PAARDEN ANTONIE TER HARMSEL EN RAYMOND LETTEBOER PROBLEEMLOOS DOOR KEURING

Twents menduo is klaar voor het WK

DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders.

In het Duitse Drebkau krijgt Rijssenaar Ter Harmsel daarvoor twee kansen, omdat hij samen met nationaal kampioen Stan van Eijk en Geert Dijkhof ook deel uitmaakt van de Nederlandse equipe, die een gooi doet naar de wereldtitel voor landen.  Letteboer uit Oud-Ootmarsum start net als Theo Timmerman en Carlo Vermeulen als individueel deelnemer. De paarden van het Twentse duo kwamen woensdagochtend probleemloos door de veterinaire keuring.

“Een plaats op het podium is wel een mooi doel”, vindt Antonie ter Harmsel. “Ik hoop dat het ons met het team lukt. Maar daarvoor zullen we alle drie heel goed ons best moeten doen. Vooral de Hongaren hebben een erg goede ploeg en ook de Duitsers zijn zeer sterk.”

Niet te verslaan
Individueel lijkt de mondiale titel op voorhand weggelegd voor de Hongaar Martin Hölle, die bij de tweespannen regeert zoals Boyd Exell dat doet bij de vierspanrijders. “Normaal gesproken is hij niet te verslaan. Hij heeft een veel hoger budget dan wij en in de dressuur slaat hij meestal al zo’n gat dat hij normaal gesproken niet meer in te halen valt.”

Ter Harmsel kan lastig inschatten aan welke individuele klassering hij mag denken. “Dat is moeilijk vooraf te zeggen. Een WK brengt altijd een wat andere spanning met zich mee en ook de jurering is vaak net even anders dan normaal. Een klein foutje en je bent weg, dat kan altijd gebeuren. Het is een beetje afwachten. Maar de paarden zijn fit, dus ik hoop dat ik een aardige dressuurproef kan rijden en daarna de wedstrijd netjes kan opbouwen met een goede marathon en een sterke vaardigheid.”

Wel gehoopt, geen tegenvaller
Raymond Letteboer deed het dit seizoen meer dan voortreffelijk in de marathons, maar werd door bondscoach Ad Aarts niet opgenomen in de equipe. “Natuurlijk had ik het wel gehoopt, maar ik vind het zo ook goed. Een echte tegenvaller was het ook weer niet, omdat mijn dressuur nog niet stabiel genoegen is en daarbij nu en dan nog wel wat hapert. Ik heb er een jong paard bij en dat moet zich allemaal nog een beetje zetten. De laatste trainingen liepen echter goed, dus ik heb er wel vertrouwen in. Ik probeer altijd bij beste tien of vijftien te komen. Dat zou moeten kunnen, al is de concurrentie vrij groot. Er zijn veel menners die je het jaar door nog niet bent tegengekomen en van wie je niet weet wat ze momenteel kunnen. Martin Hölle zal het wel weer winnen, aan hem kunnen we ons toch niet spiegelen. Die moet je dom laten rijden, want bij hem kom je toch niet in de buurt.”

Hij voegt er aan toe: “Met een plek in de top tien ben ik hoe dan ook tevreden. Als ik in de dressuur rond de 55 punten rijd ook. En ik hoop op een goede vaardigheid. Als de marathon gaat zoals alle wedstrijden van dit seizoen, ben ik dik tevreden.”

Raymond Letteboer, in Drebkau bijgestaan door vrouw Marianne,  Silke Kamphuis en Roel Beugeling, begint donderdag om 10.50 uur aan het WK met de dressuurproef. Antonie ter Harmsel, die zich verzekerd weet van de steun van moeder Tineke, vader Herman en Frank Plas, komt pas vrijdagmiddag om 15.35 uur voor het eerst in actie. Op zaterdag volgt voor beiden de marathon en het WK wordt zondag afgesloten met de vaardigheid.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto's Raymond Letteboer (boven) en Antonie ter Harmsel tiujderns de keuring © Krisztina Horvath/www.hoefnet.nl

Meer Mennen

VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft Mark Weusthof uit Rossum aangewezen als eerste reserve voor TeamNL bij het WK vierspannen in Valkenswaard. (22-09-2020)
LÄHDEN – Tweespanrijder Raymond Letteboer kan terugzien op een uitstekende geslaagde wedstrijd voor tweespannen in het Duitse Lähden. De koetsier uit... (13-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof steeg met een foutloze vaardigheidsproef nog een plekje in het klassement van de internationale vierspanwedstrijd in het... (12-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof keek na afloop van de dressuurproef met gemengde gevoelens terug op het eerste onderdeel van de internationale... (11-09-2020)
EXLOO – Marijke Hammink soleerde zondag naar een indrukwekkende overwinning bij de vierspannen pony’s in Exloo. Ze won ook de vaardigheidsproef en... (16-08-2020)
EXLOO – Mark Weusthof deed zaterdag met een fraaie zege in de marathon prima zaken tijdens de internationale menwedstrijden in Exloo. De koetsier uit... (15-08-2020)
VALKENSWAARD - Het organisatiecomité van Driving Valkenswaard International is verheugd te kunnen melden dat het WK vierspannen in oktober van dit... (06-07-2020)
VALKENSWAARD – Het heeft er alle schijn van dat het WK voor vierspannen dit jaar alsnog doorgang kan vinden. Dat zal dan echter niet gebeuren in en... (18-06-2020)
In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)