RIJSSENAAR VALT IN AFSLUITENDE VAARDIGHEID DREBKAU VIER PLAATSEN TERUG

Ter Harmsel uiteindelijk achtste

DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste plaats. Al bedroeg zijn achterstand op de nummer twee minder dan vijf punten.

Vier afgevallen ballen in de afsluitende kegeltjesproef deden de Rijssenaar vier plekken kelderen in het klassement

Antonie ter Harmsel klom zaterdag ondanks pech via een behoorlijke marathon nog op naar de vierde plaats in de tussenstand. Er had voor hem zelfs een hogere klassering in de marathon ingezeten dan de vierde, ware het niet dat zijn wiellagers afbraken in hindernis 3. " Daardoor durfde ik niet meer op volle snelheid de hindernissen in en uit te rijden en in de laatste hindernis maakte ik een linker wending waarbij het rechterwiel blokkeerde, dus ik kwam niet meer vooruit”, legt de menner uit Rijssen uit. “Anders was ik zeker hoger geëindigd in de marathon.”

Onder perfecte weersomstandigheden reed Martin Hölle, de leider in het klassement, een ijzersterke marathon. De Hongaar troefde de beste Duitser Dennis Schneiders en gastheer Sandro Koalick af. Voorafgaand aan de vaardigheid was het eigenlijk als duidelijk dat de eindoverwinning Martin Hölle niet meer kon ontgaan op de internationale tweespanwedstrijd in Drebkau. Nadat hij zowel de dressuur als de marathon winnend had afgesloten, was het gat met zijn concurrenten dusdanig groot, dat dat ene afgeworpen balletje geen verschil meer maakte. Met een voorsprong van 23,96 punt op Sebastian Warneck won de regerend wereldkampioen afgetekend de zeer geslaagde WK-testwedstrijd in Drebkau. 

Marco Freund behield zijn derde plaats in de vaardigheid, waarbij geen van de 47 menners foutloos bleef in het parcours van Gábor Fintha. Gastheer Sandro Koalick stond na de dressuur en de marathon tweede in het klassement, maar maakte te veel foutjes en moest genoegen nemen met de vierde positie.

De organisatie heeft een aantal verbeterpuntjes genoteerd en kijkt er naar uit de internationale tweespantop volgend jaar van 11 tot en met 15 september te kunnen verwelkomen op het WK tweespan paarden in Drebkau.

Foto Antonie ter Harmsel © Dr. Jürgen Schwarz

Meer Mennen

VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer reed zaterdag tijdens Driving Valkenswaard een magistrale marathon bij de tweespannen. De menner uit Oud-Ootmarsum... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof wist vrijdag niet goed wat hij moest denken van de beoordeling van zijn dressuurproef op de eerste dag van Driving... (01-06-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof heeft zijn positie bij de vierspannen in het Engelse Windsor op de laatste dag niet kunnen verbeteren. De koetsier uit Rossum... (12-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof is door een zesde plaats in de marathon opgeschoven naar de tiende plek tijdens de internationale wedstrijd voor vierspannen... (11-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof mocht donderdag op de ‘koninklijke’ terreinen van Windsor opnieuw veel hoop putten uit zijn prestaties in de dressuurproef.... (09-05-2019)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)