GROOT DEEL WERELDTOP VANAVOND AAN START IN DE VOSSENBOS

Wereldtop op menavond Wierden

WIERDEN - Het internationale menseizoen begint zaterdagavond 28 oktober voor menig topmenner bij  Indoor Wierden. Om 17.30 uur rijdt in manege De Vossenbos de eerste koetsier de piste in voor de wedstrijden vierspan pony’s, tweespan paarden en vierspan paarden. Het deelnemersveld is van ongekend niveau.

Met het oog op de eerste wereldbekerwedstrijd in Stuttgart slijpen de topmenners hun messen in Wierden. “Als je thuis blijft, kom je er nooit achter hoe de concurrentie er voor staat”, vertelt organisator Herman ter Harmsel die ook zelf meedoet. Nieuw is de competitie die samen met Koos de Ronde is opgezet. Wie overall het beste presteert op De Ronde’s wedstrijd en in Wierden mag op een extra geldsom rekenen.

Na de wedstrijd voor vierspan pony’s en tweespan paarden is het om 20.30 uur tijd voor het koningsnummer: de vierspan paarden met menners als IJsbrand Chardon, Chester Webber, Georg von Stein en Jozsef Dobrovits. Mark Weusthof is er niet bij, hij besloot al eerder het indoorseizoen aan zich voorbij te laten gaan en zich volledig te willen op de outdoorwedstrijden.

De toegang bedraagt vijf euro per persoon.

TIJDSCHEMA

17.30 uur-18.30 uur vierspan pony’s
Erik Mulder
Jaap van der Wal
Johan van Veluw
Wout van Veluw
Kenny Kannora
Marijke Hammink
Michael Bugner
Gerco van Tuyl

19.00 uur-20.15 uur tweespan paard
Raymond Letteboer
Patrick Harink
Geert Dijkhof
Henk Garrits
Jorg Zwiers
Rens Egberink
Antonie ter Harmsel
Tom Engberts

20.30 uur-22.00 uur vierspan paard

Eerste groep
Dennis Peters 
Edwin v/d Graaf   
Bram Chardon                       
Benjamin Alliaud (Fra) 
Peter de Ronde
Herman ter Harmsel                         

Tweede groep
Chester Webber (USA)
Glenn Geerts (Bel)
Georg von Stein (Dui)
Jozsef Dobrovits (Hon)
IJsbrand Chardon
Koos de Ronde

Meer info op www.indoorwierden.com

Meer Mennen

DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)