Tukkers contra Chardon en Sandmann

ENSCHEDE – Mark Weusthof en Herman ter Harmsel krijgen donderdag tijdens de menavond van Indoor Twente te maken van tegenstand van wereldformaat. Niemand minder dan IJsbrand Chardon (foto) neemt de handschoen op tegen het Twentse tweetal bij de eerste editie van het na het einde van Hippisch Hengelo naar de Enschedese Go Planet Expo Hall verplaatste evenement. Weusthof won de laatste drie edities, Ter Harmsel die van 2008.

Op de valreep voegde de organisatie ook Christoph Sandmann nog toe aan het deelnemersveld. De Duitse topper uit Lähden won drie keer WK-goud met het nationale menteam van zijn land en triomfeerde in 2008 met een wildcard in de finale van de strijd om de Wereldbeker in Leipzig.

IJsbrand Chardon, viervoudig individueel wereldkampioen, won afgelopen weekend in de Hongaarse hoofdstad nog de indoorwedstrijd in de Hongaarse hoofdstad Boedapest in het kader van de strijd om de Wereldbeker indoor. Hij versloeg daarbij aartsrivaal Boyd Exell uit Australië overtuigend.

IJsbrand Chardon komt met zijn span Lippizaners naar Enschede op voorspraak van de Twentse menners zelf. Mark Weusthof: "We hebben hem maandag nog uitgenodigd. Maar we hebben er wel bij gezegd dat we geen wielrenners zijn en dus wel de strijd met hem aangaan. We willen gewoon ook in deze regio een mooie menwedstrijd en dan is het geweldig hem erbij te hebben. Maar ik was al van plan in Enschede te winnen en dat is nog steeds zo. Voor Herman en mij is het alleen maar mooi dat IJsbrand er bij is. Maar we hebben geen poep in de broek omdat hij meedoet."

Ook Herman ter Harmsel is blij met de komst van de topambassadeur van het vaderlandse mennen naar Twente. "Ik was zelf als toeschouwer in Boedapest en IJsbrand is natuurlijk een absolute topmenner. Het is prachtig dat hij wil meedoen en zeker dé kandidaat om te winnen. Maar dat wil niet zeggen dat we niet proberen hem van de winst af te houden. Ook hij zal er echt voor moeten rijden. Indoor moet je ook altijd een beetje geluk hebben, maar het is wel een heel mooi spelletje."

In Enschede komen behalve het al genoemde viertal ook Hans Heus en René Schuiling in actie.

Ook bij de tweespannen mag een boeiende avond worden verwacht. De regionale favorieten Alfons en Tom Engbers, Jan Greve en Antonie ter Harmsel krijgen concurrentie van Ben Gosschalk, Theo Hofkes, en niet te vergeten Anna Sandmann, de dochter van vierspantopper Christoph.

Bij de vierspannen pony’s mag Marijke Hammink het opnemen tegen Aart van de Kamp, Wout van Veluw, Peter de Koning, Jannes Kinds en John van Dorrestijn.

Tijdens de menavond zijn er ook diverse rubrieken voor tuigpaarden met onder meer de toppers van Anneke en Lambertus Huckriede, de laatste jaren overspoeld met nationale titels. 

PROGRAMMA
19.00 uur Tuigpaarden, limiet klasse éénspannen
19.15 uur Eerste manche vierspan pony’s
19.35 uur Tweede manche vierspan pony’s
19.55 uur Prijsuitreiking vierspan pony’s
20.00 uur Tuigpaarden, limiet rubriek
20.15 uur Eerste manche vierspan paarden
20.40 uur Tweede manche vierspan paarden
21.00 uur Prijsuitreiking vierspan paarden
21.05 uur Tuigpaarden, damesklasse
21.20 uur PAUZE
21.50 uur Tuigpaarden: tweespannen klasse
22.10 uur Eerste manche tweespan paarden
22.30 uur Tweede manche tweespan paarden
22.50 uur Prijsuitreiking tweespan paarden

Meer Mennen

DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof is de internationale vierspanwedstrijd in Riesenbeck uitstekend begonnen. De Rossummer reed een prima dressuurproef,... (23-06-2018)
LÄHDEN – Van de drie Twentse deelnemers, die zondag met een kans op de zege aan de afsluitende vaardigheidsproef begonnen tijdens de internationale... (10-06-2018)
LÄHDEN – Twentse menners kraaiden zaterdag victorie na de zware marathon in Lähden. Marijke Hammink gaf de concurrentie het nakijken bij de vierspan... (10-06-2018)
LÄHDEN - In een zonnige ambiance viel Mark Weusthof vrijdag in de prijzen na de dressuurproef van de internationale vierspanwedstrijden in het Duitse... (08-06-2018)
KEISPELT – Marijke Hammink was dit weekend een klasse apart bij de vierspannen pony’s tijdens internationale wedstrijden in het Luxemburgse Keispelt... (28-05-2018)