RAYMOND LETTEBOER EERSTE, ANTONIE TER HARMSEL TWEEDE IN MARATHON BEEKBERGEN

Twentse tweespanrijders heersen

BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het tot zes hindernissen ingekorte parcours, Antonie ter Harmsel nam de tweede plek voor zijn rekening.

Voor Letteboer was het al de derde zege in een terreinrit van dit seizoen. Hij won eerder in Kronenberg en Valkenswaard.

In het tussenklassement rukte Ter Harmsel op van de zesde naar de vierde plaats. Letteboer klom liefst twintig posities in de rangschikking en staat nu zevende.

Als vanouds
Raymond Letteboer was uiteraard verguld met zijn zege in de marathon. “Het ging weer als vanouds”, aldus de menner uit Oud-Ootmarsum. “In hindernis 3 hebben we wat laten liggen en kwamen de paarden wat teveel terug. Ik denk dat ik de winst heb kunnen pakken in hindernis 7, waar we een heel kort lijntje konden nemen waar de anderen dat niet deden. Achteraf had ik liever gehad dat hindernis 4 gewoon in het parcours was gebleven, maar ik snap wel dat de organisatie het besluit heeft genomen die eruit te halen en ook het wegtraject heeft ingekort in verband met de warmte.”

Over de dressuur van een dag eerder kon Letteboer heel wat minder opgewekt zijn. ”De afgelopen dagen was het gevoel wel goed, maar in de ring waren we alles kwijt. Het was heel luidruchtig in de ring en voor een jong paard als Guus was dat wel een probleem. Ik beschouw het toch als een incident, want dit span kan heel goed lopen en moet onder de 50 punten kunnen scoren. Morgen maar kijken welke vaardigheid er staat. Mijn paarden zijn in elk geval topfit, daar kan het niet aan liggen.”

Niets geraakt
Antonie ter Harmsel kon al evenzeer niet anders dan met een tevreden gevoel terugkijken op de marathon. De Rijssenaar: “Het was een mooie wedstrijd en ik heb kunnen rijden zoals ik wilde, De paarden waren fit en ze reden fijn en safe, ik heb niets geraakt. Met 49 punten in de dressuur zat ik er goed bij, al waren er wel twee kleine dingetjes die beter hadden gekund. Dus er zit nog meer in. Ik hoop morgen de vaardigheid foutloos af te sluiten en mogelijk nog wat te klimmen in het klassement.”

Beide Twentse menners zijn serieus kandidaat voor deelname aan het WK in het Duitse Drebkau. Ter Harmsel: “Het lijkt goed, maar het woord is aan de bondscoach.”

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto Raymond Letteboer (boven) © Gerben Olthof Driving Images

 

Meer Mennen

BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer reed zaterdag tijdens Driving Valkenswaard een magistrale marathon bij de tweespannen. De menner uit Oud-Ootmarsum... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof wist vrijdag niet goed wat hij moest denken van de beoordeling van zijn dressuurproef op de eerste dag van Driving... (01-06-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof heeft zijn positie bij de vierspannen in het Engelse Windsor op de laatste dag niet kunnen verbeteren. De koetsier uit Rossum... (12-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof is door een zesde plaats in de marathon opgeschoven naar de tiende plek tijdens de internationale wedstrijd voor vierspannen... (11-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof mocht donderdag op de ‘koninklijke’ terreinen van Windsor opnieuw veel hoop putten uit zijn prestaties in de dressuurproef.... (09-05-2019)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)