MARK WEUSTHOF SLUIT 'BEEKBERGEN' ALS ZESDE AF

Tom Engbers lijkt dicht bij het WK

BEEKBERGEN – Tom Engbers (foto) lijkt zich te mogen opmaken voor het wereldkampioenschap mennen voor tweespannen in het Sloveense Lipica. De menner uit Vasse, die enkele jaren op het internationale toneel ontbrak, eindigde dit weekeinde in Beekbergen knap als derde en was daarmee achter de superieure Hongaar Martin Hölle en de Duitser Lars Schwitte de beste Nederlander in de laatste observatiewedstrijd voor het mondiale titelgevecht.

Antonie ter Harmsel lijkt na zijn dertiende plek in Beekbergen ondanks zijn nationaal kampioenschap nog even te moeten afwachten of hij wordt uitgenodigd voor het mondiale titelgevecht. De kansen daarop zijn voor Raymond Letteboer wel verkeken. De Oud-Ootmarsummer kon geen potten  breken op Gelderse bodem en finishte uiteindelijk als 25ste.

Zaterdag na de goed verlopen marathon, waarin hij vijfde werd, was Engbers nog voorzichtig. De herinnering aan het nationaal kampioenschap waarin hij in de vaardigheid de titel alsnog aan Antonie ter Harmsel moest afstaan, lag nog te vers in het geheugen. “Maar eerst even zondag afwachten”, luidde zijn parool. “Het speelt toch in je gedachten mee, zo gaat dat vaak. En vaardigheid is ook een spelletje tussen de oren, maar even zien  hoe dat gaat.”

Met alleen een luttele straf wegens het overschrijden van de toegestane tijd klom hij op de slotdag nog een plekje in het klassement. “De dressuur was echt goed”, keek Engbers terug. “Ik had nu voor Diamond gekozen in plaats van Daan en die heeft wat meer potentie. Die 48 punten moeten er eigenlijk nog 45 worden, maar ik ben absoluut niet ontevreden.”

Niet achterste van tong
Ook de marathon liep volgens Tom Engbers naar behoren. “Daarin heb ik niet het achterste van mijn tong laten zien, ik kon simpel rijden en had op zich nog wel sneller gekund. Maar omdat het water uit de hemel kwam, was het beter op safe te rijden dan het risico te lopen met de kar om te slaan.””

Antonie ter Harmsel lijkt na zijn dertiende plek in Beekbergen ondanks zijn nationaal kampioenschap nog even te moeten afwachten of hij wordt uitgenodigd voor het mondiale titelgevecht. De kansen daarop zijn voor Raymond Letteboer wel verkeken. De Oud-Ootmarsummer kon geen potten breken op Gelderse bodem en finishte uiteindelijk als 25ste.

Mark Weusthof uiteindelijk zesde
Mark Weusthof kon zondag zijn in de marathon veroverde keurige vierde plaats in de vierspanwedstrijd van Beekbergen niet vasthouden. In de afsluitende vaardigheidsproef  liep de menner uit Rossum zes strafpunten op, waardoor hij twee posities kelderde in de rangschikking en zijn wel foutloze landgenoten Peter de Ronde en Bram Chardon hem alsnog passeerden.

Over het geheel genomen kon Mark Weusthof met zijn prestaties in Beekbergen best voor de dag komen. In de marathon had er zelfs nog meer ingezeten voor de Rossummer. “In hindernis 2 heb ik wat seconden weg gegeven”, keek Weusthof terug. “Daar moest ik even van de geplande route af en heb ik zelfs even stil gestaan. De rest liep als gepland, al was het best pittig zaterdag. Wat meer verschil met de concurrentie achter me was mooier geweest voor zondag, maar als we dit vasthouden is het gewoon goed. Ik kijk heel positief terug op wat we vooral in de hindernissen 1 en 6 hebben kunnen laten zien. Daar hebben we een route binnendoor genomen en daar deden de paarden het uitmuntend. Dat was voor hun de eerste keer en dat betekent dat je wel een niveautje hoger bent en dat we die stap gemaakt hebben. Dat geeft een goed gevoel. En we waren alweer de snelste in de waterbak, kennelijk zijn ze daar heel goed in. Dat is toch mooi meegenomen.”

Foto © Krisztina Horvath/Hoefnet
 

Meer Mennen

DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)