MARK WEUSTHOF SLUIT 'BEEKBERGEN' ALS ZESDE AF

Tom Engbers lijkt dicht bij het WK

BEEKBERGEN – Tom Engbers (foto) lijkt zich te mogen opmaken voor het wereldkampioenschap mennen voor tweespannen in het Sloveense Lipica. De menner uit Vasse, die enkele jaren op het internationale toneel ontbrak, eindigde dit weekeinde in Beekbergen knap als derde en was daarmee achter de superieure Hongaar Martin Hölle en de Duitser Lars Schwitte de beste Nederlander in de laatste observatiewedstrijd voor het mondiale titelgevecht.

Antonie ter Harmsel lijkt na zijn dertiende plek in Beekbergen ondanks zijn nationaal kampioenschap nog even te moeten afwachten of hij wordt uitgenodigd voor het mondiale titelgevecht. De kansen daarop zijn voor Raymond Letteboer wel verkeken. De Oud-Ootmarsummer kon geen potten  breken op Gelderse bodem en finishte uiteindelijk als 25ste.

Zaterdag na de goed verlopen marathon, waarin hij vijfde werd, was Engbers nog voorzichtig. De herinnering aan het nationaal kampioenschap waarin hij in de vaardigheid de titel alsnog aan Antonie ter Harmsel moest afstaan, lag nog te vers in het geheugen. “Maar eerst even zondag afwachten”, luidde zijn parool. “Het speelt toch in je gedachten mee, zo gaat dat vaak. En vaardigheid is ook een spelletje tussen de oren, maar even zien  hoe dat gaat.”

Met alleen een luttele straf wegens het overschrijden van de toegestane tijd klom hij op de slotdag nog een plekje in het klassement. “De dressuur was echt goed”, keek Engbers terug. “Ik had nu voor Diamond gekozen in plaats van Daan en die heeft wat meer potentie. Die 48 punten moeten er eigenlijk nog 45 worden, maar ik ben absoluut niet ontevreden.”

Niet achterste van tong
Ook de marathon liep volgens Tom Engbers naar behoren. “Daarin heb ik niet het achterste van mijn tong laten zien, ik kon simpel rijden en had op zich nog wel sneller gekund. Maar omdat het water uit de hemel kwam, was het beter op safe te rijden dan het risico te lopen met de kar om te slaan.””

Antonie ter Harmsel lijkt na zijn dertiende plek in Beekbergen ondanks zijn nationaal kampioenschap nog even te moeten afwachten of hij wordt uitgenodigd voor het mondiale titelgevecht. De kansen daarop zijn voor Raymond Letteboer wel verkeken. De Oud-Ootmarsummer kon geen potten breken op Gelderse bodem en finishte uiteindelijk als 25ste.

Mark Weusthof uiteindelijk zesde
Mark Weusthof kon zondag zijn in de marathon veroverde keurige vierde plaats in de vierspanwedstrijd van Beekbergen niet vasthouden. In de afsluitende vaardigheidsproef  liep de menner uit Rossum zes strafpunten op, waardoor hij twee posities kelderde in de rangschikking en zijn wel foutloze landgenoten Peter de Ronde en Bram Chardon hem alsnog passeerden.

Over het geheel genomen kon Mark Weusthof met zijn prestaties in Beekbergen best voor de dag komen. In de marathon had er zelfs nog meer ingezeten voor de Rossummer. “In hindernis 2 heb ik wat seconden weg gegeven”, keek Weusthof terug. “Daar moest ik even van de geplande route af en heb ik zelfs even stil gestaan. De rest liep als gepland, al was het best pittig zaterdag. Wat meer verschil met de concurrentie achter me was mooier geweest voor zondag, maar als we dit vasthouden is het gewoon goed. Ik kijk heel positief terug op wat we vooral in de hindernissen 1 en 6 hebben kunnen laten zien. Daar hebben we een route binnendoor genomen en daar deden de paarden het uitmuntend. Dat was voor hun de eerste keer en dat betekent dat je wel een niveautje hoger bent en dat we die stap gemaakt hebben. Dat geeft een goed gevoel. En we waren alweer de snelste in de waterbak, kennelijk zijn ze daar heel goed in. Dat is toch mooi meegenomen.”

Foto © Krisztina Horvath/Hoefnet
 

Meer Mennen

VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft Mark Weusthof uit Rossum aangewezen als eerste reserve voor TeamNL bij het WK vierspannen in Valkenswaard. (22-09-2020)
LÄHDEN – Tweespanrijder Raymond Letteboer kan terugzien op een uitstekende geslaagde wedstrijd voor tweespannen in het Duitse Lähden. De koetsier uit... (13-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof steeg met een foutloze vaardigheidsproef nog een plekje in het klassement van de internationale vierspanwedstrijd in het... (12-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof keek na afloop van de dressuurproef met gemengde gevoelens terug op het eerste onderdeel van de internationale... (11-09-2020)
EXLOO – Marijke Hammink soleerde zondag naar een indrukwekkende overwinning bij de vierspannen pony’s in Exloo. Ze won ook de vaardigheidsproef en... (16-08-2020)
EXLOO – Mark Weusthof deed zaterdag met een fraaie zege in de marathon prima zaken tijdens de internationale menwedstrijden in Exloo. De koetsier uit... (15-08-2020)
VALKENSWAARD - Het organisatiecomité van Driving Valkenswaard International is verheugd te kunnen melden dat het WK vierspannen in oktober van dit... (06-07-2020)
VALKENSWAARD – Het heeft er alle schijn van dat het WK voor vierspannen dit jaar alsnog doorgang kan vinden. Dat zal dan echter niet gebeuren in en... (18-06-2020)
In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)