND RIESENBECK
1.   Boyd Exell (Aus) 132,72 minuspunten
2.   Christoph Sandmann (Dui) 147,00
3.   Chester Weber (USA) 149,75
4.   Theo Timmerman (Ned) 154,46
8.   Mark Weusthof (Ned) 164,38
10. Peter de Ronde (Ned) 173,25

Foto © Krisztina Horvath/Hoefnet

Meer Mennen

VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft Mark Weusthof uit Rossum aangewezen als eerste reserve voor TeamNL bij het WK vierspannen in Valkenswaard. (22-09-2020)
LÄHDEN – Tweespanrijder Raymond Letteboer kan terugzien op een uitstekende geslaagde wedstrijd voor tweespannen in het Duitse Lähden. De koetsier uit... (13-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof steeg met een foutloze vaardigheidsproef nog een plekje in het klassement van de internationale vierspanwedstrijd in het... (12-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof keek na afloop van de dressuurproef met gemengde gevoelens terug op het eerste onderdeel van de internationale... (11-09-2020)
EXLOO – Marijke Hammink soleerde zondag naar een indrukwekkende overwinning bij de vierspannen pony’s in Exloo. Ze won ook de vaardigheidsproef en... (16-08-2020)
EXLOO – Mark Weusthof deed zaterdag met een fraaie zege in de marathon prima zaken tijdens de internationale menwedstrijden in Exloo. De koetsier uit... (15-08-2020)
VALKENSWAARD - Het organisatiecomité van Driving Valkenswaard International is verheugd te kunnen melden dat het WK vierspannen in oktober van dit... (06-07-2020)
VALKENSWAARD – Het heeft er alle schijn van dat het WK voor vierspannen dit jaar alsnog doorgang kan vinden. Dat zal dan echter niet gebeuren in en... (18-06-2020)
In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)