MARK WEUSTHOF SLUIT 'BEEKBERGEN' ALS ZESDE AF

Tom Engbers lijkt dicht bij het WK

BEEKBERGEN – Tom Engbers (foto) lijkt zich te mogen opmaken voor het wereldkampioenschap mennen voor tweespannen in het Sloveense Lipica. De menner uit Vasse, die enkele jaren op het internationale toneel ontbrak, eindigde dit weekeinde in Beekbergen knap als derde en was daarmee achter de superieure Hongaar Martin Hölle en de Duitser Lars Schwitte de beste Nederlander in de laatste observatiewedstrijd voor het mondiale titelgevecht.

Antonie ter Harmsel lijkt na zijn dertiende plek in Beekbergen ondanks zijn nationaal kampioenschap nog even te moeten afwachten of hij wordt uitgenodigd voor het mondiale titelgevecht. De kansen daarop zijn voor Raymond Letteboer wel verkeken. De Oud-Ootmarsummer kon geen potten  breken op Gelderse bodem en finishte uiteindelijk als 25ste.

Zaterdag na de goed verlopen marathon, waarin hij vijfde werd, was Engbers nog voorzichtig. De herinnering aan het nationaal kampioenschap waarin hij in de vaardigheid de titel alsnog aan Antonie ter Harmsel moest afstaan, lag nog te vers in het geheugen. “Maar eerst even zondag afwachten”, luidde zijn parool. “Het speelt toch in je gedachten mee, zo gaat dat vaak. En vaardigheid is ook een spelletje tussen de oren, maar even zien  hoe dat gaat.”

Met alleen een luttele straf wegens het overschrijden van de toegestane tijd klom hij op de slotdag nog een plekje in het klassement. “De dressuur was echt goed”, keek Engbers terug. “Ik had nu voor Diamond gekozen in plaats van Daan en die heeft wat meer potentie. Die 48 punten moeten er eigenlijk nog 45 worden, maar ik ben absoluut niet ontevreden.”

Niet achterste van tong
Ook de marathon liep volgens Tom Engbers naar behoren. “Daarin heb ik niet het achterste van mijn tong laten zien, ik kon simpel rijden en had op zich nog wel sneller gekund. Maar omdat het water uit de hemel kwam, was het beter op safe te rijden dan het risico te lopen met de kar om te slaan.””

Antonie ter Harmsel lijkt na zijn dertiende plek in Beekbergen ondanks zijn nationaal kampioenschap nog even te moeten afwachten of hij wordt uitgenodigd voor het mondiale titelgevecht. De kansen daarop zijn voor Raymond Letteboer wel verkeken. De Oud-Ootmarsummer kon geen potten breken op Gelderse bodem en finishte uiteindelijk als 25ste.

Mark Weusthof uiteindelijk zesde
Mark Weusthof kon zondag zijn in de marathon veroverde keurige vierde plaats in de vierspanwedstrijd van Beekbergen niet vasthouden. In de afsluitende vaardigheidsproef  liep de menner uit Rossum zes strafpunten op, waardoor hij twee posities kelderde in de rangschikking en zijn wel foutloze landgenoten Peter de Ronde en Bram Chardon hem alsnog passeerden.

Over het geheel genomen kon Mark Weusthof met zijn prestaties in Beekbergen best voor de dag komen. In de marathon had er zelfs nog meer ingezeten voor de Rossummer. “In hindernis 2 heb ik wat seconden weg gegeven”, keek Weusthof terug. “Daar moest ik even van de geplande route af en heb ik zelfs even stil gestaan. De rest liep als gepland, al was het best pittig zaterdag. Wat meer verschil met de concurrentie achter me was mooier geweest voor zondag, maar als we dit vasthouden is het gewoon goed. Ik kijk heel positief terug op wat we vooral in de hindernissen 1 en 6 hebben kunnen laten zien. Daar hebben we een route binnendoor genomen en daar deden de paarden het uitmuntend. Dat was voor hun de eerste keer en dat betekent dat je wel een niveautje hoger bent en dat we die stap gemaakt hebben. Dat geeft een goed gevoel. En we waren alweer de snelste in de waterbak, kennelijk zijn ze daar heel goed in. Dat is toch mooi meegenomen.”

