Weusthof tevreden na Riesenbeck

RIESENBECK – Met één foutje in de winning round van de vaardigheidsproef sloot Mark Weusthof zondag een voor hem geslaagd weekendje Riesenbeck af. De menner uit Rossum bleef met een achtste plaats in de eindrangschikking redelijk in het spoor van de internationale toppers, met wie hij zich vooralsnog nog niet weer optimaal kan meten. Met zijn vierspan in opbouw is het voor Weusthof vooral zaak van wedstrijd tot wedstrijd stapjes voorwaarts te maken. “En in dat opzicht waren het gewoon een paar goede dagen.”
 

“We zitten in een fase dat we nog niet te veel gas kunnen geven”, reageert Mark Weusthof na de driedaagse niet verder over de Duitse grens. “Het was wel gewoon een goede wedstrijd, waarin geen gekke dingen zijn gebeurd. Voor de Duitsers stond het nationaal kampioenschap op het spel, dus het was logisch dat zij alles of niks reden. Dat kon ik nog niet, mede omdat ons voorseizoen niet optimaal was verlopen. Maar het span loopt steeds beter, we gaan steeds iets hoger. Dat is een situatie waar ook ik best even aan moet wennen, maar ik ben wel heel blij met mijn vijfde plek in de marathon. Daarin had ik één bal. Meteen al in de eerste poort, pats, maar verder liep het foutloos. Strak en mooi."

Ook met zijn optreden in de kegeltjesproef kon Mark Weusthof tevreden zijn. “Omdat in de eerste ronde een bal viel, moest ik met drie strafseconden beginnen aan de winning round. Dat heeft me in de vaardigheid de overwinning gekost. Maar daar kan ik mee leven. Het was een mooie wedstrijd, weer ouderwets aan de maat. In Riesenbeck rijden is altijd speciaal.”

Boyd Exell pakte zoals verwacht de eindzege in Riesenbeck, voor de nieuwe Duitse kampioen Christoph Sandmann en de Amerikaan Chester Weber, die net als Weusthof hun posities op de slotdag vasthielden. Theo Timmerman werkte zich nog een plekje omhoog en eindigde als vierde.

EINDSTAND RIESENBECK
1.   Boyd Exell (Aus) 132,72 minuspunten
2.   Christoph Sandmann (Dui) 147,00
3.   Chester Weber (USA) 149,75
4.   Theo Timmerman (Ned) 154,46
8.   Mark Weusthof (Ned) 164,38
10. Peter de Ronde (Ned) 173,25

Foto © Krisztina Horvath/Hoefnet

Meer Mennen

DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)