Voorzitterswissel bij Twents Vierspan

ROSSUM – Alwin Maaskant (foto) is onlangs Gerard Krabbe opgevolgd als voorzitter van de Stichting Twents Vierspan Theo Weusthof. De stichting maakt het voor Mark Weusthof mede mogelijk als vierspanrijder op een zo hoog mogelijk niveau te presteren. Krabbe heeft onder meer om gezondheidsredenen moeten besluiten zijn functie neer te leggen.

Weusthof is blij dat in de 49-jarige Alwin Maaskant snel een opvolger voor Gerard Krabbe is gevonden. “Door de mensport ben ik met Alwin in contact gekomen. Ik heb een paard van hem beleerd en hem daardoor intensiever leren kennen. Hij is enkele keren wezen kijken bij wedstrijden en op onze sponsordag en ik merkte dat hij enthousiast was. Alwin is iemand die goed in het leven staat, gemakkelijk van het woord kan en prima met mensen overweg kan. Hoe ik het bestuur en de club van het Twents Vierspan ken, zit het wel goed met hem als voorzitter.”

Als menner een begrip
Maaskant zelf, directeur van de chocolade- en snoepfabriek Sula in het Duitse Metelen, is al evenzeer met een goed gevoel aan het karwei. “Nadat Mark me vroeg, heb ik er eigenlijk niet eens zo lang over nagedacht. Ten eerste omdat ik het een eer vind. Mark is als menner een begrip, niet alleen in Twente, maar in heel Nederland en ver daarbuiten. Wie kent hem niet? Ik heb het in feite omgedraaid door hem te vragen wat hij van me verwacht. Wil hij sportief doorgaan, dan is het een kwestie van de dood of de gladiolen. Hij zocht iemand die bestuurlijk wat inbrengt, mijn vakgebied voor een deel. Ik weet ook dat de funfactor meespeelt, er heerst een bepaald soort gezelligheid om het team heen. De sfeer is altijd warm, bij hem thuis en op wedstrijden. Het viel me op dat Mark nog veel aanhangers heeft uit de tijd dat zijn vader nog reed. Die zijn of gaan nu voor een deel met pensioen. Misschien kunnen we nu een andere groep mensen aanspreken. Historie moet je absoluut koesteren, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar je kunt er niet van leven. Ons doel wordt in 2016 mee te doen aan het WK in Breda en om dat als een springplank te gebruiken naar meer.”

Alwin Maaskant is lid van De Zoeke in Losser en van De Koets’n Keerls en rijdt ‘voor de fun’ ook wedstrijden met zijn eenspan. Hij is getrouwd met Patricia en vader van Anniek (19), Tim (18) en Esmée (15).

Heel mooie periode
Gerard Krabbe neemt na vier jaar afscheid als preses. “Behalve dat ik met mijn gezondheid minder energie heb dan ik had, is het mooi geweest en tijd voor een opvolger. Mijn prioriteit ligt thuis bij de hobby van mijn dochter Tess, die in de springsport actief is. Nu ik zelf al een tijdje gestopt ben met mijn bedrijf merk ik dat het benaderen van en het communiceren met het zakenleven lastiger is geworden. Mensen zijn niets meer aan je verplicht. Zonder gunning haal je niet genoeg op, dat frustreert ook een beetje. Het was wel een heel mooie periode. Ik kende het hele circuit al, maar heb jammer genoeg niet de heel grote toegevoegde waarde gehad die ik mezelf wel had toegedacht. Ik had het idee dat we nog wel ergens een grote la los zouden kunnen trekken. Dat het niet is gelukt, heeft ook met de economie te maken."

Mark Weusthof reageert: “Maar Gerard heeft wel verschillende dingen aan het rollen gebracht en verschillende sponsors binnengebracht. Ook bij de aankoop van diverse paarden die hier nu staan, heeft Gerard een belangrijke rol gespeeld.”

Gerard Krabbe weer: “We hadden natuurlijk wel gehoopt dat Mark zich vorig jaar in het team voor het WK had gereden. Maar desondanks heeft Mark zich als vertegenwoordiger voor de Stichting Twents Vierspan enorm goed gemanifesteerd. Hij is geen full-prof, maar heeft wel het maximale uit de mogelijkheden gehaald. Hij heeft op wereldschaal enorm goede prestaties geleverd. Ik blijf daarom eeuwig fan.”

Zie ook www.twentsvierspan.nl

Meer Mennen

KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)