Foto © Krisztina Horvath/Hoefnet
 

Meer Mennen

WINDSOR – Mark Weusthof had zich na een goede seizoenouverture in Kronenberg veel voorgesteld van zijn eerste internationale wedstrijd van dit... (13-05-2018)
KRONENBERG – Mark Weusthof (rechts) is het menseizoen uitstekend begonnen. De vierspanrijder uit Rossum eindigde zondag als derde in de... (23-04-2018)
ROSSUM – Mark Weusthof begint vol vertrouwen aan zijn twintigste seizoen als vierspanrijder. In opperbeste stemming presenteerde hij zaterdag tijdens... (08-04-2018)
EXLOO – Marijke Hammink toonde zich afgelopen weekend op alle fronten de sterkste in de wedstrijd voor vierspannen pony’s in Exloo. De Bornerbroekse... (02-04-2018)
DENEKAMP - Bram Chardon toonde zich zaterdagavond superieur bij de vierspannen tijdens de 22ste editie van Euregio Indoor Mennen in de fraai... (13-11-2017)
DENEKAMP - Euregio Indoor Denekamp staat zaterdag 11 en zondag 12 november in het teken van het mennen met twee- en vierspannen paarden en pony’s. De... (10-11-2017)
WIERDEN – De ijzersterk bezette menwedstrijden in Wierden leverden zaterdagavond twee Twentse winnaars op. Raymond Letteboer (foto) zegevierde knap... (29-10-2017)
WIERDEN - Het internationale menseizoen begint zaterdagavond 28 oktober voor menig topmenner bij  Indoor Wierden. Om 17.30 uur rijdt in manege De... (28-10-2017)
BREDA – Mark Weusthof beleefde een teleurstellend weekend tijdens Outdoor Breda. De menner uit Rossum begon de driedaagse menwedstrijd in Brabant nog... (11-09-2017)
MINDEN – Marijke Hammink kan na een voor haar schitterende slotdag vol tevredenheid terugblikken op haar eerste deelname aan de mondiale titelstrijd... (21-08-2017)
TUBBERGEN – Dennis Peters verraste maandagavond op het Raadhuisplein van Tubbergen alle toppers in de wedstrijd voor tweespannen tijdens de Schroder... (21-08-2017)
MINDEN - Marijke Hammink deed het zaterdag prima voor het Nederlandse team in de marathon tijdens het WK mennen voor vierspannen pony’s in Minden.... (19-08-2017)
MINDEN - Marijke Hammink was vrijdag als tweede teamlid niet bijzonder fortuinlijk in haar dressuurproef tijdens de wereldkampioenschappen... (19-08-2017)
MINDEN – Voor Marijke Hammink komt het uur van de waarheid dichterbij. Vrijdag om 15.42 uur debuteert ze in het Duitse Minden in de strijd om het... (16-08-2017)
ERMELO - Tom Engbers maakt zoals verwacht deel uit van de Nederlandse equipe, die van 20 tot en met 24 september deelneemt aan het... (08-08-2017)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof is na de dressuur de beste Nederlander in de internationale vierspanwedstrijd in Beekbergen. De Rossumer kreeg voor zijn... (04-08-2017)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is zondag in Hulsberg voor het eerst in zijn menloopbaan nationaal kampioen in klasse 4 bij de tweespannen geworden.... (10-07-2017)
RIESENBECK – Met één foutje in de winning round van de vaardigheidsproef sloot Mark Weusthof zondag een voor hem geslaagd weekendje Riesenbeck af. De... (25-06-2017)
RIESENBECK – Mark Weusthof sloot zaterdag de marathon van de internationale menwedstrijden in het Duitse Riesenbeck af met een vijfde plaats. Behalve... (25-06-2017)
RIESENBECK - Mark Weusthof is de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck begonnen met een negende plaats in de dressuur. De Rossumer... (23-06-2017)