GROOT DEEL WERELDTOP VANAVOND AAN START IN DE VOSSENBOS

Wereldtop op menavond Wierden

WIERDEN - Het internationale menseizoen begint zaterdagavond 28 oktober voor menig topmenner bij  Indoor Wierden. Om 17.30 uur rijdt in manege De Vossenbos de eerste koetsier de piste in voor de wedstrijden vierspan pony’s, tweespan paarden en vierspan paarden. Het deelnemersveld is van ongekend niveau.

Met het oog op de eerste wereldbekerwedstrijd in Stuttgart slijpen de topmenners hun messen in Wierden. “Als je thuis blijft, kom je er nooit achter hoe de concurrentie er voor staat”, vertelt organisator Herman ter Harmsel die ook zelf meedoet. Nieuw is de competitie die samen met Koos de Ronde is opgezet. Wie overall het beste presteert op De Ronde’s wedstrijd en in Wierden mag op een extra geldsom rekenen.

Na de wedstrijd voor vierspan pony’s en tweespan paarden is het om 20.30 uur tijd voor het koningsnummer: de vierspan paarden met menners als IJsbrand Chardon, Chester Webber, Georg von Stein en Jozsef Dobrovits. Mark Weusthof is er niet bij, hij besloot al eerder het indoorseizoen aan zich voorbij te laten gaan en zich volledig te willen op de outdoorwedstrijden.

De toegang bedraagt vijf euro per persoon.

TIJDSCHEMA

17.30 uur-18.30 uur vierspan pony’s
Erik Mulder
Jaap van der Wal
Johan van Veluw
Wout van Veluw
Kenny Kannora
Marijke Hammink
Michael Bugner
Gerco van Tuyl

19.00 uur-20.15 uur tweespan paard
Raymond Letteboer
Patrick Harink
Geert Dijkhof
Henk Garrits
Jorg Zwiers
Rens Egberink
Antonie ter Harmsel
Tom Engberts

20.30 uur-22.00 uur vierspan paard

Eerste groep
Dennis Peters 
Edwin v/d Graaf   
Bram Chardon                       
Benjamin Alliaud (Fra) 
Peter de Ronde
Herman ter Harmsel                         

Tweede groep
Chester Webber (USA)
Glenn Geerts (Bel)
Georg von Stein (Dui)
Jozsef Dobrovits (Hon)
IJsbrand Chardon
Koos de Ronde

Meer info op www.indoorwierden.com

Meer Mennen

KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)